Renunță și dacă încă o mai iubești!

12 November 2016

E foarte greu să renunți la persoana pe care încă o mai iubești. Poate a greșit și tinzi să-i mai oferi o șansă. Poate a treia, a patra sau cine știe a câta oară… ai pierdut deja numărul. Te ambiționezi să crezi că mai poți salva acea relație doar pentru simplul fapt că voi încă vă iubiți.

Nu a spus nimeni niciodată că ne rănim atunci când nu ne mai iubim. Oamenii care nu se iubesc devin indiferenți unul cu celălalt. O indiferență atât de mare, încât nici măcar nu ne rănim.

Totuși, această încăpățânare de a continua într-o relație când greșelile se repetă, când frustrările se adună, când dezamăgirile sunt la fiecare pas, ne taxează scump pe viitor. Nu facem decât să distrugem totul dintre noi, pentru ca la final să ne trezim că nu mai putem lua nimic din acea relație. Amintirile frumoase vor fi date uitării. Declarațiile de dragoste de mult nu vor mai avea nicio valoare. Nici sărutul, nici îmbrățișarea, nici sexul în sine nu va mai conta.

cuplu

O zi banală în care doi oameni se vor despărți. Ei bine, contează cum se mai privesc acești doi oameni. Îmi place să cred că între noi poate rămâne în continuare ceva frumos. Îmi place să știu, peste ani de zile, că încă o mai iubesc pe femeia la care am renunțat. Îmi place s-o privesc, când va îmbătrâni, și să-mi aduc aminte de toate momentele de dragoste, când am fugit prin Roma, când am tremurat de frig în Milano în ajunul Crăciunului, când în Barcelona ne-am rătăcit pe străzi.

Îți trebuie curaj și înțelepciune. Curajul să renunți, înțelepciunea de a ști când e momentul potrivit s-o faci.

Din păcate, speranța eternă distruge totul. Și ne distruge, lăsându-ne în bucăți, deși am putea să traversăm mai ușor o despărțire știind că cineva ne iubește în continuare, în ciuda numeroaselor greșeli.

Guest post by Marius Constantin

Și tu poți scrie pe Catchy! 🙂

Trimite-ne un text încă nepublicat, cu diacritice, pe office@catchy.ro.Citiţi şi

Ele nu ar fi făcut una sau alta nici în ruptul capului

Eşti a nu ştiu câta rană

Sunt una dintre ele

Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.


Nu rata urmatoarele articole Catchy!

Inscrie-te la newsletterul gratuit. Avem surprize speciale in fiecare zi pentru cititorii nostri.
  • Facebook
  • Twitter
  • Google Bookmarks
  • LinkedIn
  • RSS
14,931 views

Your tuppence

My two pennies

* required
* required (confidential)

catchy.ro