Mercedes-Maybach EQS – SUV-ul de lux al viitorului

19 April 2023

Odată cu SUV-ul Mercedes-Maybach EQS 680, legendarul brand Maybach a prezentat primul său model de serie, complet electric. Premiera mondială a avut loc pe 17 aprilie 2023, în două formate: digital, într-un video inspirațional pe platforma Mercedes me media, și în fața unui public, live la Auto Shanghai, în China.  Mercedes-Maybach EQS SUV reprezintă redefinirea excelenței auto în era electromobilității, o experiență de conducere electrică absolută, de clasă superioară, îmbinată cu aura extraordinarului, tipică pentru Maybach.

Vom vorbi despre o mașină foarte scumpă și greu de obținut repede. Și poate încă nu foarte potrivită pentru România. Din motivele bine știute – rețeaua de alimentare pentru automobile electrice nu e suficient de dezvoltată pentru a asigura o independență rezonabilă, ca să nu vorbim despre a încerca să ieși din țară plecând din zone aflate la sute de km distanță de granițe.

De aceea, chiar înainte de a vă da detalii despre noua minune, vă propunem să studiați alte două modele Mercedes, noi sau rulate, pentru unele dintre variante având de așteptat un pic… Este vorba despre mercedes s și mercedes c class.

Deviza lui Karl Maybach: “Ceea ce este bun trebuie să fie și frumos”.

Exteriorul deosebit, cu o stea Mercedes verticală pe capotă și un panou frontal negru impresionant, care poartă grila radiatorului specifică Maybach în era electromobilității, asigură un aspect inconfundabil. Vopseaua opțională în două tonuri este, de asemenea, tipică pentru brand. Datorită materialelor rafinate, a măiestriei și a detaliilor exclusive, interiorul spațios oferă o experiență completă de confort prin așa-numitul efect de cocon. Cu interpretarea sa consecventă a luxului sofisticat, Mercedes-Maybach EQS SUV stabilește un nou punct de referință în segmentul SUV-urilor de lux de top, complet electrice.

Lux și confort maxim, cu așa-numitul efect de cocon în partea din spate.

“SUV-ul Mercedes-Maybach EQS este primul nostru SUV de lux de dimensiuni mari, complet electric. La Mercedes-Maybach ne străduim să completăm frumosul cu strălucirea extraordinarului. Interiorul este un statement emoțional și elegant. Caracterul de lounge promite călătorii de lux la cel mai înalt nivel. Împreună cu proporțiile inovatoare și progresiste ale acestui model, redefinim complet SUV-ul de lux al viitorului.”  – Gorden Wagener, Chief Design Officer Mercedes-Benz Group AG

Primul model din familia Mercedes-Benz cu piele prelucrată sustenabil.

Mercedes-Maybach EQS SUV este un punct de referință în istoria brandului nostru. Acest model redefinește excelența în domeniul auto în era electromobilității. Clienții noștri se pot aștepta la o experiență de conducere electrică, absolută, de clasă superioară – cu aura extraordinarului tipică pentru Maybach.” – Daniel Lescow, Directorul Mercedes-Maybach, Mercedes-Benz Group AG

Partea frontală este caracterizată de panoul negru tipic mărcii care dispune de benzi verticale, cromate, cu un aspect tridimensional de adâncime. Modelul Maybach cu mai multe embleme mici ale mărcii se regăsește, de asemenea, în părțile decorative ale barei de protecție laterale. O proiecție animată a modelului Maybach strălucește în toate cele patru portiere.

Privit din lateral, se pot admira contururile cromate îndrăznețe ale geamurilor și ornamentele cromate ale stâlpului B. Luminile din spate subliniază caracterul exclusivist ca o bandă luminoasă continuă cu o spirală în două părți și sunt animate pe întreaga lățime. Aspectul deosebit al SUV-ului Mercedes-Maybach EQS include, de asemenea, vopseaua bicoloră tipică mărcii, cu o dungă filigranată. Aplicată manual, este disponibilă în cinci combinații de culori.

Designul interior reprezintă fuziunea dintre tradiție și avangardă. Punctul de atracție pentru pasagerii din față este Hyperscreen-ul MBUX standard cu “zero straturi” și animațiile de pornire specifice Mercedes-Maybach. Aspectul vizual general este creat special pentru acest model, într-un albastru intens elegant. Indicatoarele sunt concepute ca o eșarfă de mătase care se mișcă elegant în vânt în funcție de viteză și de stilul de condus.

În ceea ce privește afișajul central, sistemul reacționează în funcție de situație și este personalizat cu sugestii inteligente și anticipative. Aspectul poate fi personalizat prin trei stiluri de afișaj (discret, sportiv, MAYBACH) și trei moduri (navigație, asistență, service).

Materialele naturale realizate cu o măiestrie perfectă creează un contrast elegant cu aspectul high-tech și sunt prelucrate sustenabil. SUV-ul Mercedes-Maybach EQS este dotat standard cu piele Nappa Maybach Exclusive în culorile calde maro espresso/maro perlat. Piesele decorative sunt realizate din lemn natural.

În SUV-ul Mercedes-Maybach EQS, o serie de piese și componente sunt fabricate din materiale care economisesc resursele. Acesta este primul model de la Mercedes-Benz AG care este echipat cu piele tăbăcită vegetal, iar agenții de îngrășare folosiți la tăbăcire sunt, de asemenea, exclusiv pe bază de plante.

Spatele mașinii dispune de un lounge exclusivist cu o experiență holistică de confort pentru toate simțurile. Scaunele sunt echipate cu programe de masaj, iar autovehiculul este dotat cu multiple tipuri de iluminare și culori, la alegere.

Senzorul de calitate a aerului susține comutatorul de recirculare a aerului proaspăt. Un parfum special a fost creat pentru SUV-ul Mercedes-Maybach EQS. Lemnul de santal stimulant se îmbină cu note de mirodenii pentru a crea o compoziție exclusivistă.

Sistemul audio include 15 difuzoare. Cu sistemul de sunet surround Burmester® 4D standard, experiența sonoră învăluie pasagerii, iar claritatea este egală cu cea din studio. În plus, panourile din spumă acustică reduc zgomotul produs de pietrișul aruncat în sus în pasajele roților.

Cele mai înalte standarde se aplică și în ceea ce privește confortul la condus. Suspensia pneumatică AIRMATIC cu amortizare reglabilă continuu ADS+ este standard; se poate ridica garda autovehiculului cu până la 35 de milimetri. Pe lângă programele de conducere COMFORT, DYNAMIC SELECT ECO, SPORT, OFFROAD și INDIVIDUAL, SUV-ul Mercedes-Maybach EQS dispune de programul special de conducere MAYBACH.

 Citiţi şi

Noiembrie

Acordul părinților e foarte important pentru toate materiile. Școala poate să fie un mare pericol

Singurul lucru care contează la final de an

Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.


Nu rata urmatoarele articole Catchy!

Inscrie-te la newsletterul gratuit. Avem surprize speciale in fiecare zi pentru cititorii nostri.
  • Facebook
  • Twitter
  • Google Bookmarks
  • LinkedIn
  • RSS

Your tuppence

  1. Florin / 15 June 2023 23:44

    Mercedes-Maybach EQS este cu siguranță un exemplu remarcabil al progresului tehnologic și al evoluției în industria auto, deschizând noi orizonturi pentru vehiculele de lux și pentru mobilitatea sustenabilă.

    Reply

My two pennies

* required
* required (confidential)

catchy.ro