Noaptea Muzeelor, la o nouă ediție – 19 mai 2018

8 May 2018

Noaptea Muzeelor, ajunsă a cea de-a 14-a ediție, are loc anul acesta pe 19 mai. Organizată de Rețeaua Națională a Muzeelor din România (RNMR), evenimentul include 150 de muzee și organizații partenere din țară și din București, dar și un ingredient nou: o serie de zece scurtmetraje documentare prin care sunt prezentate publicului aspecte neștiute și nevăzute din culisele a zece muzee din București, membre ale RNMR. Prin acest demers inovator se dorește apropiere a publicului de muzeu pentru o înțelegere mult mai umană a rolurilor muzeului în societate și de stimulare a vizitării în orice zi, nu doar în cadrul unor evenimente organizate. În rolul povestitorului este binecunoscuta actriță Maia Morgenstern, care s-a implicat pro-bono în acest proiect cultural ce urmărește consolidarea valorii sociale și educative a colecțiilor muzeale în conștiința publicului.

afis Noaptea Muzeelor_1

Documentarele au fost realizate cu asistența specializată a unor experți muzeali și surprind aspecte neștiute sau nemărturisite ale muzeelor selectate: Muzeul Țăranului Român, Muzeul Național de Artă al României, Muzeul Național de Istorie Naturală „Grigore Antipa”, Muzeul Național al Literaturii Române, Palatul Mogoșoaia, Muzeul Național de Geologie, Centrul expozițional documentar al Universității de Arhitectură și Urbanism „Ion Mincu”, Muzeul Național Tehnic „Prof. ing. Dimitrie Leonida”, Muzeul Național „George Enescu” și Muzeul Național al Hărților și Cărții Vechi.

Cele zece episoade, cu durata de cinci minute, au început să fie difuzate pe posturile naționale ale TVR începând cu data de 7 mai în cadrul campaniei  „Povești neștiute ale muzeelor”, preambul al Nopții Muzeelor

Această ediție a „Nopții Muzeelor” cuprinde și alte proiecte special gândite pentru a fi cât mai prietenoasă interacțiunea între muzee și vizitatori, Questo oferind și anul acesta trasee muzeale digitale care pot fi explorate gratuit. Peste 34 de muzee au creat, prin aplicația Questo, tururi prin care publicul va descoperi singur spațiul, poveștile, expozițiile și exponatele, aceste trasee fiind menite să atragă foarte mult segmentul de tineri (elevi, studenți, cupluri și familii cu copii) și să valorifice expozițiile și poveștile muzeelor participante. Astfel, vizita într-un muzeu sau într-o casă memorială devine o experiență complexă pentru publicul interesat.

Programul complet şi lista participanţilor vor fi în curând disponibile pe www.noapteamuzeelor.ro.Citiţi şi

Maia Morgenstern: Nu se face așa ceva! E rușine! Te faci de râs! Ia vezi cum faci?!?!

Noaptea Muzeelor pe 14 mai, ca pe vremuri

Premieră: Robert Powell, Maia Morgenstern și Vlad Ivanov pe scena Festivalului Enescu

Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.


Nu rata urmatoarele articole Catchy!

Inscrie-te la newsletterul gratuit. Avem surprize speciale in fiecare zi pentru cititorii nostri.
  • Facebook
  • Twitter
  • Google Bookmarks
  • LinkedIn
  • RSS

Your tuppence

My two pennies

* required
* required (confidential)

catchy.ro