Prietenie între un bărbat şi o femeie, fără pat?

30 September 2015

Fără să fie o fire filosofică, se întreba destul de des „ce este prietenia?”.

Cu prietenele ei împărţea haine, bijuterii şi intimităţi, îşi spălau împreună în lacrimi chipurile atât de tinere şi râdeau isteric, tot împreună, de motivele pentru care, cu puţin timp în urmă, plânseseră. Era atât de simplu, clar, liniar, fără tresăriri…

Cu el însă, singurul ei prieten bărbat, schimba opinii cât se poate de scorţoase – din cauza seriozităţii cu care erau emise. Obiective, documentate. Chiar şi când subiectul acestora devenea, pentru scurt timp, unul romantic. Romantismele lui, desigur în afara prieteniei lor. Deşi discret, o părere de femeie, aşa ca între „prieteni” îi prindea bine. O dată numai ajunseseră, nici ea nu ştie cum, periculos de aproape de patul lui (Staer), când, cuprins brusc de teama de a-şi pierde cea mai bună prietenă, a deviat cursul fierbinte al întâmplărilor către o cafea rece şi câteva sendvişuri rămase prin frigider. Probabil făcute de cealaltă.

femeie in pat

Deci, ce este prietenia lui? Şi-ar fi dorit, uneori, să fie şi „manta de vreme rea”, numai s-o lase să-i dezmierde aşternuturile, să-i adulmece – stăpână a unui minut de fericire explozivă – parfumul său amar şi tentant pe care şi mobila din apartamentul său îl păstra cu gelozie, să alerge desculţă din dormitor, până la baie, răsfăţată de senzaţia molatică a covoarelor şi trezită uşor din beţie de gresia tare, pătrunzător de rece a băii. Însă prietenia lui era una „corectă”, fără abateri de la o normă …scrisă unde? De atunci au mai curs râuri de cuvinte, ale lui – la fel de rigide, ale ei – tot mai moi, tot mai lichide, tot mai lipsite de consistenţă. Începuseră s-o doară întâlnirile indiferente, prieteneşti, în doi sau mai mulţi. O chinuia amintirea acelui unic moment ratat şi rămăsese cu gustul indefinit al neîmplinirii.

Şi atunci s-a întâmplat. Fie îi demonstra că îi este prietenă până la capăt şi o ajuta pe iubita lui, fie îl refuza, indiferent cum, căci asta ar fi însemnat punct în relaţia lor. Fără să mai existe un „de la capăt”. O situaţie imposibilă. Şi-ar fi călcat pe inimă şi l-ar fi ajutat, şi-ar fi călcat pe inimă şi nu ar fi răspuns apelului lui. Până la urmă, a cedat. A cedat dorinţei dureroase de a putea să-l vadă în continuare, de a-i fi aproape, chiar şi din poziţia ingrată de… prietenă.

S-a întâlnit cu ea, cu cealaltă în capul ei, chiar la el acasă. Se ştiau bine, dar singurul lor punct de tangenţă era doar el. Au stat împreună pe canapeaua lui şi au discutat „ca fetele”, sprijinite de bufetul nou din bucătăria lui, sorbind un ceai insipid şi prea fierbinte. Şi atunci ea, actuala stăpână pe situaţie, i-a surâs şăgalnic şi i-a spus dulceag-rugător: ”Draga mea, am nevoie de tine să mă ajuţi să-mi cumpăr ceva important, ceva care să-i placă enorm, iar tu eşti singura sa prietenă femeie care îl cunoaşte bine, aşa că numai tu poţi să mă ajuţi să-mi cumpăr cea mai potrivită rochie de mireasă…”Citiţi şi

Cer cu vanilie

Cuvintele frumoase pot „remodela” ADN-ul

În fiecare zi folosesc o cremă, un ruj și un parfum

Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.


Nu rata urmatoarele articole Catchy!

Inscrie-te la newsletterul gratuit. Avem surprize speciale in fiecare zi pentru cititorii nostri.
 • Facebook
 • Twitter
 • Google Bookmarks
 • LinkedIn
 • RSS

