Nici azi nu voi avea curajul…

9 January 2016

Stăm faţă în faţă. Încă nu am avut curajul s-o privesc în ochi. Ceilalţi ar zice că nu am motive. Că niciodată nu sunt motive suficiente pentru asta. Şi totuşi, nu o dată m-am apropiat de margine, uneori periculos de mult, pe punctul de a-mi pierde echilibrul chiar. De fiecare dată, la recapitularea mentală, argumentul a părut, în acel unic moment, justificat. Dar nici măcar asta nu se poate constitui în motiv sau scuză. Până una-alta nici nu intenţionez să mă scuz. În fond, a fost doar o tatonare unidirecţională, un joc amar cu focul despre care, deşi ştiu cât de tare poate să ardă, continuă să mă tenteze cu clipirea sa şireată. Un plan dincolo de planul „z” care ar asigura, oricărei situaţii, o ieşire, nu o soluţie. Nu onorabilă, dar, privită din anumite unghiuri, comodă. O scurtătură, mai degrabă.

barbat

Stăm faţă în faţă şi azi. Îmi face galeş cu ochiul, iar dulceaţa sa (iluzorie, desigur), atât de apropiată de somn şi vise, mi se oferă întreagă. Fii pe pace. Nici azi nu voi avea curajul să-mi ridic privirea. Probabil niciodată. Însă apropierea ei e ca un drog. Am nevoie să ştiu că, la o adică – probabil niciodată îmi şopteşte vocea raţiunii încă prezente – este acolo, gata să-mi dea o îmbrăţişare. Nu mă condamnaţi, nici eu nu o fac nici cu voi, cei care tânjiţi după ea, nici cu cei care au avut curajul (laşitatea?) de a o urma, nici cu cei care i se cred superiori. Deasupra. Ca şi când ar păşi pe o punte suspendată, solidă, dar legată la capete cu aţă. Iar ei, deşi ştiu asta, se fac că uită. Sau poate chiar au uitat. Cum spuneam, nu-i judec, astfel că nici nu îi pot considera mai buni.

Mă pregătesc pentru ziua în care, ştiind-o în faţa mea, să nu mai simt nevoia să o salut, să nu-i mai simt senzualitatea absurdă. Probabil că de-abia aceea va fi, cu adevărat, prima zi din viaţa mea.

Guest post by T.L.Citiţi şi

“Gata, Iona? Răzbim noi cumva la lumină!”

Nu oricine poate fi bacovian

În câte feluri îi poți spune c-o iubești

Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.


Nu rata urmatoarele articole Catchy!

Inscrie-te la newsletterul gratuit. Avem surprize speciale in fiecare zi pentru cititorii nostri.
 • Facebook
 • Twitter
 • Google Bookmarks
 • LinkedIn
 • RSS
1,480 views

Your tuppence

 1. Rx / 10 January 2016 9:53

  Nu stiu ce sa iti spun dar nu vreau sa fi trecut pe aici si sa nu iti fi zis sa nu faci prostii. Vorbeste cu noi, respira adanc si hang in there!

  Thumb up 0 Thumb down 0
  Reply
 2. Lorin Coryllus / 9 January 2016 10:00

  Hei! Don’t. Just don’t. Vorbește cu cineva. Vorbește cu mine, dacă vrei.

  Thumb up 4 Thumb down 0
  Reply

My two pennies

* required
* required (confidential)

catchy.ro