Nerușinații

15 October 2018

Andrei 2E frumos cum se toacă banii pe bâlciuri și moaște deosebite cu ocazia centenarului, să fie primit, Doamne ajută. Totuși, țara noastră, așa cum e ea, merita un picuț mai mult. Haideți să ne uităm la cine o conduce.

Un infractor cunoscut cu antecedente penale, condamnat la închisoare (chiar dacă cu suspendare) face și desface guverne după bunul plac. Peste guvern a instalat o mare analfabetă, care n-ar putea scrie o compunere de clasa I fără greșeli nici dacă i-ar dicta-o Mihai Eminescu.

La Economie zace Dănuț Andrușcă (o mare pierdere pentru vulcanizările românești). De asemenea, ar fi fost, probabil, un foarte bun ținător de găleată la mâna a doua la tavan.

La Agricultură, competență mare se zice – alde Daea. S-a îngrijit de pesta porcină de zici că l-au plătit oierii. Numai că – ce să vezi – au ieșit și ciobanii și-l caută să-l ia la scărmănat pe acest far al limbii de lemn împleticită în ea însăși. Daea, impus în Guvern de alde Stănescu de la Olt (stăpânul întregii Slatini și Căcânei), s-a remarcat prin faptul că vine dimineața la serviciu. Ar fi fost probabil bun de cocoș într-o gospodărie oltenească.

Guvernul-Romaniei-29-ianuarie-2018

La Muncă și Solidaritate Socială doamna Lia Olguța Vasilescu. Aici nici nu-ți mai vine să râzi. Lacrimă integrală.

La Educație, Rovana Plumb, oameni buni! Și niciun profesor nu iese în fața școlii să urle de disperare. Nu, se merge și așa. Și tot așa.

Senatul e condus de Tăriceanu. Ce să mai zici de Tăriceanu? E esența bugetarului postdecembrist. Arogant până la Dumnezeu, totul i se cuvine, driblează toate cozile și susține familia tradițională de la înălțimea numărului crescând de soacre rânduite de cel de sus.

Acestea fiind spuse, nici nu știi care instituție e mai ridicolă acum în anul centenar. Să fie Biserica Ortodoxă Română, cu alaiul ei de popi nesătui? Să fie Partidul (sub diversele lui denumiri), să fie Masoneria însăși, această pepinieră nesfârșită de cadre inepte? Să fie totuși poporul însuși?

Cert e că timpul nu a fost suspendat, prăbușirea noastră în istorie continuă, urmăm în groapă nerușinații.

Pe Andrei îl găsiți cu totul aici.

Și tu poți scrie pe Catchy! 🙂

Trimite-ne un text încă nepublicat, cu diacritice, pe office@catchy.ro.Citiţi şi

Păcatele și alegerile noastre

Vom fi niște morți superbi

Țara va avea președinte, președintele va mai avea țară?

Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.


Nu rata urmatoarele articole Catchy!

Inscrie-te la newsletterul gratuit. Avem surprize speciale in fiecare zi pentru cititorii nostri.
  • Facebook
  • Twitter
  • Google Bookmarks
  • LinkedIn
  • RSS

Your tuppence

My two pennies

* required
* required (confidential)

catchy.ro