Profesor pentru o Zi în sprijinul proiectului Fiecare Copil în Grădiniță

5 November 2015

În luna octombrie, la iniţiativa Asociaţiei OvidiuRo privind stimularea participării în învățământul preșcolar a copiilor provenind din familii defavorizate, s-a votat de plenul Camerei Deputaților cu 289 de voturi „Pentru”, 1 „Împotrivă” și 5 „Abțineri”  proiectul de lege care prevede ca mecanismul central FCG (Fiecare Copil în Grădiniță) – tichetul social condiționat de prezența la grădiniță – să devină program de interes național, finanțat de la bugetul de stat. Astfel, după intrarea în vigoare a acestei legi, toți copiii din România cu vârste de 3-5 ani, provenind din familii defavorizate, vor fi sprijiniți să meargă la grădiniță în fiecare zi.

fiecare copil la gradinita

Textul legii, în varianta trimisă spre promulgare, se găseşte aici.

Jane Thompson, expert în educație a vorbit pentru NineOClock.ro despre importanța educației timpurii și a sprijinului pe care îl oferă programul Fiecare Copil în Grădiniță copiilor săraci, despre implicarea familiei în procesul educațional.

Programul Fiecare Copil în Grădiniță a primit ajutor şi din partea Carrefour România sub formă de donaţii de rechizite (pentru 5000 de copii).

carrefour FCG

„Accesul la educație ar trebui să fie pentru toți copiii o șansă egală și nu un privilegiu, dar sărăcia le răpește multora dintre ei acest drept. Prin această donație de rechizite, am dorit să le oferim acestor micuți posibilitatea de a merge la grădiniță. Este uimitoare bucuria pe care o citim pe fețele lor când țin cărțile și creioanele în mână, iar faptul că, astăzi, îi putem vedea fericiți și zâmbitori, ne încurajează și ne dă speranța că o mică schimbare făcută acum în viața acestor copii, poate însemna o diferență enormă în viitorul tinerilor și al societății de mâine.” Andreea Mihai, Director de Marketing al Carrefour România.

Tot în cadrul Asociaţiei OvidiuRo s-a desfăşurat și proiectul Profesor pentru o Zi, în parteneriat cu Raiffeisen Bank România şi aproape 100 de voluntari în grădinițele din Brașov și Covasna. Până acum, printre voluntari s-au numărat Adelin Petrișor, Ana-Maria Onisei, Andreea Esca, Bogdan Nicolai, Cosmin Bumbuț, Cezar-Paul Bădescu, Cristian Ghinea, Cristian Mungiu, Cristina Flutur, Cristina Stănciulescu, Dan Tăpălagă, Dan Rădulescu, Eugen Istodor, Marcel Iureș, Peter Hurley, Marian Râlea, Philip O’Ceallaigh, Steven van Groningen, Ioana Ulmeanu, Oana Giurgiu, Răzvan Exarhu, Adina Rosetti, Victor Rebengiuc, Marius Constantinescu, Marius Manole, Mihaela Frank.Citiţi şi

Suntem dispuși să ne căutăm inimi de… tinichea?!

Micul antivaccinist

D’ale pandemiei

Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.


Nu rata urmatoarele articole Catchy!

Inscrie-te la newsletterul gratuit. Avem surprize speciale in fiecare zi pentru cititorii nostri.
  • Facebook
  • Twitter
  • Google Bookmarks
  • LinkedIn
  • RSS

Your tuppence

My two pennies

* required
* required (confidential)

catchy.ro