Români, iubiți-vă angajații!

17 December 2018

Andrei 2Fără margini îmi e bucuria care mă cuprinde de fiecare dată când sunt obligat de statul român să-i plătesc taxe.

Știu că banii mei munciți vor fi investiți cu grijă, după o îndelungată chibzuială. Știu că profesioniștii din administrație se vor bucura de ei, nu vor ajunge la bugetofagi nerușinați, voi avea parte de drumuri din mileniul curent și nu voi muri de boli eradicate în lumea civilizată. Nu, domnule, nu. Statul român e profesionist.

Cel mai mult îmi tresaltă sufletul de încântare când știu că banii mei vor merge înspre televiziunea publică, acolo unde fac serviciu public atâtea personalități alese.

Cum treci de Căcâna, pe dreapta

Iat-o de exemplu practicând jurnalismul pe însăși Lavinia Șandru, fosta nevastă a infractorului Darius Vâlcov, regele Slatinei (cum treci de Căcâna, pe dreapta).

Șandru, o îndrăgită traseistă politică, actriță care absoarbe cu mare rapiditate fonduri publice, se pune, iată, din nou în slujba presei. S-a mai pus și pe la Realitatea TV, alt canal care își merită renumele. Dar acum e altceva, e la Televiziunea Publică, acest BBC al nostru, din Băicoiul galaxiei.

Lavinia Șandru, angajata mea, angajata noastră – Doamne, ce șansă! Ce bucurie, ce răsfăț!

Lavinia Șandru

Limba moale a doamnei Șandru a desfătat-o recent pe neconflictuala Dăncilă, primul-ministru al românilor (prin români înțelegând, cum se și cuvine, pe domnul și stăpânul nostru Liviu Dragnea). Splendid exercițiu de laudatio pe banii contribuabilului. Magnific.

Cum? Cum să nu fii fericit că ai ocazia să îl plătești direct de la tine din buzunar pe alde Cristache, alt bugetar deosebit. Pe partea mediatică, direct.

Nu știm să ne apreciem aparatul de propagandă

Zboară milioanele spre gazetăria de partid și de stat de n-ai treabă. E costisitoare propaganda – dai un ban, dar stai în față la lustruit pantofii, vorba aia.

Iubiți români, nu simțiți fiorul mândriei de patriote naționale când vă contemplați lista angajaților nu doar din media, ci și umilii voștri slujbași din Parlament, Guvern și alte instituții cu care se mimează democrația în România?

Nu sunteți fericiți să îl puteți plăti lunar pe alde Iordache (ăla cu m*ia)? Sau pe domnul nostru Șerban Nicolae, acest lord al justiției?

Oameni care se jertfesc pe altarul binelui public.

Și noi ce facem? Le dăm hulă și nu știm să-i apreciem la adevărata lor valoare.

E păcat că s-a ajuns aici.

Pe Andrei îl găsiți cu totul aici.

Și tu poți scrie pe Catchy! 🙂

Trimite-ne un text încă nepublicat, cu diacritice, pe office@catchy.ro.Citiţi şi

Neosecuristocrația (și alte rele)

Vă spun, cred că a venit primăvara!

Charlotte, soacra mea americană

Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.


Nu rata urmatoarele articole Catchy!

Inscrie-te la newsletterul gratuit. Avem surprize speciale in fiecare zi pentru cititorii nostri.
  • Facebook
  • Twitter
  • Google Bookmarks
  • LinkedIn
  • RSS

Your tuppence

My two pennies

* required
* required (confidential)

catchy.ro