Nu citește, nu te culci cu el

2 July 2019

Câte femei, pe criza asta, mai pun azi bagajul cultural măcar în top 5 al criteriilor de eligibilitate a partenerului? Pentru one night stand, ar fi şi exagerat, că nu vrem o paradă de erudiţie în locul unei partide de sex, dar pentru one life stand… contează al naibii câte vieţi are personajul lângă care ai vrea să-ţi trăieşti viaţa, nu s-o ameţeşti.

©John Singer Sargent

 

Studiu de caz

Cunoşti un bărbat. Fireşte că nu-i nevoie să ajungi acasă la el ca să-ţi dai seama că cititul n-a fost, nu este şi slabe şanse să devină hobby-ul lui. Dar şi dacă vizita se petrece – deci e liber! oare de ce? 🙂 – şi eşti pregătită pentru mai mult, lipsa cărţilor ar trebui să te întoarcă din drum. O scuză oarecare şi… tule-o! Nu-i lăsa o listă de lectură ca bileţel explicativ, că nu se va apuca de citit de-a doua zi ca să te impresioneze. Îşi va găsi el pe undeva perechea, aidoma lui, care socoteşte cititul pierdere de vreme şi şcoala vieţii, cea mai bună dintre toate.

Sper să nu fi constatat și tu deja că lipsa experienţelor livreşti e mai greu corigibilă şi mai rău-făcătoare decât scobitul în nas ori nespălatul. Dar în cazul în care, aventuroasă, poate că ai călcat şi tu într-o astfel de relaţie, musai ai o plăcere trecută la ciudăţenii. Rapid volatilă, de neînţeles ori explicat, şi, uneori, chiar periculoasă. Te-au amuzat lacunele lui, mai mari decât ceea ce ar fi trebuit să unească ele, şi întinsul capcanelor, în care a căzut fără să rateze una. Dar dacă nu te-ai mulţumit cu râsul pe dinăuntru, poate ai simţit pe propria piele că incultura dezvoltă, compensator !? … muşchii. Nu mai dezvolt, că mă somatizez pe loc la amintirea asta neplăcută.

Nu mi-am propus să teoretizez despre binele pe care ni-l fac cărţile, despre punţile pe care le aruncă între oameni şi despre trăinicia lor. Dar pentru că ador vorbele de duh şi bărbaţii cu minţi pline, aromate, bogate, data viitoare voi fi mai atentă dacă are mai multe cărţi decât parfumuri bărbătești risipite prin casă.

Nota Bene: asta era fotografia! 🙂

Ce idee minunată ar fi pentru o campanie Citeşte, altfel nu mai pupi… femeie!, dar știu şi eu dacă ar prinde? 🙂 Tu ce crezi?Citiţi şi

De ce studenții americani citesc și ai noștri nu

De ce sunt singură la aproape 40 de ani? Pentru că îmi permit!

Fetelor, femeilor, doamnelor, gagicilor, sexoaselor, zeițelor, sunteți minunate așa cum sunteți!

Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.


Nu rata urmatoarele articole Catchy!

Inscrie-te la newsletterul gratuit. Avem surprize speciale in fiecare zi pentru cititorii nostri.
  • Facebook
  • Twitter
  • Google Bookmarks
  • LinkedIn
  • RSS

Your tuppence

  1. Valentina / 4 July 2019 16:34

    Degeaba acumulam informatii din carti, net, daca constiinta ne lipseste desavarsire.Cu ce este mai presus un intelectual care savarste fapte abominabile folosind cuvinte elevate?Aveti sustinatoare, multe telectuale, cum era si Miriam care transmitea mesaje subliminale de violenta, alaturi de femelele ei mandre, care se bat pentru un mascul telectual, adept al adulterului care se intinde pe ani de zile.Poate pentru ei asta inseamna sa fii moral si nu stiu eu!Concluzia: Degeaba crezi ca ai educatie, esti civilizat, politicos, daca in viata ta ai comis fapte imorale, cu buna stiinta si cand vine vremea platii vii cu lectia iertarii, alta smecherie.Sunt sigura ca exista oameni mult mai morali si decat mine care nu au citit o carte in viata lor.Eu citesc sambata, duminica, in mijloacele de transport , iar in cursul saptamanii cam 30 minute pe zi

    Reply

My two pennies

* required
* required (confidential)

catchy.ro