Noi îți spunem ce și cum, dar de tine depinde dacă vei avea un păr splendid vara asta

29 June 2020

Ai citit şi ai primit de-a lungul timpului o traistă de sfaturi despre cum trebuie să-ţi îngrijeşti şi protejezi părul de agresorii vizibili (apa de mare) și invizibili (ultravioletele, infraroșiile, clorul din apa piscinelor). N-o faci, părul îşi pierde culoarea, elasticitatea şi rezistenţa. Unele sfaturi ţi s-au părut de bun-simţ, altele, exagerate, greu de pus în practică sau chiar total inutile. Să vedem ce vei zice de cele opt idei pe care le-am cules de la specialiști pentru tine.

femeie păr

 • Păr destul de lung să-l puteți strânge (lejer!, nu strâns) într-un coculeț în vârful capului, prin răsucirea ușoară a cozii de cal și ascunderea vârfurilor dedesubt? Bravo! Ați protejat deja două dintre cele mai vulnerabile părți: vârfurile și așa-numita zonă a coroanei din creștetul capului, cea mai expusă la soare și ați adus la suprafață firele mai sănătoase, mai rezistente la agresiunea factorilor din mediu.
 • Păr vopsit? Ați scăpat ceva mai ușor în ce privește îngrijirea și protecția decât dacă ați avea părul natural. Vă miră? Cum să fie părul natural mai sensibil decât cel care a fost “chinuit” cu vopsiri repetate, poate cu schimbări de culoare mai des decât ar fi recomandat? Da, părul vopsit are, oricât ar părea de ciudat, o protecție asigurată de “cămașa” de culoare. Deci părului natural îi trebuie mai multă protecție!
 • Păr deshidratat? Păi, trebuie hidratat și din afară. Apa nu-l usucă! Cât sunteți în vacanță și umblați mult prin soare și căldură, folosiți un spray cu apă minerală (ca cel pentru față) și dați-i să bea și lui. Sau, cum se găsesc acum frunze de aloe în comerț, extrageți (e simplu) și folosiți gelul natural pentru protecție și hidratare cât sunteți la mare. Pelicula subțire de gel împiedică sarea și nisipul să intre în cuticule.
 • Atenție: vârfurile despicate nu primesc nici apă, nici tratament, nici balsam, nici gel, nici ulei. Sunt moarte. Așa că, următorul sfat e să…
 • …tundeți vârfurile “tocate” înainte de vacanță. Și, în general, de două – trei ori pe an.
 • Pălăria sau eșarfa din care facem un turban chic n-ar trebui să lipsescă vara, nici în oraș, nici la mare. Nu, nu vei fi ca pălărierul nebun, ci doar o femeie care arată bine și folosește inteligent un accesoriu elegant sau de toată ziua pentru a se proteja și nu pentru a ascunde un păr de o calitate precară. Părul, în toată frumusețea lui, se arată după apus… 🙂
 • Spălați-vă des pe cap (nu cu apă fierbinte!): dacă e scurt, în fiecare zi (vă va mulțumi cum știe el mai bine), dacă e mai lung și aveți nevoie să-l aranjați cu o perie, la 2-3 zile. La mare, după băile de soare, de apă sărată ori cu clor, din piscină, e musai să-l spălați zilnic, indiferent de lungime, și să folosiți produse – tratament care rămân pe păr (fără clătire) și continuă să lucreze. A, să nu uit: limpeziți-l după fiecare intrare în mare sau piscină și refaceți pașii de protecție: balsam, gel, pălărie…
 •   Cu vârsta, simțiți că părul e tot mai puțin elastic, rezistent, strălucitor și docil? În afară de protecția despre care am tot vorbit, există și tratamente cu cheratină (proteina care alcătuiește 85% din structura firului de păr) la salon, spray-uri cu cheratină pentru după fiecare spălat acasă sau suplimente alimentare. Încă un pont: când vedeți că părul parcă se strânge, se încrețește, să știți că așa se apără el de deshidratare. E semn că trebuie să faceți ceva pentru asta.

Acestea fiind zise, să cuceriți admirația lumii și cu un păr splendid, nu doar cu ultimele modele de conversi! 🙂Citiţi şi

Poveștile Adrianei – poveste de vară

Alimente cu rol nutritiv pentru piele și păr: Înțelegerea nutriției externe

O alimentație sănătoasă pentru o piele sănătoasă în timpul verii

Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.


Nu rata urmatoarele articole Catchy!

Inscrie-te la newsletterul gratuit. Avem surprize speciale in fiecare zi pentru cititorii nostri.
 • Facebook
 • Twitter
 • Google Bookmarks
 • LinkedIn
 • RSS

Your tuppence

My two pennies

* required
* required (confidential)

catchy.ro