Noua eră este a femeilor

9 January 2012

Prima Provocare

Numele meu este mai puţin important. Ceea ce este cu adevărat important e că am avut mereu o convingere, pe care experienţa, conjuncturile, timpul şi Universul nu au făcut decât să mi-o confirme: dacă este ca umanitatea să aibă vreo şansă de progres autentic, moral, sufletesc şi spiritual (deci, nu doar tehnologic), atunci aceasta nu se poate realiza decât prin intermediul femeilor acestei frumoase Planete!

Da, poate părea ciudat că un bărbat e mai “feminist” decât chiar o bună parte dintre femei. Mie, însă, nu mi se pare deloc ieşit din comun. Găsesc de pur bun simţ a înţelege, respecta şi iubi femeile lumii, ca bărbat. Găsesc absolut firesc să îţi pleci capul în faţa femeilor lumii atâta vreme cât tu însuţi ai fost născut de-o mamă, crescut cu toată dragostea şi cu multe sacrificii de către aceasta şi de către bunica ta, înconjurat de iubirea şi de înţelepciunea caldă a soţiei şi a fiicelor tale, ajutat în fiecare zi să duci la bun sfârşit activităţile profesionale de către o echipă de profesioniste în deplinul înţeles al cuvântului.

Da, Universul a vrut ca întreaga mea viaţă să fiu înconjurat de femei, să pătrund adânc în lumea lor, să le cunosc mai bine decât pe mine însumi, să mă bucur de prezenţa lor şi să beneficiez de sfaturile lor.

Să spunem că, în ţara asta, există un grup de oameni care, sub diverse forme, lucrează deja pentru ceea ce ne place să numim “Renaşterea”. Să mai spunem şi că, fără niciun fel de conotaţie religioasă, cei care fac parte din acest grup urmăresc un singur mare obiectiv: oferirea unei alternative existenţiale şi practice reale, o alternativă pentru tot ceea ce ni se livrează zi de zi pe toate canalele.

Primul pas pentru realizarea acestui obiectiv pe care ni l-am propus este ca femeia din România să ajungă a fi cu adevărat respectată, apărată şi preţuită. Iar pentru asta cred cu tărie că ceea ce trebuie să se întâmple este ca femeile puternice ale acestei naţii să îşi propună acelaşi lucru şi să acţioneze pentru îndeplinirea acestui deziderat.

Sigur că nu toate femeile care respiră şi circulă pe Terra sunt aşa cum am cunoscut eu multe femei. Sigur că nu e un motiv de mândrie faptul că avem femei-politician care, ocupând poziţii importante la vârful unor state puternice militar, nu au nicio tresărire atunci când hotărăsc sau îşi dau acordul pentru bombardarea altor state. Însă am ferma convinge că este mult mai puţin probabil, de pildă, ca o mamă să îşi trimită copilul la război decât ca un tată să facă asta!…

Iar bărbaţii care le ironizează pe “telenoveliste” nu iau în considerare un aspect foarte simplu, dar foarte important: o femeie care urmăreşte un serial “de dragoste” face infinit mai puţin rău acestei lumi decât un bărbat care îşi savurează veşnicele sale filme “de razboi”! În plus, poate că femeia aceea care stă cu retina lipită de ecranul mai mult sau mai puţin plat al televizorului dătător de seriale de dragoste, fie acestea şi mediocru regizate, face asta tocmai pentru că îi lipseşte propria sa relaţie de dragoste autentică. Suspinele “telenovelistelor” de vârsta a doua nu sunt “semn de platitudine intelectuală”, asa cum facil se diagnostichează, ci semn de frustrare. Ceea ce fac aceste femei este să se anestezieze căutând virtual, dincolo de viaţa lor conjugală, un remediu pentru “carenţa de dragoste, de iubire” de care le suferă sufletul. În cheia aceasta trebuie citite lucrurile, dacă ţinem să fim cât de cât inteligenţi şi profunzi!

Prefer un film “siropos” unuia în care sângele şi creierul combatanţilor ne împroaşcă ecranele televizoarelor.

Aceasta este Prima Provocare pe care, cu drag, v-o lansez: “Care sunt lucrurile de făcut, de întreprins, pentru ca femeile puternice şi libere din România să le atragă, magnetic, în jurul lor, pe femeile minunate, dar mai puţin încrezatoare în sine, în fortele proprii?”… Şi cum se poate realiza asta rapid, având în vedere că “timpul nu mai are răbdare”?Citiţi şi

Nu cred așa ceva!

După douăj’ de ani

Scrisoare către el

Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.


Nu rata urmatoarele articole Catchy!

Inscrie-te la newsletterul gratuit. Avem surprize speciale in fiecare zi pentru cititorii nostri.
 • Facebook
 • Twitter
 • Google Bookmarks
 • LinkedIn
 • RSS

Your tuppence

 1. Sergiu Moisi / 18 December 2015 20:32

  O alta parere din cele 7 mld.
  Mda.
  Multumim

  Reply
 2. Ana-Maria / 25 December 2013 21:33

  Stiu ca sunt o intarziata, am descoperit site-ul acesta de curand.
  Dar ma intereseaza grupul Renasterea si as vrea sa aflu mai multe despre subiect si daca se poate sa ma implic.
  Sugestiile mele?
  E greu sa elaborez pe loc, dar cred ca avem nevoie de o schimbare de mentalitate a femeilor, atat prin contact direct cu femeile care au reusit, cat si prin media, si mai ales o schimbare de legislatie.
  Mi-ar placea sa fiu contactata pe adresa de mail pe care am lasat-o redactiei la postarea acestui mesaj.
  multumesc!

  Reply
 3. Belle d”Imagination / 10 January 2012 0:13

  Ba timpul are fix atâta răbdare cu noi câtă avem noi cu el.

  Singura metodă de a schimba ceva, e educarea tinerei generaţii. Să înţeleagă de mici că sunt indisolubil complementari, nu antagonişti, nu suveran şi vasal. Să înţeleagă că compromisul nu înseamnă ca doar cealaltă parte să renunţe la ceva important, fără nicio compensaţie.

  Reply

My two pennies

* required
* required (confidential)

catchy.ro