Your tuppence

 1. Adriana / 2 August 2020 7:25

  Poate exista o prietenie între un bărbat și o femeie atunci când au o mulțime de lucruri în comun, o familie cu copii apropiați de vârstă. Eu am un coleg pe care de ceva timp îl numesc prieten, vorbim mult despre copii, cum reacționăm la mofturile și trăirile lor, ce aplică el în anumite situații, ce fac eu în aceleași condiții. Am învățat multe de la el și cred că și el de la mine. E matur, familist, inteligent și apreciez asta la el. Niciodată nu l-am privit și nu m-am gândit la el sexual. Vorbim despre lucru, unde lucrăm tot cu copii, are mult mai multă experiență decât mine și îmi dă sfaturi bune. Chiar dacă ceilalți colegi ne acuză de “o relație” noi continuăm să vorbim despre ce ne doare, despre copiii noștri și cei de la lucru, despre istorie fiind pasionați amândoi de asta. Nu vorbim niciodată de rău pe soțul meu sau soția lui, dimpotrivă îi lăudăm cu fiecare ocazie. Soția lui de asemenea este o femeie minunată pe care o respect mult, iar soțul meu este cel mai bun soț din lume. În viața mea nu prea am avut prietene, mereu am avut un bărbat ca cel mai bun prieten, pentru că nu te bârfește, nu te judecă și vede mult mai pragmatic lucrurile, însă la femei apare invidia, de aici bârfa și apoi suferința. Am avut și vreo trei prietene, cele mai bune, toate au fost mult mai în vârstă decât mine, între 15-20-25 de ani diferență, cele de la care am învățat ceva, nu numai să bârfească pe alții, nu e nimic constructiv în asta. Așa că nu contează cine îți este prieten, important este să îi alegi cu cap.

  2
  0
  Reply
 2. D.D. / 30 September 2015 12:32

  Ba poate exista prietenie intre un barbat si o femeie.
  Dar nu intre oricine. Nu intre oamenii vulnerabili , sau care sunt in relatii fara esenta , doar asa ca sa fie.
  Pot da 3 exemple …
  1. Sunt femeie si am un prietenie cu un barbat care dureaza de mai bine de 20 de ani. El este prietenul sotului meu de cand ambii aveau cativa anisori. Am stiut de fiecare fata de care s-a indragostit, am contribuit la cucerirea sotiei lui . I-am cununat, i-am botezat copii. Mie mi-a cerut mereu sfaturi legate de problemele aparute in viata lui. Niciodata nu am fi putut sa ne indragostim unul de altul . Fizic, nepotrivire totala . Adica eu mai inalta cu 10 cm ca el. In ce priveste preocuparile intelectuale , DEZASTRU ! la poli opusi. Dar o mica problema daca apare in viata familiei noastre, el o simte si intervine adresandu-mi intrebarea “ia zi fata ce probleme sunt? Si fii sincera ca te bat! ”
  2 . Cel care mi-a fost prieten inainte sa ma marit cu sotul meu, imi este bun prieten acum. Nu a fost asa dupa ce m-am despartit de el , dar dupa vreo 3 ani , ne-am reluat relatia de prietenie pe care am avut-o si inainte sa devenim “iubiti” (pe vremea mea maica :))) se spunea prieten .. )
  3. De cativa ani , am inca un prieten barbat.( in ce ma priveste, mai slabut cu prietenia cu femei… nu dezvolt , ca se stie) Este special si recunoastem amandoi ca daca ne-am fi intalnit la tinerete, nu se stie daca am mai fi avut familiile actuale. Si ii spune si sotului meu ca a avut noroc ca m-a intalnit inaintea lui cu vreo 17 ani.Iar sotul meu care este mai special decat orice barbat din lume , nu se teme nici de el si nici de alt barbat de pe lumea asta… pentru ca stie ca sunt “obsedata” de el.:)))
  Prin urmare , exista prietenii “fara pat” intre barbati si femei. Cu unii barbati poti lega prietenii , fara sa fie niciun dram de atractie amoroasa.Cu altii , NU !! Cel putin eu daca am simtit ca unuia ii umbla si altceva prin cap , i-am dat …distanta …. 😛
  Iar ca o parere …asa…mai aparte, cred ca nu poate fi prietenie “fara pat” intre barbati si femei nemultumiti de viata pe care o duc in cuplul lor. Si cum, majoritatea casatoriilor merg asa…in virtutea inertiei , multi oameni nu se pot limita la o relatie de prietenie “fara pat” .
  aaaa… PS : Va spun eu pe cine nu puteti banui niciodata ca ar tinde spre “pat” , dincolo de prietenie. :))))))))) Barbatul sau femeia care isi pazeste cuplul ca pe tezaurul de la Moscova ! :)))))))))))) Si care mai si muncesc de se spetesc , de abia au timp de un gratar cu prietenii la sfarsitul saptamanii.

  0
  0
  Reply
 3. Carmen / 30 September 2015 11:15

  Eu sincer nu cred ca poate exista o prietenie apropiata intre un barbat si o femeie, fara ca cel putin unul dintre ei sa fie indragostit de celalalt, sau sa aiba alte orientari sexuale. Ma refer la o prietenie foarte apropiata cum este cea dintre 2 femei sau 2 barbati.

  3
  0
  Reply

My two pennies

* required
* required (confidential)

catchy.ro