Ordinul de protecție pentru victimele violenței în familie va fi emis în cel mult 72 de ore

10 December 2015

Astăzi, de Ziua Internaţională a Drepturilor Omului, se încheie cele 16 zile de activism împotriva violenţei domestice cu adoptarea în plenul Camerei Deputaţilor a legii care prevede ca ordinul de protecție pentru victimele violenței în familie să fie emis în cel mult 72 de ore de la depunerea cererii. Odată cu acestă lege – susţinută de către parlamentari liberali şi adoptată cu 307 voturi pentru, 1 vot împotriva și 1 abținere – se corectează prevederile anterioare conform cărora ordinul ajungea să fie emis, în medie, în 33 de zile de la depunerea solicitării, un interval de timp foarte lung pentru cazurile în care femeile sunt nevoite să împartă aceeaşi locuinţă cu un partener violent.

violență

Doamna Valeria Schelean, una dintre semnatarele legii, a declarat: „Sunt bucuroasă că am reușit astăzi să venim în ajutorul victimelor violenței în familie cu o prevedere care să ofere protecție reală celor care au mai mare nevoie de ea. Emiterea ordinului de protecție în cel mult 72 de ore va înseamna mai multă siguranță pentru victimele violenței în familie și va încuraja mai multe femei să apeleze la acest instrument juridic”.

De asemenea, din partea Asociației Necuvinte, susţinătoare activă a luptei împotriva violenţei domestice, preşedinta asociaţiei, doamna Simona Voicescu, a precizat că „Victoria de astăzi este a tuturor femeilor. Consider că prin acest vot, s-a făcut un pas important spre o societate care își respectă fiicele, soțiile, mamele, bunicile. Tot ce pot să sper este, ca de acum, femeile afectate de acest flagel, sa aibă mai mult curaj să iasă din relațiile abuzive”.

74e19569-ad54-4b34-b6c5-9b52b67f82f2Citiţi şi

Criză, frică şi curaj

Noi cu cine votăm?

Nu cred în femeia care…

Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.


Nu rata urmatoarele articole Catchy!

Inscrie-te la newsletterul gratuit. Avem surprize speciale in fiecare zi pentru cititorii nostri.
  • Facebook
  • Twitter
  • Google Bookmarks
  • LinkedIn
  • RSS

Your tuppence

My two pennies

* required
* required (confidential)

catchy.ro