Nu ține ocupat un bărbat bun, dacă nu știi ce să faci cu el

27 August 2019

Ca femei, ne-am obișnuit să ne construim pledoariile pornind de la „vinile”, defectele și greșelile bărbaților. Ai noștri sau nu, nu contează, ideea e că ei sunt, în viziunea noastră, cei vinovați. Mereu. Ei poartă responsabilitatea tuturor eșecurilor și neplăcerilor noastre, ei stau la baza frustrărilor și a deciziilor eronate pe care le luăm de-a lungul vieții, fie că ne împărtășesc sentimentele, fie că nu.

Ok, stop!, dragile mele. Haideți să ne oprim puțin și să privim cu atenție în urmă, fiecare în propria viață. Chiar așa să fie? Chiar de fiecare dată când lucrurile nu au ieșit cum trebuie, vina i-a aparținut unui bărbat sau altuia și niciodată… nouă?

Să pui mereu accentul pe celălalt, să-i vezi mereu „paiul” din ochi, atâta timp cât o posibilă „bârnă” se lăfăie în al tău este simplu, ineficient și eronat. Și, în niciun caz, nu ne va aduce fericirea (sau măcar confortul) la care visăm. Cred că, mai mult decât orice, este vorba de perspectivă și de modul cum privim lucrurile. De faptul că nu ne analizăm pe noi însene prin aceeași lupă prin care îi analizăm pe ei și că, prin asta, nu facem decât să perpetuăm veșnicul „conflict” între tabere. De ce trebuie să fim pe poziții antagonice și nu complementare, așa cum promitem odată ce acceptăm să intrăm într-o relație?

Să fii o femeie conștientă de propria valoare, o femeie căreia îi place să se îngrijească punând accent mai mult decât pe modă, pe sănătate și pe un stil personalizat și recognoscibil nu este suficient dacă ai alături un bărbat pe care nu mai dai doi bani, indiferent ce face acesta și asta pentru că, inevitabil, el stă la baza tuturor problemelor, de altfel inerente, din viața voastră. Dragă femeie, nu ține ocupat un bărbat bun dacă nu știi ce să faci cu el! Nu-ți bate joc de el, căci, indirect, nu faci altceva decât să-ți bați joc de tine și de viața ta, aceea pe care ai construit-o alături de el. Trezește-te și deschide ochii. Deschide-i când îl alegi, deschide-i pe parcurs și renunță la prejudecata conform căreia, dacă este bărbat, automat, este vinovat pentru tot. Un pic de obiectivitate nu a omorât pe nimeni, ba, dimpotrivă!

Am cunoscut cupluri care au funcționat mulți ani (și încă mai funcționează) și pentru că au înlocuit pe „eu am dreptate” cu „hai să vedem ce e de făcut”, iar fiecare dintre cei doi parteneri au învățat să-l respecte pe celălalt și să-i acorde prețioasa prezumție de nevinovăție. Și nimic nu vă doresc mai mult, doamnele mele, decât să faceți parte dintr-un astfel de cuplu.

Curaj, și tu poți scrie pe Catchy! 🙂

Trimite-ne un text încă nepublicat, în format .doc, cu diacritice, pe office@catchy.ro.Citiţi şi

Despre cadouri – confesiunea unui băiat cuminte

De ce ești într-o „situație”, nu într-o relație?

Azi am mâncat parizer în parc

Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.


Nu rata urmatoarele articole Catchy!

Inscrie-te la newsletterul gratuit. Avem surprize speciale in fiecare zi pentru cititorii nostri.
  • Facebook
  • Twitter
  • Google Bookmarks
  • LinkedIn
  • RSS

Your tuppence

My two pennies

* required
* required (confidential)

catchy.ro