O femeie mulțumită va arăta mai bine decât 100 de femei frumoase, dar nemulțumite

23 March 2019

Milioane de femei (dacă vi se pare că exagerez, priviți spre prospera industrie dedicată frumuseții) “se luptă zilnic cu vârsta; își construiesc adevărate ateliere de întreținere în care depun eforturi serioase să distrugă orice rid, orice semn cât de mic de bătrânețe, care în concepția lor le umbrește frumusețea și le fură tinerețea. Sunt atât de perseverente și de devotate acestei munci de Sisif, încât uită de orice altă preocupare. Nu mai au timp pentru nimic: pentru intelectul lor, pentru sufletul lor, pentru viața de zi cu zi. Devin un fel de  roboți cu un target bine definit, care acționează ca un automat fie cu crema X, fie cu serul Y, fie cu masca Z. Totul făcut cu maximă grijă, într-un timp infinit de lung, iar obținerea unui rezultat cât de mic produce o satisfacție imensă și femeile cred astfel că sunt cu adevărat împlinite. Și o iau de la capăt, din nou și din nou, cu tratamente, creme, măscuțe, anticearcăn, antirid… până la epuizarea financiară sau până când nu mai pot să mai schimbe nimic.”

Aceasta este părerea unei femei care privește frumusețea de pe fereastra ei spre lume, și de acolo se văd multe excese. Alte femei văd rostul investiției savante în frumusețe și ar găsi la orice oră argumentele care o justifică. Și asta ar fi de ajuns să înțelegem și să acceptăm fără să judecăm diversitatea. Mai ales atunci când ea chiar nu ne afectează.

Tăind însă exagerările și dintr-o parte, și dintr-alta, îmi place să cred că majoritatea femeilor se întâlnesc la mijlocul drumului – mijloc care înseamnă să faci ceea ce îți face bine fără să facă (și) rău. O femeie mulțumită arată întotdeauna mai bine decât 100 de femei frumoase după toate canoanele, dar continuu nemulțumite. Nemulțumirea aceea persistentă are cu totul alte cauze și singura soluție de înfrumusețare rămâne vizita la cineva de altă specialitate decât chirurgie estetică&co. Noi ne mai îndreptăm o dată spre specialiștii esteticieni pentru că, dacă există un lucru pe care l-au înțeles cele mai multe femei de peste 35 de ani, acela este că maturitatea vine pe la 50 de ani, iar bătrânețea începe mmuuuult mai târziu decât se știa. Prin urmare, cum facem să ne bucurăm mai mult timp de tinerețe arătând în concordanță. 🙂 De data aceasta, aranjor de partituri armonioase și negociator cu timpul, un doctor exotic, originar din Insulele Mauritius, cu toate diplomele valide. 🙂

***

Catchy: Domnule doctor Amit Beedasy, sunteți specialist în microchirurgie, participați la operații complexe de reconstrucție, partea de înfrumusețare a femeii – implanturile de sân sau injectările cu toxină botulinică ori acid hialuronic – a venit de la sine?

Dr. A.B: La bază, în principiu, un chirurg estetician este de fapt un chirurg plastician, care modelează corpul în scopul înfrumusețării. Tratamentele minim invazive – cum sunt injectările cu toxină botulinică sau cu acid hialuronic, sunt o parte din arsenalul unui chirurg pe care acesta le poate oferi pacientelor sale.

De când poate începe o femeie prevenirea îmbătrânirii cu ajutorul injecțiilor?

Când încep primele semne de îmbătrânire – fie primele riduri, fie când începe să se diminueze conținutul natural de colagen. Este vorba mai mult despre menținere pe termen lung.

S-a perfecționat incredibil metoda deloc nouă de întinerire cu fire resorbabile, care dă timpul înapoi și îl suspendă pentru o perioadă mai lungă. Mai are căutare liftingul lichid al feței bazat pe acid hialuronic?

Într-adevăr, tendința modernă este spre tratamentele minim invazive. Liftingul cu fire este o metodă ușoară, cu timp de vindecare scurt, dar și cu rezultate pe termen scurt (cel mult un an în opinia mea). Acest tip de lifting este ideal pentru pacienta care nu dorește un lifting cervico-facial complet (timp de vindecare crescut, dar rezultate pentru 5-10 ani). Spre exemplu, dacă este un eveniment – cum ar fi o nuntă sau un botez – și pacienta dorește să arate bine pentru acesta, poate apela cu succes la liftingul cu fire resorbabile. Liftingul cu acid, cum îl descrieți, este mai mult o metodă minim invazivă cu efecte minime. Așa cum ziceam, până la urmă, fiecare tehnică trebuie să fie potrivită fiecărei paciente, dar să fie potrivită și așteptărilor și bugetului acesteia.

