Luna Plină în Taur din 31 octombrie 2020 – starea de spirit și relațiile noastre se pot schimba în mod neașteptat

31 October 2020

“A două Lună Plină din octombrie (prima a fost pe 2 octombrie) este numită Luna albastră sau Luna vânătorului. Este o Luna Albastră inedită (este de mâna cu inegalabilul și excentricul Uranus) pe gradul 8:38 Taur, luminată în toată măreția ei de Soarele pe gradul 8:38 Scorpion. Tema majoră a acestui moment astral este despre valori, bani, bunuri, securitate financiară și emoțională, transformare, regenerare, secrete dezvăluite, “mori și devino alt om, naște un nou din tine”.

O luna plină dezvăluie de obicei ceva ascuns, iar lunația de astăzi aruncă o strălucire deosebită pe tot ce ține de valori, talente și abilități, finanțe, lăcomie, frică de sărăcie, dobândirea și controlul bogăției, investiții, putere și  interese comune, moșteniri, taxe, relații intime, afaceri, contracte pentru bani, karma-datoriile sufletului.

Această Luna Plină poate evidenția locul în care suntem blocați, rigizi, și ne opunem schimbării uitând că singură constantă în univers este schimbarea. Ca atare, această Luna Plină ne poate implica în fel de fel de situații care ne amenință sistemul nostru interior de securitate și valori, dar care sunt necesare creșterii noastre.

Obiceiurile noastre pot deveni atât de înrădăcinate și putem fi atât de rigizi și blocați de dragul “securității personale”, încât de multe ori cosmosul nu are încotro și ne strică planurile pentru ca lucrurile să se miște din nou și să ne aliniem la adevăratul nostru scop.

Taurul găsește schimbările destul de neliniștitoare, dar această Luna Plină în Taur va smulge pământul de sub noi și ne va forța să mergem acolo unde găsim experiențele necesare evoluției noastre. Este foarte ușor să cădem în tipare care pur și simplu se repetă și se repetă. Iar această Luna Plină ne va ajuta să le recunoaștem și să facem schimbările necesare. Cheia pentru găsirea unui echilibru între cele două semne constă în recunoașterea locului unde am putea fi prea rigizi de dragul securității și să încercăm să trecem peste această rigiditate astfel încât să putem avansa.

Această Luna plină ne testează și premiază capacitatea noastră  de a vedea că dincolo de fragilă iluzie a formei materiale este o manifestare a divinului în tot ce este lumea materială. În cele din urmă, trebuie să ne trezim și să înțelegem că suntem doar un custode temporar al materiei fizice efemere, fie prin abundență, fie prin  lipsă.

Toate acestea fac parte din învățătura cea mai profundă a acestei lunații în Taur: “Nu vă strângeți comori pe pământ, unde le mănâncă moliile și rugina și unde le sapă și le fură hoții; ci strângeți-va comori în cer, unde nu le mănâncă moliile și rugină și unde hoții nu le sapă, nici nu le fură. Pentru că unde este comoara voastră, acolo va fi și inima voastră.” Matei 6:19-21

©Tony Kalemba

Luna Plină în Taur, adică opoziția dintre Luna în Taur și Soarele în Scorpion, activează axa I-VII, o axa a vieții sociale, o axa relațională în care “eu-tu“ devine o fracție sau un întreg. Prima casă reprezintă printre altele și modul în care ne exprimăm în lume, cum ne comportăm, în timp ce casă a VII-a ne spune, în sens larg, cum este primită energia noastră, cum reacționează ceilalți la acest comportament.

Cerința acestei lunații este de a găsi un echilibru între autonomie (casa I) și dependență de ceilalți(casă VII), între nevoile personale și nevoile celorlalți. Probleme personale, de încredere, de curaj, de independența, pot duce la probleme cu cei din jur. Aceste probleme personale pot conduce la schimbări majore legate de relațiile cele mai intime, izbucnirea unei confruntări sau ruperea unei relații existente, dușmanii care se pot manifesta deschis. Cu Luna Plină în Taur în casă I (eu am această valoare), trebuie să ne amintim în fiecare secundă cuvintele lui Thoth: “Omul este o stea încătușată într-un corp, până când, la sfârșit se eliberează prin propria luptă. Doar prin efort și trudă steaua din tine va înflori într-o nouă viață. Cel ce știe începutul tuturor lucrurilor își eliberează steaua din tărâmul nopții.”

Luna Plină în Taur aliniată perfect cu Uranus în Taur aduce un  element de surpriză, un moment de Evrika!, o dorința de a experimenta ceva nou, incitant și îndrăzneț. Ne putem aștepta la neașteptat atunci când este implicat Uranus și, deoarece acesta este legat de Lună, dar în opoziție cu Soarele în Scorpion, starea de spirit și relațiile noastre se pot schimba în mod neașteptat. Luna Plină în Taur intensifică preocupările legate de bani, resurse, securitate, ceea ce prețuim în viață, abilitățile și talentele pe care le avem și care ne ajută să supraviețuim în lume, stima de sine și demnitatea, planuri secrete pentru deținerea puterii, afaceri.

