Post cu rost

15 December 2016

Rostul Postului” este campania pe care Fundația Hope and Homes for Children a lansat-o pe durata postului Crăciunului şi prin care îşi propune să dea postului un sens în plus, însă atât de aproape de semnificaţia naşterii Mântuitorului: suntem cu toţii chemaţi să ţinem o zi de post negru și să donăm contravaloarea meselor din ziua respectivă copiilor care trăiesc cu mai puțin de cinci lei.

Campania „Rostul Postului” a fost inițiată de Amalia Enache, Dragoș Bucurenci, Ștefan Dărăbuș, director regional pentru Europa Centrală și de Sud al Hope and Homes for Children și Magor Csibi, director de program WWF România, iar lor li s-au alăturat actrița Oana Pellea, Corina Caragea și Raluca Arvat, Vladimir Drăghia, muzicianul Zoli Toth, actorul Marius Manole, antrenoarea Cori Grămescu, Alin „Coiotu” Dincă, solist vocal în trupa Trooper și DJ la Rock FM, Otto Sestak, director național Hope and Homes for Children România.

Deja 300 de persoane – vedete, jurnaliști, personalități publice, dar și oameni obișnuiți – au renunțat la mâncare (virtual sau real) pentru a oferi o mână de ajutor copiilor care trăiesc în condiții de sărăcie și au făcut donații de 13.400 lei, contravaloarea a 1.000 de feluri de mâncare și băuturi. Suma totală adunată a depășit 15.000 lei. Aceştia şi-au ales de pe site-ul campaniei alimentele și felurile de mâncare pe care le-ar fi consumat într-o zi. Sistemul a calculat automat valoarea mesei, apoi, după completarea numelui, au fost direcționaţi către o pagină securizată pentru plata online. Cine doreşte poate urma aceiaşi paşi până în 24 decembrie, Ajunul Crăciunului, data limită a campaniei.

 

coverphoto-rost

Conform statisticilor, în România, 39% din copiii trăiesc în condiții de sărăcie, dintre care unii cu mai puțin de cinci lei pe zi. Sunt zile în care unii dintre ei nu mănâncă deloc. Asta îi face, de cele mai multe ori, pe părinți să îi lase în grija statului, în orfelinate, unde au de mâncare, dar sunt privați de afecțiune.

Hope and Homes for Children este o organizație nonguvernamentală care urmărește, prin programele desfășurate, înlocuirea sistemului instituționalizat de protecție a copilului, cu un sistem bazat pe conceptul familial, dar și prevenirea separării copilului de familie atunci când aceștia trăiesc în condiții inadecvate, cum ar fi sărăcia. Atașamentul, atenția individuală, iubirea și stimularea sunt esențiale pentru dezvoltarea armonioasă a fiecărui copil,

„În jur de 1.600.000 de copii trăiesc în sărăcie extremă în țara noastră și suferă de foame. Împreună cu ei, și părinții lor. În total, avem în jur de 9 milioane de oameni care trăiesc în sărăcie cruntă în România, în acest moment. Pe lângă aceștia, aproximativ 9.000 de copii în fiecare an suferă de malnutriție. Dintre ei, peste 100 mor, literalmente, de foame. Din spirit de solidaritate cu ei am decis să pornim această campanie și vă rog și pe voi să țineți post și să donați banii pe care i-ați fi folosit pe mâncare, astăzi sau în zilele următoare, pe site-ul campaniei, rostulpostului.ro. Banii pe care vom reuși să îi strângem vor ajunge către familiile aflate în sărăcie în țara noastră”, a spus Ștefan Dărăbuș, Director Regional, Europa Centrală și de Sud, Hope and Homes for Children.

Conceptul creativ al campaniei și site-ul au fost realizate de Cohn & Jansen JWT.Citiţi şi

Și au înfiat o… bunică

Până va intra în pământ de rușine că l-ai pus dezbrăcat pe Facebook, poate îl place vreun pedofil

Plecăm, Maria, pentru că mama noastră nu ne vrea

Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.


Nu rata urmatoarele articole Catchy!

Inscrie-te la newsletterul gratuit. Avem surprize speciale in fiecare zi pentru cititorii nostri.
  • Facebook
  • Twitter
  • Google Bookmarks
  • LinkedIn
  • RSS
345 views

Your tuppence

My two pennies

* required
* required (confidential)

catchy.ro