Mituri despre păr, demontate de hairstyliști

17 August 2016

Dacă îți desfășori activitatea într-un salon de coafură sau ești client fidel al acestui tip de servicii de înfrumusețare, este imposibil să nu fi auzit tot felul de mituri despre păr. Am întrebat trei hairstyliști din București, membri ai comunității stilistidetop.ro, care sunt cele mai frecvente povești despre podoaba capilară și în ce măsură se confirmă acestea.

“Cred că cel mai frecvent mit pe care îl tot aud este faptul că dacă folosești produse de styling îți cade mai repede părul. Este într-adevăr un mit. Pe locul doi aud foarte des că, dacă te speli mai des, îți crește mai repede. Creșterea nu are legătură cu spălatul părului”, spune Robert Both, hairstylist care și-a deschis propriul salon de coafură în București.

Unele mituri au legătură cu lumea supranaturalului, aflăm de la Iulia Covei, care a auzit că ar trebui “să ne tundem în luna martie, atunci când este lună plină, pentru că va crește părul mai repede.”

femeie 4

Monica Ioniță, colega Iuliei Covei într-un salon de coafură din Capitală, a aflat de la unii clienți că părul se îngrașă mai repede dacă este spălat des. “Fals! Părul trebuie să fie spălat atunci când simțim nevoia, altfel rădăcina este asfixiată și atunci firul de păr cade”, spune aceasta, adăugând la categoria mituri și “mâna bună, care constă de fapt în tehnica de tuns. Părul, dacă este tuns corect, atunci nu se va mai despica la vârfuri și vei observa creșterea.” Ea demontează și mitul potrivit căruia, “dacă smulgi un fir de păr alb, vor crește mai multe în locul lui. Într-o rădăcină în care a fost un singur fir de păr va crește tot unul, indiferent de culoare.”

Hairstyliștii ne-au spus și care sunt cele mai frecvente greșeli în îngrijirea părului pe care le-au observat de-a lungul timpului. În acest sens, Robert Both menționează “lipsa utilizării produselor de îngrijirire și tratament acasă. Sau utilizarea lor greșită.” El recomandă să ne îngrijim părul și în afara vizitelor la salon, nu doar atunci când suntem pe scaunul de la coafor.

“Cele mai frecvente greșeli le întâlnesc la clătirea părului, folosirea unor șampoane care le distrug părul. Șamponul și tratamentul pentru păr sunt foarte importante, iar multe cliente nu știu asta”, spune Iulia Covei.

“Clientele nu folosesc tratament (balsam, mască) la spălat de teamă că se îngrașă părul mai repede. Dacă aplicarea este corectă, părul nu se va îngrășa”, explică Monica Ioniță.“ O altă greșeală: nu se tund în ideea de a-și lăsa părul lung. Tunzând însă periodic vârfurile, creșterea părului se va observa mai repede.”

Cunoști și alte mituri despre păr? Ar trebui să le verifici întrebând un specialist din industria hairstyling. Poți să găsești un hairstylist profesionist prin intermediul www.stilistidetop.ro, unde sunt înscrise 1.150  de saloane de coafură din România. Platforma online te ajută să identifici saloanele de coafură care oferă acele servicii de care ai nevoie, fie că este vorba de extensii de păr natural sau de tratament cu keratină.Citiţi şi

Mituri despre endometrioză, boala de care suferă una din zece femei

Important este Azi, Acum

Noi îți spunem ce și cum, dar de tine depinde dacă vei avea un păr splendid vara asta

Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.


Nu rata urmatoarele articole Catchy!

Inscrie-te la newsletterul gratuit. Avem surprize speciale in fiecare zi pentru cititorii nostri.
  • Facebook
  • Twitter
  • Google Bookmarks
  • LinkedIn
  • RSS

Your tuppence

My two pennies

* required
* required (confidential)

catchy.ro