Povestea nelegitimei Clara

8 July 2019

Astăzi vă voi spune povestea nelegitimei, liberei şi dezmoștenitei soții care își poartă prin lume disprețul societății.

Clara, soție de marinar, blondă, înaltă, elegantă… Ochii ei mari, albaștri, se cufundau în larg, erau de o nesfârșită tristețe. Înainte de a-l cunoaşte pe Henry, era de părere că intențiile unui cuceritor nu sunt curate și că dulcegăriile presărate cu minciuni sunt singura lor șansă de reușită, dar l-a iubit până în ultima clipă.

Visa la ziua în care va fi mireasă, dar el nu avea astfel de gânduri, lui nu îi trebuiau actele. Credea în iubire și atât. Aveau o casă frumoasă, după care toți vizitatorii tânjeau. Mobila era adusă de el din toate colțurile lumii.

 

La fiecare plecare pe navă, Clara rămânea cu dorul și cu speranța, speranța că se va întoarce teafăr. Familia lui nu o plăcea, crezând că singurul ei scop era să pună mâna pe avere și că, din cauza ei, Henry își sacrifica viața pe mare. Erau total împotriva căsătoriei celor doi. Părinții i-au decedat când ea era foarte mică, dar continua să vorbească singură uneori. Credea că de acolo, de undeva, mama ei o aude.

15 septembrie. Clara primește o scrisoare în care este anunțată că iubitul ei, bărbatul pe care îl aștepta acasă, a murit. O maladie a răpus trei marinari din echipajul navei, printre care și pe el. Cerneala de pe scrisoare se transforma în litere neobișnuite, din cauza șiroaielor de lacrimi, se simțea neputincioasă în fața destinului.

Citiţi şi Fug de dragoste ca dracu’ de tămâie

20 septembrie. După slujba de înmormântare, casa i-a fost golită în totalitate de familia lui Henry. Îi adresau vorbe grele, spunându-i că nu merită nimic din ce e acolo și că ar fi bine să se mute în cel mai scurt timp.  Într-o cutiuță de tablă păstra pozele cu ei, atât îi mai rămăsese. Amintirea îi era camarad de drum în încercările vieții. Nu știa ce va fi, ce va urma, unde se duce sau de unde vine, știa doar că în cer are foarte multe persoane care o iubesc.

În aceea societate sumbră și lipsită de scrupule, acum e considerată o nelegitimă, care nu are dreptul la fericire, la singurul lucru curat: iubirea!

Guest post by Ana Maria

Și tu poți scrie pe Catchy! 🙂

Trimite-ne un text încă nepublicat, cu diacritice, pe office@catchy.ro.Citiţi şi

Un om fără viitor e de plâns la 20 de ani. După ce a trecut de jumătatea vieții e de plâns dacă nu are trecut

Jurnal de front

De ce ești singură, Iulia?

Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.


Nu rata urmatoarele articole Catchy!

Inscrie-te la newsletterul gratuit. Avem surprize speciale in fiecare zi pentru cititorii nostri.
  • Facebook
  • Twitter
  • Google Bookmarks
  • LinkedIn
  • RSS

Your tuppence

My two pennies

* required
* required (confidential)

catchy.ro