Rețetă pentru ieșirea dintr-o relație toxică

28 February 2020

Pentru intoxicări alimentare, diaree acuta sau constipație, ameteli, alergii supra/subcutanate, o eczemă pe ici, pe colo, există o serie întreagă de eficiențe. Industria farmaceutică le produce pe bandă rulantă și e imposibil ca, după o cură rapidă de anti/bio, să nu dispară efectele neplăcute.

Cure de vindecare a relațiilor toxice n-am auzit să se fi inventat. Dacă sunt preluate de vizite la psihi și psiho, mai bine băgăm banii într-o vacanță. Și știm de ce și pentru ce o facem, avem și rezultate ceva mai palpabile, mai mult self-esteem decât inspirând aerul îmbâcsit al unei canapele dintr-o încăpere pe care nici ani de zugrăvire sau aerisire n-o pot curăţa de nefericirile destăinuite acolo.

Relația toxică vine cu zâmbetul pe buze și cu promisiunea unui Univers rozaliu, cu parfum de trandafiri bulgărești și lavandă din Provence. Crede că are cele mai bune intenții și chiar le are!

Uitând că a fost victima altor relații toxice. Că nu se putea apăra. Nu realizează că poate deveni toxică, la rândul său. Are cele mai bune intenții posibile și cea mai specială iubire de oferit. Doritorilor…

Relația toxică epatează. Fascinează. Copleșește. Cei/ cele cu garda jos, se simt, se lasă fascinați! Cine nu s-ar lăsa? Cine știe când e momentul să se apere de ceva necunoscut, înainte de a cunoaște necunoscutul?

Cine poate nega că a simțit, măcar o dată în viață, fascinația acelor fluturi? În stomac, pe crengi, pe degetul lor? Putem pretinde că, la primul pas spre iubire, mai mult decât Iubirea însăși, nu este decât expectativa a ceea ce ar putea urma? Unica dulce senzație a Necunoscutului, The Unknown. To be or not to be.

Better to BE.

Gustăm o boabă de strugure direct din pungă, dăm mâna cu un cunoscut pe stradă, preparăm o salată grecească cu roșiile garantat “spălate” în prealabil şi ne putem infecta fără să vrem.

Pentru asta avem rețete, medici și soluții.

Pentru a ieși din problemele astea, mergem la medic și gata.

Citiţi şi Iubită de toţi, neiubită de nimeni

Dintr-o relație toxică nu putem ieși decât tăind răul din rădăcină. Persoana care ne iubea pe nori rozalii s-a schimbat. Vrând, nevrând. Ne deschidem, se închide.

Toxinele sale din trecut au marcat tot ceea ce ea/el, mai pot oferi…

Dacă doare. Dacă face rău sufletului și trupului, o asemenea relație. Oricât de mulți fluturi ar fi fost la început, tăiem frânghiile și navigăm mai departe.

Cu toate pânzele sus!Citiţi şi

Ce putem face?

Joan Didion: Respectul de sine – sursa și puterea lui

Dorințe de Crăciun

Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.


Nu rata urmatoarele articole Catchy!

Inscrie-te la newsletterul gratuit. Avem surprize speciale in fiecare zi pentru cititorii nostri.
  • Facebook
  • Twitter
  • Google Bookmarks
  • LinkedIn
  • RSS

Your tuppence

My two pennies

* required
* required (confidential)

catchy.ro