Restaurația PSD: creier și coloană vertebrală

6 September 2017

Andrei 2Tot ceea ce se întâmplă în București sub Administrația Firea (împărțirea de bani și funcții discreționar, ortodoxismul de paradă, alungarea directorilor de teatre incomozi, crearea unui cadru propice pentru ca medicii competenți să părăsească spitalele, opacitatea instituției, obsesia pentru imagine, consilieri golani care își agresează colegele, grobianismul purtării față de „așa-zisul cetățean”) sunt probleme care țin, până la urmă, de creierul și de coloana vertebrală a corpului nostru comun.

Creierul, așadar: cum să dai Primăria Municipiului București (cu colosalul ei buget) pe mâna unei prezentatoare de știri a cărei singură competență managerială a fost conducerea, cu funde colorate, spre groapă a unei revistuțe cu profil economic?

firea

Coloana vertebrală, așadar: votantul Doamnei are un profil clar. Îndeobște lucrează (sau a făcut-o) la stat. Aparatul de stat în România este o imensă mașinărie de promovare a comodității și a indolenței și a supunerii față de cel mai sus pus. Orice se poate întâmpla în jur (și chiar se și întâmplă – erdoganizarea României s-a accelerat) e pasabil. Un singur lucru îl mișcă pe acest votant: să nu i se umble la leafa sa de bun patriot român! Firea este doar vârful unui iceberg întemeiat pe lașități, complicități, coloane flexibile. Și, desigur, reprezentanta unui clan din Voluntari despre care Justiția nu și-a spus niciodată părerea.

Restaurația PSD/ ALDE nu se întâmplă, desigur, doar în capitală. Aici e cel mai vizibil, pentru că, na, rozul e mai strălucitor, iar kitsch-ul Doamnei e dezlănțuit.

Restaurația PSD/ALDE e o caracatiță care a acaparat întreaga țară, fiindcă – ce surpriză – există atâția care adoră să se bălăcească în apa călâie a lui treacă-meargă.

Lipsa de cadre competente și oneste, lipsa de decență, lipsa de măsură, lipsa de dialog constructiv (cum îi place Doamnei să mimeze) – toate acestea sufocă România și o aruncă în oceanul indolenței.

Noapte bună, popor! Nu te obosi să te trezești nici la votul următor. Pentru că, nu-i așa?, politica nu te interesează.

Pe Andrei îl găsiți cu totul aici.

Și tu poți scrie pe Catchy! 🙂

Trimite-ne un text încă nepublicat, cu diacritice, pe office@catchy.ro.Citiţi şi

Câinii și celelalte greșeli

Adio și-un praz verde!

Generații. Femei. Politică – Simina

Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.


Nu rata urmatoarele articole Catchy!

Inscrie-te la newsletterul gratuit. Avem surprize speciale in fiecare zi pentru cititorii nostri.
  • Facebook
  • Twitter
  • Google Bookmarks
  • LinkedIn
  • RSS

Your tuppence

My two pennies

* required
* required (confidential)

catchy.ro