Olivier Polge – “Sunt un nas”

6 August 2019

Chanel dezvăluie un nou capitol dintr-o serie de scurt-metraje dedicate universului parfumurilor Casei în care pune în lumină știința, creativitatea și expertiza celui care le creează. După primul episod intitulat “Je suis une idée” (Sunt o idee), Chanel îi dă cuvântul creatorului-parfumier Olivier Polge în episodul “Je suis un nez” (Sunt un nas). Iar Olivier Polge îşi povesteşte copilăria petrecută în Provence, pasiunea pentru muzică şi dorinţa de a “compune şi scrie formule făcute din note şi acorduri” până în ziua în care va începe aventura recreării iconicului Chanel no 5.

“Fragranţele sunt o poveste de familie pentru mine. Părinţii mei s-au cunoscut la o şcoală de parfumerie, iar eu aveam 4 ani când tatăl meu a devenit ‘nas’ pentru Chanel. Chiar dacă am crescut în Paris, mirosurile copilăriei mele sunt legate de Provence. Îmi amintesc mirosul pietrelor ude de la casa bunicilor şi pe cel al vegetaţiei arse de soare de pe dealuri. Părinţilor mei le-a plăcut să picteze, aşa că îmi amintesc şi mirosul de terebentină din atelierul prietenilor lor. Însă, înaintea parfumeriei sau picturii, muzica a fost prima mea pasiune. La 20 de ani am descoperit că muzica şi parfumurile vorbesc aceeaşi limbă. Aşa că trebuia să compun şi să scriu formule din note şi acorduri.

Îmi amintesc ziua în care i-am spus tatălui meu că vreau să îi calc pe urme. El mi-a răspuns că nu este o idee foarte bună. Îmi amintesc că prima oară când am asistat la adunatul recoltei şi primele mele excursii – după bergamotă în Calabria, după lămâi în Siracusa şi după iasomie în Grasse. Apoi, îmi amintesc de acea zi, în care Chanel mi-a cerut să rescriu o versiune contemporană a lui N°5, fără a-l face să-şi piardă din caracter sau mister. Devenisem „nasul” Chanel.”Citiţi şi

“Adună-te și trăiește-ți viața!“ Bine, bine, dar cum?

Cele mai bune cadouri de 8 Martie pentru a face o femeie fericită

Două minute și jumătate să reaprinzi o dragoste veche

Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.


Nu rata urmatoarele articole Catchy!

Inscrie-te la newsletterul gratuit. Avem surprize speciale in fiecare zi pentru cititorii nostri.
  • Facebook
  • Twitter
  • Google Bookmarks
  • LinkedIn
  • RSS

Your tuppence

My two pennies

* required
* required (confidential)

catchy.ro