Premii internaţionale pentru două filme româneşti

11 November 2015

Sâmbătă, 7 noiembrie, a fost o zi importantă pentru cinematografia românească, două lungmetraje autohtone fiind premiate în cadrul a două festivale de film europene.

Astfel, filmul românesc „CEL ALES”, realizat de Cristian Comeagă a primit premiul pentru cel mai bun film de ficțiune străin (filme turnate în altă limbă decât engleza) și premiul pentru cel mai bun machiaj și cel mai bun hairstyling, acordat pentru performanța echipei compusă din Gabriela Crețan, Olimpia Stoicea, Margo Ștefan și Alexandra Bârlădeanu, la Milano, în competiţia International Filmmaker Festival of World Cinema, unde s-au înscris peste nouă sute de filme din întreaga lume.

Foto gala Milano

Gala de la Milano

Cu acest premiu, filmul „CEL ALES”, un thriller politic ce se referă fără echivoc la actualitatea românească și acuză existența unui sistem ocult care, de dincolo de gratiile comuniste, ca și din spatele fațadei democratice ne-a controlat și continuă să ne controleze viața, ridică la nouă numărul premiilor internaționale obţinute. „CEL ALES” e o producție Domino Film realizată cu sprijinul Centrului Național al Cinematografiei.

Între timp, în Germania, în cadrul celei de-a 25-a ediții a Festivalului Internațional de Film Est-European de la Cottbus, lungmetrajul independent regizat de Nicolae Constantin Tănase, Lumea e a mea/ The World is Mine, a câștigat Cottbus Discovery Award. Premiul, în valoare de 4 000 de euro, este oferit de Synchro Film (Viena) și constă în servicii de postproducție pentru un viitor proiect, cu acesta pelicula recent lansată în cinematografele din România ajungând la patru premii.

lumea e a mea

Lumea e a mea/ The world is mine

Lumea e a mea/ The World is Mine este un film colorat și amar, viu și strident, despre revolta inutilă a unei generații pentru care notorietatea se măsoară în vizualizări pe Youtube și like-uri pe Facebook. Lumea e a mea/ The World is Mine  este o coproducție Libra Film și deFilm, realizată cu sprijinul UNATC.Citiţi şi

O femeie puternică – The Post

1 noapte, 10 locații, 40 de filme: Noaptea Albă a Filmului Românesc

Sex şi violenţă

Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.


Nu rata urmatoarele articole Catchy!

Inscrie-te la newsletterul gratuit. Avem surprize speciale in fiecare zi pentru cititorii nostri.
  • Facebook
  • Twitter
  • Google Bookmarks
  • LinkedIn
  • RSS

Your tuppence

My two pennies

* required
* required (confidential)

catchy.ro