ProEstetica – 25 de ani de frumusețe prin sănătate

9 July 2019

Cu mai puțin de un secol în urmă, bătrânețea începea la patruzeci de ani, iar femeia peste 30 era considerată o frumusețe apusă. Astăzi, tot mai multe femei se decid să devină mame în preajma vârstei de 40 de ani, iar bătrânețea își intră în drepturi de la 70. Acest lucru a fost posibil tocmai dezvoltării spectaculoase a medicinei, care a redefinit granițele tinereții și a dat un nou sens frumuseții umane, dar și cutezanței unor doctori care au înțeles că de frumusețea umană se ocupă nu doar scriitorii și pictorii, sau din altă perspectivă specialiștii în make-up și design vestimentar, ci și medicina. Că știința frumuseții, care se îngrijește deopotrivă de sănătate, de starea de bine interioară și exterioară, este cea care susține și face posibile toate celelalte forme ale frumosului uman.

“Societatea modernă face posibil ca oamenii să poată îmbătrâni mai lent și să trăiască mai mult. Există o preocupare pentru optimizarea calității vieții, referitor la corpul uman. Chirurgia plastică reparatorie și estetică se înscrie în această dimensiune a sănătății: de ameliorare a calității vieții și prelungirii a tinereții. Chirurgia estetică, atâta vreme cât nu este trivială sau exagerată, rămâne o ramură nobilă și dificilă a chirurgiei plastice, cu deziderate nu ușor de atins, cu implicații în resorturile fine, extrem de sensibile ale ființei umane, o chirurgie care repoziționează structuri anatomice dar și stimă de sine; concepte uneori greu de înțeles pentru minți înguste, uneori chiar și ale câte unor confrați” mărturisea într-un interviu recent, jumătatea poveștii de succes ProEstetica – Dana Mihaela Jianu.

Aici, alături de cealaltă jumătate, Dr. Ștefan Adrian Jianu

Puțin context…

România, 1994. Este anul în care naționala României obține cel mai bun rezultat la Campionatul Mondial din SUA, anul în care Nelson Mandela devine președinte după 27 de ani de detenție și anul în care începe marea privatizare. Și, pentru că au existat niște medici curajoși, pentru câteva sute de români 1994 mai înseamnă și prima vizită la un cabinet medical privat – ProEstetica, clinica soților Jianu, Dana și Ștefan. Doi pionieri în chirurgia plastică, în cea estetică și în chirurgia ambulatorie, care au interpretat timp de 25 de ani integrala frumuseții prin sănătate

Cum a început totul

După stagii de specializare în străinătate – Dana la, Hamburg; Ștefan, la Zurich, în 1994 cei doi devin medici specialiști. Întorși în țară, deschid un cabinet privat într-un apartament de bloc din Piața Amzei. Cabinetul a crescut organic, în 1997 se mai închiriază un apartament în același bloc, unde  va fi amenajată o sală de operații și un salon post-operator. Extinderea vine ca răspuns la nevoia de siguranță emoțională și fizică a pacienților, nevoie care nu își găsea răspunsul în sistemul medical de stat.

În  2001, demarează proiectul clinicii medicale din strada Tudor Ștefan, în parteneriat cu Sjoerd Vogelzang. Doi ani mai târziu are loc deschiderea oficială a clinicii, care cuprinde un bloc operator cu trei săli de operații și saloane în îngrijire postoperatorie. Peste încă doi ani are loc o altă extindere cu noi specialități: se inaugurează un nou corp de clădire lângă cea existentă.

Anul 2007 marchează dezvoltarea către o nouă zonă a sănătății: întreținere, recuperare, wellness: are loc inaugurare Bali Spa Cornu ca parte a clinicii ProEstetica de Wellness.

În 2008, se inaugurează Medical Spa în cladirea ProEstetica Building.

În 2010 se deschidere Centrul de Chirurgie Laser ProEstetica Building.

În perioada 2012-2013 începe să funcționeze Centrul de Chirurgie Plastică Regenerativă (transplant de țesut adipos, lasere, PRP – platelet-rich plasma), celule stem derivate din țesut adipos.

