Luna Plină în Balanță și zodiile (28 martie 2021, ora 21:46)

28 March 2021

“Luna Plină este un moment al “culesului “, culegem ce am semănat în bine sau în rău, trecutul este analizat, răsplătit sau pedepsit. Fiecare semn zodiacal este o dată pe an gazda unei Luni Noi, iar la distanță de șase luni, același semn este gazdă unei Luni Pline. Acuma, vorbim de  Luna Plină în Balanță pe gradul 8:17 ce este în legătură directă cu semințele Lunii Noi în Balanță din octombrie  2020.

Polaritatea Berbec-Balanță are legătură cu relațiile, relația cu mine însămi (Berbec) și relația mea cu ceilalți (Balanță). Dacă Berbecul este despre autoafirmare, curaj, spontaneitate, gândire rapidă, lupte, Balanța ne face conștienți de nevoia noastră de relații, justiție și de tot ceea ce definește o relație – compromis, negociere, corectitudine, grație și echilibru. Aspectul umbră al Balanței este indecizia, versatilitatea, superficialitatea, cruzimea, nevoia de recunoaștere. Aspectul umbră al Berbecului este nerăbdarea, egoismul, mândria, lovitura de berbec, probleme legate de ego. Energia Lunii Pline în Balanță aduce în lumină dezechilibrele din relații, parteneriate, putere și justiție, generate de conflicte, răzvrătire, lupte pentru putere, nerăbdare, alegeri pripite din trecut (Berbec).

©Lucy Campbell

Cu această Luna plină trebuie să ne străduim să găsim un echilibru între Berbec și Balanță, între independență și unire, război și pace, între a ne satisface nevoile și a urma nevoile celorlalți. Ne cere să înțelegem unde trebuie să ne afirmăm cu mult curaj și unde trebuie să cooperăm, să colaborăm, să fim diplomați, înțelegători. Acum, nevoia de libertate și autenticitate (Berbec) este puternică și poate merge împotriva cooperării sau a compromisului (Balanță) în anumite situații. Luna Plină în Balanță ne cere în egală măsură să găsim armonia în noi înșine, dar și cu cei din jurul nostru.

Cu cât tindem mai mult să luptăm, să dăm cu capul, să rezolvăm lucrurile prin agresevitate, cu atât lucrurile se încurcă și mai mult. Odată liniștiți, putem evalua mai bine ce trebuie să facem pe mai departe. Trebuie să învățăm să simplificăm lucrurile, să învățăm că nu putem acționa benefic dacă suntem într-o lupta continuă cu noi înșine și cu cei din jur.

Acum, relațiile se află în centrul atenție, fie că vorbim de relațiile de familie, muncă, căsnicii, relația cu noi înșine. Tot ceea ce este dezechilibrat va veni în lumină, tot ce este înclinat într-o parte (Berbec – eu, egoism, mândrie, individualism) sau în cealaltă parte (Balanță – dependența de cineva) de o perioadă de timp este adus în lumină și cere o puternică reechilibrare.

Luna Plină în Balanță, adică opoziția dintre Luna în Balanță gradul 8:17 și Soarele în Berbec gradul 8:17, activează axa  XI-V,  o axă afectivă care cere găsirea unui echilibru între iubirea dată și iubirea primită, între iubirea pe care o oferim celor apropiați nouă – copii, propriile creații, iubit /iubită și iubirea pe care o dedicăm omenirii. Acuma pot ieși în lumină iubirile, prieteniile, relațiile nesigure sau greșite, tot ce este ascuns în relația noastră cu un grup, în speranțele noastre, în modul nostru de a ne exprima calitățile umanitare. Glasul Lunii Pline în casa XI devine glasul dezechilibrelor din noi,  iar “mă împac cu mine însămi și acționez animat de cele mai înalte idealuri” este cerința acestei lunații.

Saturn în Vărsător este mediatorul dialogului astral tensionat dintre Luna în Balanță și Soarele în Berbec susținut de Venus și Chiron în Berbec, și ne poate ajuta să găsim soluții realiste și practice la problemele evidențiate acuma. Răbdarea și acceptarea unor limite personale sunt beneficiile induse de Saturn. Într-un fel, suntem ajutați să aducem calmul în situațiile haotice cu efecte favorabile în limpezirea dorințelor, experiențelor și a conjuncturilor prezente. Este un moment prielnic finalizării cu succes a unor proiecte începute și angrenarea în planuri cu bătaie lungă. Ne putem detașa mult mai ușor de reacțiile nepotrivite ale celorlalți. Este un moment potrivit  să cerem sfatul sau sprijinul unor persoane mai în vârstă, mai mature (Saturn), ce pot oferi soluții noi la problemele existente.

Soarele în Berbec de mâna cu Venus în Berbec și în opoziție cu Luna în Balanță pot fi destul de utili în înțelegerea și rezolvarea conflictelor sau în extinderea acestora, totul ține de cât de echilibrați și armonioși suntem, de cum înțelegem că armonia creează doar armonie.

