Până va intra în pământ de rușine că l-ai pus dezbrăcat pe Facebook, poate îl place vreun pedofil

12 February 2018

Oricât de mult s-ar scrie și s-ar comenta pe această temă, se pare că tot degeaba. Pentru că multe mame se încăpățânează să nu înțeleagă un lucru foarte simplu: Facebook-ul este un spațiu public, iar tot ceea ce postăm de bunăvoie devine, automat, bun public (în ciuda setărilor de „siguranță”). Astfel, fotografiile în care își expun copiii, dar mai ales cele în care aceștia – indiferent de vârstă – apar dezbrăcați complet continuă să curgă pe Facebook. Și aici, nimeni nu poate ști cine le vede și unde ajung, cine le distribuie și cui îi stârnește alte sentimente decât cele strict materne. Și de ce să vrei ca imaginea copilului tău să ajungă pe mâini necunoscute, să hrănească gânduri deloc curate și să servească unor scopuri imorale și ilegale?

Veți spune că exagerez, bun, nu se întâmplă asta cu toate fotografiile, dar există șanse ca unele dintre ele să aibă această traiectorie; dacă este vorba chiar de poza copilului tău? Ca să nu mai vorbim de cazurile grave, în care, pornind de la niște „nevinovate” poze, copilul poate fi localizat, urmărit și posibil răpit? Din păcate, nu este doar o supoziție, au fost cazuri reale și totuși…

copii pe fb

Facebook-ul continuă să dea pe-afară de poze cu copii. Mai cu seamă, pe grupurile de mame. Acolo există o permanentă „competiție” între acestea, fiecare încercând să demonstreze „concurenței” că ea are cel mai cel copil.

Îmi amintesc de cazul unui pedofil care, cu un cont fals, pătrunsese în astfel de grupuri și… vorba aia, era ca în rai, înconjurat de sute de poze de copii. Când a fost demascat, mămicile s-au speriat, neînțelegând cum poate fi posibil așa ceva. Și nu din punct de vedere tehnic – asta este extrem de ușor – dar cum poate exista atâta mizerie pe lumea asta… ei, cum? Că doar nu trăim într-o poveste cu Feți Frumoși… și nici acolo lucrurile nu sunt perfecte, că mai vine balaurul (sau zmeul, după caz) și mai pricinuiește ceva necazuri neprihănitelor prințese.

Însă sperietura acelor mame n-a folosit mai deloc. În continuare, Facebook rămâne o scenă deschisă pe care părinții își „trimit” copiii „la defilat”, cu o inocență de pus în ramă. La “așa, nu!”. Pentru că atunci când vine vorba de siguranța propriilor lor copii ei nu sunt decât niște adulți inconștienți. Punct.

Și tu poți scrie pe Catchy! 🙂

Trimite-ne un text încă nepublicat, cu diacritice, pe office@catchy.ro.Citiţi şi

M-am simțit fericită. Că încă puteam fi dorită. Că există viață și după 45 de ani. Și dorință

Ce este și cum funcționează TikTok? – episodul 1

Misery sau cum am scăpat de expertiza psihiatrică

Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.


Nu rata urmatoarele articole Catchy!

Inscrie-te la newsletterul gratuit. Avem surprize speciale in fiecare zi pentru cititorii nostri.
  • Facebook
  • Twitter
  • Google Bookmarks
  • LinkedIn
  • RSS

Your tuppence

My two pennies

* required
* required (confidential)

catchy.ro