Nu sunt zeițe, sunt femei ca și noi

24 April 2021

Femeile se tem să se arate în public fără să-și pună fața de ieșit în lume: zâmbitoare, oricare ar fi starea de spirit, și machiate, orice mică imperfecțiune ar avea pielea lor. Și au dreptate într-un fel, pentru că presiunea socială e atât de mare și pentru că frumusețea unei femei are atâtea surse nebănuite, neexploatate și nerecunoscut, din păcate. De aceea, în ultima vreme, diferite campanii încurajează femeile să se descopere și să se aprecieze la justa lor valoare. Fără inutile complexe de inferioritate, majoritatea create de imaginile false pe care vedetele feminine locale sau internaționale le afișează în reviste, la TV sau pe internet.

Deși, teoretic, știm că aceste imagini sunt atât de retușate, încât puțin mai au de a face cu realitatea, totuși impactul pe care ele îl au este unul devastator, ajungându-se până la depresie, atunci când femeile „normale” nu reușesc să se identifice nici măcar într-o mică măsură cu aceste modele.

Tocmai pentru a contracara aceste efecte nedorite ale unei perfecțiuni create artificial, vedetele s-au lăsat fotografiate (sau și-au făcut selfie-uri) nemachiate. Fotografiile sunt de impact și pentru că ne lasă să descoperim că, în spatele celebrității, a unor chipuri și siluete ideale, se ascund femei obișnuite, în carne și oase, unele frumoase, altele nu tocmai, unele cu o piele impecabilă, altele nu tocmai. În galeria de mai jos, veți vedea o seama de vedete pe care nu le veți recunoaște fără cosmetice și fără photoshop. Așadar, să vă fie de inspirație!

Angelina Jolie

Tyra Banks

Sofía Vergara

Shakira

Selena Gomez

Madonna

Kristen Stewart

Kate Holmes

Jessica Simpson

Jessica Alba

Jennifer López

Gwyneth Paltrow

Eva Longoria

Beyonce

Acum, că le-am văzut că sunt și ele ca și noi, dacă Angelina Jolie sau Madonna au îndrăznit, zic că și noi am putea-o face. Și nu trebuie să fii celebră pentru a avea acces la soluții eficiente, în caz că problema ta se numește pori dilatați sau piele mată, lipsită de strălucire.

N.B. Consultați un dermatolog înainte de a uliliza orice produs destinat pielii pentru a lămuri exact problema care cere atenție.

(sursa foto: yahoo.com, olwomen.com, pixgood.com)Citiţi şi

5 greșeli care te îmbătrânesc

Mă gândesc la ce pot face în toată această perioadă cu mine

Tristețea nu vinde

Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.


Nu rata urmatoarele articole Catchy!

Inscrie-te la newsletterul gratuit. Avem surprize speciale in fiecare zi pentru cititorii nostri.
  • Facebook
  • Twitter
  • Google Bookmarks
  • LinkedIn
  • RSS

Your tuppence

My two pennies

* required
* required (confidential)

catchy.ro