Pe 10 iunie, se aliniază Jupiter, Terra şi Soarele

6 June 2019

Agenţia Spaţială Americană (NASA) îi informează pe pasionaţii de astronomie să se pregătească pentru cel mai important eveniment al acestei luni: cea mai mare planetă din sistemul nostru solar, Jupiter, va putea fi observată foarte clar în data de 10 iunie, iar pentru a vedea lunile cele mai mari care orbitează în jurul acesteia este necesar doar un binoclu.

NASA anunţă că planeta formată din gaze va apărea în faţa pământenilor în cea mai vizibilă formă posibilă şi că va fi vizibilă pe durata întregii nopţi. Aceasta este parte din procesul anual, în care Jupiter, Terra şi Soarele se aliniază, cu planeta noastră în centru.

Chiar dacă planeta va putea fi observată şi cu ochiul liber, aceasta este şansa perfectă pentru cei ce deţin un binoclu sau un telescop de a observa mai bine cele patru luni uriaşe ale lui Jupiter şi poate chiar studierea mai în detaliu a norilor care înconjoară astrul. Oamenii de ştiinţă cred că în jurul lui Jupiter orbitează în jur de 79 de sateliţi naturali, dintre care 53 au primit deja nume.

SursaCitiţi şi

Începutul unei noi ere cu telescopul spațial James Webb

Fără aceste femei, bărbaţii nu ar fi păşit pe Lună

Horoscopul lunii ianuarie 2021

Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.


Nu rata urmatoarele articole Catchy!

Inscrie-te la newsletterul gratuit. Avem surprize speciale in fiecare zi pentru cititorii nostri.
  • Facebook
  • Twitter
  • Google Bookmarks
  • LinkedIn
  • RSS

Your tuppence

My two pennies

* required
* required (confidential)

catchy.ro