Luna Plină în Balanță citește în direct povestea mitologică a lui Chiron în Berbec. Abandonat de părinții lui la naștere, Chiron a fost cel mai înțelept dintre centauri, a cărui poveste nu este una plăcută. Rănile provocate de săgeata aruncată de prietenul său Hercule nu s-au vindecat niciodată. Chiron a fost nevoit să trăiască cu rana și durerea lui. El a găsit modalități de a-și depăși rănile sufletești și fizice. În multe privințe, Chiron a fost o victimă, dar el nu și-a permis niciodată să joace rolul victimei. El a trăit cu putere, așa rănit cum era. Energia lui ne învață să ne acceptăm durerile noastre ca parte a evoluției noastre. Atâta timp cât ne acceptăm așa cum suntem, rănile pot fi vindecate. Mai mult, prin faptul că nu devenim victime și  avem credință, ne păstrăm puterea de a ne vindeca. Prin Chiron, putem învăța să găsim forță în durerea noastră pe care o recunoaștem ca parte a planului nostru de viață, chiar și acele dureri care nu sunt din vina noastră. Scopul vindecării nu este de a eradica complet rana, ci de a-i lua puterea. Trecutul ne formează, dar nu ne conține. Pe măsură ce ne vindecăm, ne câștigăm puterea înapoi și devenim mai puternici. Nu ne vindecăm pentru a deveni persoana pe care am trăit-o înainte, ne vindecăm să devenim o versiune mai puternică a noastră. Apoi putem folosi experiența noastră pentru a vindeca pe alții și, precum Chiron, pentru a ne folosi bine durerea.

Prin mesajul lui Chiron în Berbec, această luna plină cântărește ”rănile noastre profunde” cauzate de relațiile și fricile noastre, neîncrederea în noi înșine, vulnerabilitățile noastre, victimizările noastre, mândria, mânia suprimată, inacțiunea noastră. “Curajul este frica ce spune o rugăciune” ne spune Chiron în Berbec. Este timpul să ne neutralizăm fricile prin credință, să înțelegem că relația noastră (Balanță) cea mai importantă este cu Dumnezeu. Este timpul să căutăm ajutorul divin, să refacem relația cu Dumnezeu și să cerem îndrumare de la El, care vede în mod clar calea noastră adevărată care ne vindecă.

Tot Luna Plină pe gradul 8:17 Balanță are un dialog inedit cu Uranus pe gradul 8:51 Taur. Dialogul este destul de ciudat, aspectul prin care Luna în Balanță vorbește cu Uranus în Taur  este un aspect de inconjuncție (150 grade) ceea ce arată că soarta este mai puternică decât voința noastră, trebuie să ne predăm unei puteri mai mari care știe mai bine traseul nostru în continuare.

Aspectul de inconjuncție este aproape întotdeauna prezent când există o transformare majoră și care cere un preț, o renunțare la ceva, o pierdere. Dacă aspectele ușoare (sextil, trigon) ne arată cadourile noastre, aspectele grele ne arată luptele noastre. Când Uranus participă la “corul astral”, suntem asemenea lui Prometeu care s-a trezit legat pentru că a furat focul și l-a dat omenirii, eliberat apoi de Chiron care renunță la nemurire în favoarea lui. Indiferent de ceea ce vine, nu poate fi controlat. Conflictele în relații, în parteneriate, sunt susceptibile de a deveni adevărate “câmpuri de luptă“, lipsa de disciplină și emoțiile năvalnice pot agrava această lupta.  În același timp, putem vedea mai bine “fața unei relații, a unui partener, asociat, justițiar, luptător pentru drepturile oamenilor“. Oricum, cuvântul “surpriză” rămâne cheia întregului tablou astrologic. Planurile se pot schimba,  nevoia de libertate funcționează mai presus de orice. Relațiile de orice fel (Uranus în casa VII) sunt instabile, promisiunile tind să fie încălcate. Acest aspect este ca un drum în rampă, nu știi ce vine și avem nevoie de prudență, atenție mărită.

Balanța caută armonie și echilibru în toate lucrurile, mai ales în noi înșine. Provocarea acestei luni pline ne pune la treabă să găsim toate instrumentele, oamenii, rugăciunea, semnele, călătoria, ghizii spirituali, care ne pot ajută în construirea acestei armonii interioare. Uneori, ca să învățăm despre armonia interioară, apare ceva acut, un om, o situație, care creează dizarmonie. Trebuie să învățăm că armonia noastră interioară este cea mai importantă, așa ne armonizăm și cu întreg universul.

Și așa cum ne spune Omraam Mikhael Aivanhov: ”Trebuie mai întîi să vă armonizati cu Domnul, Principiul Creator, Cauza primordială. Spuneți: “Dumnezeul meu, până în acesta zi nu am fost nici înțelept nici instruit, dar îmi văd greșelile și sunt pregătit să mă îndrept. Te rog, dă-mi iertarea Ta. De acum înainte vreau să fiu în armonie cu Tine. Trimite-mi lumina Ta ca să nu calc poruncile Tale. Îngăduie-mi să Te contemplez. Te voi asculta, voi împlini voința Ta”.

Închideți ochii și repetați întregului univers: ”Vă iubesc, vă iubesc, vă iubesc, sunt în armonie cu voi”.

Credință în Dumnezeu ne ajută să nu avem regrete.

Să fiți binecuvântați!”

Horoscopul pentru fiecare zodie pentru această Lună Plină,

aici.

Mulțumim, Adriana Tudosă.Citiţi şi

Șapte valori fundamentale ale unei relații de cuplu funcționale

29 septembrie ora 12:58 – Lună Plină în Berbec (horoscop)

Cum să-ți surprinzi plăcut iubitul

Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.


Nu rata urmatoarele articole Catchy!

Inscrie-te la newsletterul gratuit. Avem surprize speciale in fiecare zi pentru cititorii nostri.
  • Facebook
  • Twitter
  • Google Bookmarks
  • LinkedIn
  • RSS

Your tuppence

My two pennies

* required
* required (confidential)

catchy.ro