Dr. Amit Beedasy, medic specialist chirurgie plastică și microchirurgie reconstructivă

În ce zone ale feței nu se poate face lifting cu acid hialuronic? Ce soluții există pentru acele zone?

Nu cred că acidul hialuronic poate să dea aceleași rezultate ca un lifting chirurgical. Și trebuie să luăm în considerare și costul injectabilului. Pe termen lung, 2-3 ani de tratament minim invaziv, poate să coste cât costă un lifting chirurgical. În plus, liftingul cu acid hialuronic ajută cu volumul, dar nu rezolva excesul de piele care se dezvoltă odată cu îmbătrânirea.

Între injectări, că ele trebuie repetate, recomandați un anume produs, gen fiole cu acid hialuronic, creme cu acid hialuronic? Ajută ele la menținerea rezultatului obținut prin injectare?

Cred, mai mult, că un stil de viață sănătos, un consum abundent de apa, îngrijirea pielii cu produse cosmetice adecvate ajută la menținere rezultatului. Să nu uităm de fumatul care dăunează grav calității pielii.

Care e cel mai bun hialuronic, cu cea mai lungă rezistență în țesut?

Aici începe o discuție interesantă – produsele cu un conținut ridicat de acid hialuronic sunt considerate pure și sunt “digerate” mai ușor și mai repede, pentru că sunt cele mai naturale. În aceași timp, se și modelează ușor, fără să lase urme sau denivelări. Pe altă parte, pentru a rămâne un timp mai îndelungat în corp și a nu fi resorbite repede, un produs trebuie să fie “mai artificial”. Pe acesta din urmă corpul nu îl poate decompune, ceea ce explică rezistența mai mare, prelungită, dar și eventuale complicații date de respingerea acestuia de către corp. Așa că, ce este mai scump, bun și natural se resorbe mai repede și necesită menținere prin injectări repetate.

La ce interval trebuie reluată procedura?

În principiu, la 4-6 luni.

Când se pot relua tratamentele cosmetice?

A doua zi după injectare.

Ce credeți despre îmbătrânire? 

Îmbătrânirea este un proces care, din păcate, nu poate fi oprit, dar poate fi remediat prin intervențiile estetice. Cred că vârstă este doar un număr. Ceea ce contează este atitudinea și starea de spirit.

Ce credeți că ar trebui să știe o femeie despre ea înainte de a veni la consultație?

Înainte de a veni la consultație, pacienta trebuie să știe exact ce o deranjează. Motivele precum “Toate lumea face asta, este la modă” sau “am probleme de cuplu, sper să le rezolv” nu vor aduce satisfacție, liniște sau bucurie pacientei.

Trebuie să înțelegi femeia ca să o poți ajuta optim?

Comunicarea este cel mai important lucru între doctor și pacient. După, vine și respectarea recomandărilor.

Ați fost recent la Torino, alături de dr. Vîlcioiu, la un curs despre terapiile inovatoare bazate pe celule stem în medicina regenerativă. Ce noutăți, ce orizonturi de vindecare mai rapidă se deschid?

A fost un curs foarte interesant și promițător. Terapiile moderne, cum este medicina regenerativă, au un  potențial enorm și rezultate surprinzătoare, mai ales pe partea de alopecie (căderea părului). Totuși, nu este vorba despre o vindecare rapidă, ci, mai degrabă, despre o variantă nechirurgicală/minim-invazivă care aduce rezultate în câteva luni.

Mulțumim!

***

Articol recomandat de Clinica ZETTA, unde, în această perioadă, rulează două oferte tentante, dacă aveai în plan asemenea intervenții. Prima, valabilă până la sfârșitul lunii martie, este un discount de 20% pentru operațiile de augmentare mamară, reducție mamară și mastopexie (click și citiți povestea!) sau lifting-ul sânilor. A doua ofertă este pentru liftingul cu fire și discountul urcă până la 36% (de la 1100 eur la 700) și este valabilă în perioada 18 martie – 19 aprilie 2019. 



Citiţi şi

Exozomii – stelele în devenire ale medicinei regenerative

Să fii mândră că ești grasă nu e o soluție

Oglinda care nu minte nu este cea din poșetă

Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.


Nu rata urmatoarele articole Catchy!

Inscrie-te la newsletterul gratuit. Avem surprize speciale in fiecare zi pentru cititorii nostri.
  • Facebook
  • Twitter
  • Google Bookmarks
  • LinkedIn
  • RSS

Your tuppence

My two pennies

* required
* required (confidential)

catchy.ro