Ne dăm inabordabile, când, de fapt, abia așteptăm să fim băgate în seamă

24 January 2021

Nu știu câte femei se vor regăsi sau câtor bărbați li se pare cunoscut ceea ce urmează să relatez, dar sper ca sinceritatea să fie apreciată.

Într-o lume plină de oameni falși, care și-au lăsat deoparte propria identitate pentru a face altora pe plac sau doar pentru că a munci cu tine însuți e extrem de greu și necesită timp, mai sunt și acei oameni care caută adevărul în propria persoană.

Eu, personal, recunosc că a fi femeie e extrem de greu. Nu am ajuns la etapa de a fi soție și mamă, dar încerc să mă „pregătesc” pentru asta.

Uneori, chiar îi înțeleg pe bărbați. E greu să fii cu o femeie care în zilele acelea aruncă cu un întreg set farfurii după tine, mănâncă o tonă de dulciuri (exagerez), îți cere să nu mai respiri lângă ea ca se enervează și, pe deasupra, mai și urlă de durere.

Pe de altă parte, avem nevoie de atenție, complimente, dar când vine vorba de a oferi aceleași lucruri, situația devine dificilă. Nu generalizez, nu spun ca toate femeile fac așa.

femeie barbati

Să nu mai pomenesc de faptul că atunci când vine vorba de o întâlnire cu un bărbat care ne place, cheltuim o grămadă de bani pe ținute noi, machiaj, pensat, epilat, totul pentru câteva ore. Interesant, bărbaților le ia jumate de oră, nu fac atâtea lucruri, și chiar arată bine. Nu înțeleg de ce nu facem și noi la fel. Ar fi mai simplu dacă am alege o ținută în care arătăm bine, dacă am merge la întâlnire fără o tonă de machiaj, cu părul curat, prins într-un fel șic, fără grija buclelor ori extraordinara atenție să nu ni se “strice” unghiile.

Ce mi se pare și mai amuzant, chiar dacă poate nu e așa, e situația în care ne dăm seama că vrem o relație și ne-am săturat de plâns în pernă după fostul. Ei bine, în cazul ăsta, lucrurile se complică. Ieșim în oraș oricât de des avem ocazia, dar nu oricum, ci așa cum relatam mai sus când avem o întâlnire, cu ore întregi de pregătiri. Apoi, preluăm atitudinea de „inabordabilă”, când, de fapt, abia așteptăm ca bărbatul drăguț de la masa din față să ne bage în seamă. Dar nu renunțăm la atitudine. Bineînțeles, ieșim cu cele mai frumoase prietene în oraș, în niciun caz cu bărbat din friend zone. Asta nu înseamnă că suntem false, ci doar că avem prea mult orgoliu pentru a face în primul pas. Nu spun că e mereu așa, dar se întâmplă.

Și povestea poate continua. Ideea e că uneori suntem de neînțeles, recunosc, dar asta nu înseamnă că e chiar așa greu să fii femeie. E greu să devii o femeie adevărată într-o lume plină de alte femei false care sunt în stare de orice și sunt capabile să folosească orice mijloc pentru a obține ce-și doresc.Citiţi şi

Raiul de dincolo de alunecările de maluri

Tata, te iubesc oricum ai fi

Reacție la Macarena (Erika Isac)

Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.


Nu rata urmatoarele articole Catchy!

Inscrie-te la newsletterul gratuit. Avem surprize speciale in fiecare zi pentru cititorii nostri.
  • Facebook
  • Twitter
  • Google Bookmarks
  • LinkedIn
  • RSS

Your tuppence

My two pennies

* required
* required (confidential)

catchy.ro