Respect – filmul vieții Arethei Franklin

12 August 2021

Festivalul Internaţional de Film Independent Anonimul a prezentat pe 11 august, cu două zile înaintea premierei mondiale, filmul „Respect” dedicat reginei muzicii soul Aretha Franklin. Jennifer Hudson (38 de ani), laureată cu un premiu Oscar pentru rolul din „Dreamgirls” (2006), a fost aleasă de însăşi Aretha Franklin pentru a-i juca rolul, cu puţin înainte de dispariţia acesteia, la 76 de ani, pe 16 august 2018.

„Respect”, proiectat la Anonimul IIFF prin amabilitatea Forum Film, prezintă viaţa legendarei artiste Aretha Franklin, din copilărie până la perioada de glorie. Aretha Franklin a participat iniţial activ la dezvoltarea proiectului. Artista se gândea încă de la finalul anilor 1980 la o adaptare cinematografică a cărţii biografice “Aretha: From These Roots”.

Aretha Franklin, 1979, @George Hurrell

Semnat de Liesl Tommy, „Respect” îi include în distribuţie pe Forest Whitaker, Marlon Wayans, Audra McDonald, Marc Maron, Tituss Burgess, Saycon Sengbloh, Hailey Kilgore, Skye Dakota Turner, Tate Donovan şi Mary J. Blige.

Din 13 august, filmul va rula în cinematografe.Citiţi şi

Pierce Brosnan iubește aceeași femeie de 28 de ani, nu contează cât s-a schimbat ea

Rușinos. Umilitor. Inutil

Monarhie sau republică? După moartea Reginei

Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.


Nu rata urmatoarele articole Catchy!

Inscrie-te la newsletterul gratuit. Avem surprize speciale in fiecare zi pentru cititorii nostri.
  • Facebook
  • Twitter
  • Google Bookmarks
  • LinkedIn
  • RSS

Your tuppence

My two pennies

* required
* required (confidential)

catchy.ro