Dar prezența lui Uranus în acest scenariu astral va declanșa surprize și nesiguranță în aceste zone. Este posibil să apară o perturbare a ceea ce credeam că este sigur sau un îndemn brusc de a ne elibera de anumite obiceiuri sau scenarii fixe. Acest aspect are tendința de a ne răsturna lumea, iar evenimentele care au loc acum pot acționa ca niște catalizatori care deschid ușa către o mai mare libertate, schimbare și reinventare. În cele din urmă, Uranus este trezitorul și ne cere să devenim conștienți de adevărata noastră natură, să vedem viața dintr-o perspectivă divină. În acest fel, putem trece de la o încredere prea mare în măsurile lumii exterioare la puterea de a deține fără a fi deținutul lucrurilor, oamenilor, să posedăm fără a fi posedat de lucruri, oameni. Trebuie să învățăm că deținem ceva cu adevărat doar dacă suntem detașați și ne putem elibera cu grație și ușurință. Uranus tinde să aibă un efect de șoc, așa că s-ar putea să fim uimiți de ceea ce primim acum. Cu Uranus, există și un risc de violențe, revolte, răsturnări de situație. Apar comportamente ciudate, bizare, acțiuni impulsive, schimbări rapide de direcție și chiar accidente.

Și, dacă nu era suficient, Lilith în Taur (a intrat în acest semn pe 21 octombrie și va sta până pe 18 iulie 2021)  se alătură acestui scenariu astral care propagă “neașteptatul”. Lilith în Taur vorbește despre o karma (plăți ale sufletului) legată de tot ce ține de elementul pământ: bani și bunuri materiale, bogăție și frică de sărăcie, bunuri mobile și imobile, răzbunări din gelozie, lăcomie extremă, distrugerea bunăstării și liniștii celorlalți, dezmăț, zeificarea lucrurilor materiale, a corpului și a banilor, comportament primitiv, abuzul de femei, viol. Cu Lilith în Taur, atașarea de posesiuni materiale, securitate financiară, este puternică. Lăcomia sau o divinizare a lucrurilor și a corpului, lipsa de respect pentru pământ, pentru tot ceea ce reprezintă energia feminină, ar însemna pur și simplu că se repetă aceleași greșeli. Prin urmare, ar trebui dezvoltat respectul pentru tot ce are viață aici pe pământ, pentru iubirea necondiționată. Trebuie urmărite și dezvoltate pacea, simplitatea și frumusețea naturală, respectul pentru ființele vii vulnerabile și slabe. Este important să se urmărească bunăstarea Pământului. Este esențial să se dezvolte bunătatea, sensibilitatea, puritatea, respectul față de femei, copii, faună și floră.

Lilith în Taur aduce o teribilă frică de reînnoire și schimbare, aduce confruntări cu situații de viață ce încurcă total agenda, planurile, securitatea financiară. Este un timp în care se caută fără rezultate un loc de muncă permanent sau un venit fix. Marea provocare aici este să învățăm să facem față unor întorsături neașteptate și fără precedent, să îndrăznim să “sărim în necunoscut”, acolo găsim cele mai mari bogații pentru noi. Ai fost alungat sau respins? Lilith în Taur ne încurajează să ne creăm propriul paradis și să sărbătorim ceea ce ne face fericiți.

Această luna plină albastră imprevizibilă cere mai multă flexibilitate și adaptabilitate. Așa putem vedea oportunitățile necesare schimbărilor pozitive în viață noastră. Așa vom avea mai multă libertate să ne urmăm propria cale unică și să ne exprimăm adevărul nostru interior.

Simbolul Sabian al gradului 9 Taur, gradul energizat de Luna Plină în Taur este: ”Un pom de Crăciun încărcat cu daruri și lumânări aprinse”. Este fabulos acest simbol care accentuează protecția divină, ne spune clar că vom primi un cadou benefic destinului nostru. Pomul de Crăciun este un simbol al Sfintei Treimi, este Pomul lui Dumnezeu, este pomul vieții, arborele fertilizator. Pomul de Crăciun simbolizează nașterea și nemurirea, este pomul vieții că un simbol al lui Christos iar lumânările aprinse îl reprezintă pe Christos însuși că fiind Lumina Lumii. În prezența acestei lumini sfinte, fiecare cadou  agățat în pomul vieții are pe el un nume, iar acuma vedem acest lucru. Este un simbol sabian ce promite un dar, iar lumina divină ne conduce către acest dar.

Această Lună Plină în Taur este semnificativă pentru cei născuți în jurul datei de 30 aprilie, 31 iulie, 31octombrie, 31 ianuarie(Taur, Leu, Scorpion și Vărsător) dar și pentru cei care au planete în jurul gradului 9 Taur, Leu, Scorpion și Vărsător.

Să fiți binecuvântați!”

Mulțumim, Adriana Tudosă!

Și acum, Luna Plină albastră în Taur și zodiileCitiţi şi

Luna Plină în Taur – cosmosul ne strică planurile pentru ca lucrurile să se miște din nou

O Super Lună Albastră în semnul Leului pe 31 ianuarie 2018

Nu vrei? Nu te lăsa!

Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.


Nu rata urmatoarele articole Catchy!

Inscrie-te la newsletterul gratuit. Avem surprize speciale in fiecare zi pentru cititorii nostri.
  • Facebook
  • Twitter
  • Google Bookmarks
  • LinkedIn
  • RSS

Your tuppence

My two pennies

* required
* required (confidential)

catchy.ro