Numai pe noi ne putem iubi ca pe noi înșine, pe “ceilalți” trebuie să îi iubim ca pe ei înșiși

17 November 2022

“Linia înțeleaptă începe prin a te respecta și prețui lucid pe tine însăți. Dacă reușim asta, atunci știm să-i prețuim și să-i respectăm pe bărbați așa cum sunt, nu cum am vrea noi să fie, căci femei nu vor deveni.

Le cerem mai multă empatie decât au și le explicăm prea puțin ce vrem.

Trebuie să mai știm că numai pe noi ne putem iubi ca pe noi înșine, pe “ceilalți” trebuie să îi iubim ca pe ei înșiși, nu ca pe o proiecție a ficțiunii noastre. Partenerii nu sunt mame sau tați, trebuie să fie parteneri activi în toate eforturile din casă. Și, în plus, să știe să te înveselească atunci când ești mohorâtă, să te sprijine când cazi, să te aline când suferi, să se îmblânzească reciproc, dar să nu se domesticească niciodată, căci se vor plictisi.

Și să nu uite stropul de farmec de care avem nevoie ca de aer. Este de la sine înțeles că niciunul nu trebuie să accepte un tratament nedemn, care îi ucide personalitatea, îi îngrădește libertatea și îi face viața amară. Mai bine singur/ă și liber/ă decât împreună și terorizat/ă.”

Fragment din volumul Aripi și rădăcini. Pe care, foarte curând, îl veți găsi la Polirom.Citiţi şi

Ultima vară în oraș – cartea despre care vorbește toată lumea

Confesiune pentru femei și pentru bărbații cărora le pasă de ele

Salutăm lansarea DECS

Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.


Nu rata urmatoarele articole Catchy!

Inscrie-te la newsletterul gratuit. Avem surprize speciale in fiecare zi pentru cititorii nostri.
  • Facebook
  • Twitter
  • Google Bookmarks
  • LinkedIn
  • RSS

Your tuppence

My two pennies

* required
* required (confidential)

catchy.ro