Noaptea Tuberozelor la Hoghilag, Sibiu

Catchy

5 August 2016

DSC03528

Pe 6 august, începând cu ora 18.00, are loc în curtea bisericii fortificate din comuna Hoghilag, județul Sibiu, prima ediţie a evenimentului Noaptea Tuberozelor. Tururi ghidate prin grădinile localnicilor, ateliere creative și de gătit cu flori, experiențe muzicale și activități pentru copii, degustări de vin, standuri artizanale și produse tradiționale sunt doar câteva dintre atracțiile pregătite de organizatori. Fanfara Blasskapelle Neppendorf, Luminița Dejan și alți artiști locali, împreună cu invitata de origine americană, cântăreaţa Rachel Ries, vor desâvărşi ziua închinată tuberozelor, plante aduse și cultivate pentru prima dată în România de către sași, în comuna Hoghilag (sau Halvelagen), situată la doar 16 kilometri de Sighișoara.

tuberoze

Tuberozele sau chiparoasele fac câte o floare o dată la trei ani, iar toți cultivatorii au pe plantațiile lor trei generații de plante. Bulbii se scot și se plantează anual. Dintr-un bulb pot ieși trei sau cinci flori, dar numai una este de calitate superioară. Simbol al senzualității, esența de tuberoze se regăsește astăzi  în parfumuri celebre, dar şi în industria cosmetică, pentru proprietățile antifungice, antimicrobiene și reparatoare.

Detalii despre eveniment găsiţi aici.Citiţi şi

„Noaptea tuberozelor” – magie parfumată

Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.


Nu rata urmatoarele articole Catchy!

Inscrie-te la newsletterul gratuit. Avem surprize speciale in fiecare zi pentru cititorii nostri.
  • Facebook
  • Twitter
  • Google Bookmarks
  • LinkedIn
  • RSS
1,103 views

Your tuppence

My two pennies

* required
* required (confidential)

catchy.ro