#noapteamuzeelor2016

21 May 2016

În seara/noaptea zilei de 21 mai 2016 sunteţi invitaţi la „Noaptea Muzeelor”, sărbătoarea europeană a muzeelor.

Anul acesta se organizează circuite în cele patru orașe candidate la titlul de Capitală Culturală Europeană 2021 împreună cu asociațiile care se ocupă de candidatură din București, Timișoara, Cluj-Napoca și Baia Mare.

noaptea-muzeelor-la-cluj-2016

Noaptea Muzeelor la Cluj-Napoca

Participanţii sunt aşteptaţi atât în muzeele deschise până târziu în noapte, dar şi la evenimente conexe, cu o dimensiune multidisciplinară și un impact deosebit pentru public, derulate la nivel național în majoritatea orașelor din țară: concerte, proiecţii, mapping, performing, ateliere experimentale, tururi de biciclete quiz-uri & questuri.

De asemenea, la dispoziţia tuturor stau şi tururile ghidate text&audio-video pe telefoanele mobile. Iar pentru cei care viaţa nu mai are rost fără social media, există acum hashtagul #noapteamuzeelor2016, pe care sunt invitaţi să-l folosească în fotografiile şi comentariile legate de acest eveniment care, cu siguranţă, vor umple reţelele de socializare. Mai mult, primii 21 de vizitatori care vor găsi indiciile ascunse la cele 21 de muzee care au audio ghidaj vor fi premiaţi cu Kitul NM. Nu uitaţi nici de afterparty-ul NM La Firul Ierbii – Industria Bumbacului.

Turul Noaptea Muzeelor este disponibil în izi.TRAVEL.

Evenimentul este organizat de Reţeaua Naţională a Muzeelor din România. Programul detaliat îl găsiţi aici.

Şi tot în aceeaşi noapte, se deschid şi Colecțiile private. Numai la Artmark puteţi admira 8 expoziții, între orele 19:00 și 02:00, printre care şi „Egal+. Avangardă feminină în colecții particulare” – o expoziție special creată pentru Noaptea Muzeelor cu capodopere aflate în colecții private, dar şi Sesiunea de licitații 24/ 26/ 31 mai – „Jubileu – Casa regală la 150 ani”. În seara de sâmbătă, fiecare vizitator va beneficia de un ghidaj gratuit prin toate expozițiile.

art markCitiţi şi

Noaptea Muzeelor pe 14 mai, ca pe vremuri

Se deschide primul Muzeu al Pandemiei din România

Dali și Picasso deschid prima licitație a anului în România

Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.


Nu rata urmatoarele articole Catchy!

Inscrie-te la newsletterul gratuit. Avem surprize speciale in fiecare zi pentru cititorii nostri.
  • Facebook
  • Twitter
  • Google Bookmarks
  • LinkedIn
  • RSS

Your tuppence

My two pennies

* required
* required (confidential)

catchy.ro