În 2014, se înființează Asociația Frumusețe prin Sănătate dedicată persoanelor defavorizate (tratamente de chirurgie plastică reparatorie și flebologie). În anul următor, ProEstetica devine Unitate de Cercetare pe platforma Academiei de Științe Medicale din România. Anul 2017 marchează parteneriatul cu Institutul Sânului.

2018 este momentul parteneriatului cu Monza: ProEstetica Hospital devine Centrul Medical Monza. Tot acum se înființează Institutul Venelor, fondat de dr. Stefan Jianu alături de alți distinși colegi.

Unde sunt azi

Anul 2019 reprezintă tot un an cu multiple semnificații: clinica ProEstetica  aniversează 25 de ani, iar chirurgia plastică și estetică din România trece printr-un moment de reașezare și redefinirea a granițelor. Este contextul în care se lansează conceptul și clinica ProEstetica Regeneration, ce include tratamente laser și plasmă ultramoderne, precum și alte terapii  de rejuvenare, într-un nou spațiu amenajat astfel încât să ofere  pacienților o experiență senzorială specială.

Str. Paris, Nr. 40A, Sector 1, București

Într-un moment în care media promovează de prea multe ori modele de frumusețe executate ”la ștanță”, pacientul are nevoie să știe că nu tot ce își dorește i se potrivește și că orice exces poate deforma pe viață frumusețea naturală a chipului. Iar cel care are responsabilitatea de a consilia pacientul este medicul specialist. Dr. Dana Mihaela Jianu consideră că principala grijă a unui medic de această specialitate trebuie să fie respectul față de pacient și de trăsăturile unice ale acestuia.

Pentru ProEstetica anul 2019 este mai mult decât un an aniversar: este anul în care chirurgia plastică din Romania  își definește coordonatele și modalitățile de adresare pentru a răspunde nevoii de siguranță a pacientului.

În cei 25 de ani parcurși de la înființare, la Clinica ProEstetica s-au realizat momente de pionierat în medicina românească: primul implant mamar siliconic, primul tratament cu laser endovenos pentru varice, primele reconstrucții mamare cu țesut adipos, primele proceduri de regenerare tisulară simultană ”AdipoLaser PRP ReJuvenation”  (tehnică originală DR. Dana Mihaela Jianu) ș.a. De la înființare și până acum s-au realizat aproximativ 25 de mii de interventii chirurgicale, cu metode minim invazive.

Lansarea ProEstetica Regeneration din 2019 vine să puncteze două deziderate: siguranță și naturalețe. Profesionalismul la standarde de excelență se regăsește în toate actele medicale realizate în ProEstetica.  În plus, clinica ProEstetica marchează momentul aniversar și print-un gest de caritate.  Prin Asociația Frumusețe prin Sănătate oferă pentru cazuri sociale tratamente în valoare de 25.000 lei pentru: tratamente post-traumatice (post-arsură, cicatrice), malformații congenitale, intervenții sâni, operație varice.

***

Cei 25 de ani de ProEstetica reprezintă mult mai mult decât parcursul profesional al unor oameni pasionați de medicină și de frumos. Aceștia sunt totodată o scurtă istorie a medicinei din România, în care soluțiile medicale din mediul privat au apărut tocmai pentru a suplini diverse breșe din sistemul de sănătate de stat. Și, nu în ultimul rând, în care apariția medicinei private a impulsionat evoluția medicinei din România către standardele de calitate europene. De specialiști nu am dus niciodată lipsă, iar dr. Dana Mihaela Jianu și dr. Ștefan Adrian Jianu sunt două nume de marcă, două personalități  medicale care ar fi putut face carieră oriunde în lume. Două personalități care au ales să rămână în țară și să construiască pas cu pas, pornind dintr-un mic apartament de bloc, un centru medical care reprezintă azi un reper în medicina privată din România.Citiţi şi

Ce am eu și nu ai tu

Vaccin

URÂTUL, o reflecție asupra aparențelor, în premieră la Teatrul EXCELSIOR

Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.


Nu rata urmatoarele articole Catchy!

Inscrie-te la newsletterul gratuit. Avem surprize speciale in fiecare zi pentru cititorii nostri.
  • Facebook
  • Twitter
  • Google Bookmarks
  • LinkedIn
  • RSS

Your tuppence

My two pennies

* required
* required (confidential)

catchy.ro