Puzzle-ul: ne jucăm sau… îl mâncăm?

21 December 2015

Bucuria, spre deosebire de tot ce e palpabil, cu cât se împarte mai mult, cu atât este mai mare. Mai ales în sărbători, atunci când a dărui devine sinonim cu a primi. A dărui bucurie, a primi zâmbete, mulţumiri, dragostea celor dragi. Şi, desigur, mai ales pentru cei mici, şi câteva surprize. Dintre cele pe care le cumperi cu nostalgia copilăriei şi le dăruieşti cu gândul ascuns că te vei juca împreună cu ei. Sau că… le vei mânca împreună cu ei 🙂 Şi asta pentru că Josep Maria Ribe, patiser spaniol, în colaborare cu graficianul Ingrid Picanyol, au creat cel mai dulce puzzle 3D, lansând de Crăciun două kit-uri, unul cu animale, celălalt cu teme specifice acestei sărbători.

Unul dintre kit-uri conţine bucăţi de ciocolată care, îmbinate, se transformă în trei animăluţe: un elefant, o girafă şi o veveriţă. Cealată variantă disponibilă este formată dintr-un Moş Crăciun, un ren şi un brad cu cadouri sub el. Mmm… tentant, nu-i aşa?

Cât despre procesul de fabricare, acesta este relativ simplu, ciocolata fiind turnată în forme care mai apoi alcătuiesc figurinele. După răcire, piesele fiecărui set sunt scoase, retuşate şi ambalate. Cum era de aşteptat, succesul a fost unul copleşitor, aducând bucurie tuturor (pentru ciocolată nu eşti niciodată prea „mare”).

Dar nici pentru puzzle-uri. Mai ales dacă este vorba de modelele de puzzle 3D, precum cele de la Noriel. Nu sunt doar distractive, căci, prin joacă, ajută la dezvoltarea capacităţii de concentrare, a răbdării, imaginaţiei, dar şi a orientării în spaţiu a tuturor copiilor care vor avea bucuria să le găsească de acest Crăciun sub brad. Jocurile de puzzle se constituie, astfel, într-un exerciţiu excelent pentru creier, fiind recomandate de medici şi psihologi, mai ales că pot preveni, conform Societăţii Canadiene pentru Alzheimer, apariţia acestei boli cumplite.

puzzle 3d

Cum spuneam, sărbătorile sunt despre bucurie, despre dragoste, despre cei dragi. Să le petreceţi cu bine!

Crăciun fericit!Citiţi şi

Despre cum să-i lași să plece, având inima împăcată. Despre cum să pleci tu cu grație și recunoștință

Paulo Coelho, 74 – Fii ca un râu

Poți manipula jocurile de păcănele?

Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.


Nu rata urmatoarele articole Catchy!

Inscrie-te la newsletterul gratuit. Avem surprize speciale in fiecare zi pentru cititorii nostri.
  • Facebook
  • Twitter
  • Google Bookmarks
  • LinkedIn
  • RSS

Your tuppence

My two pennies

* required
* required (confidential)

catchy.ro