România, în cursa pentru Oscar

6 September 2017

Scurtmetrajul „Prima noapte” (First Night), scris și regizat de Andrei Tănase, se califică în cursa pentru nominalizările la Oscarul acordat celui mai bun scurtmetraj de ficțiune, ediția 2018. Filmul a primit marele premiu al Competiției naționale la Festivalul Internațional de Scurtmetraj de la Dresda – Filmfest. De asemenea, a primit marele premiu al competiției internaționale la Festival International de Cine de la Huesca. Fiind pe lista festivalurilor validate de Academia Americană de Film, câștigătorul acestei competiții internaționale intră automat în lista titlurilor luate în considerare pentru nominalizările la Oscar, categoria Cel mai bun scurtmetraj (Live Action Short Film).

prima-noapte

„Prima noapte” este un scurtmetraj independent, realizat fără sprijinul Centrului Național al Cinematografiei, fiind co-produs de Deutsche Exotik Filmproduktion GmbH, Libra Film Productions, Commitet și ARTE/ SWR Germania. Interpretează actorii Alfredo Minea și Cristiana Luca, alături de Mimi Brănescu și Elvira Deatcu.

Andrei Tănase,  născut în 1982, a studiat filmul la Universitatea de Artă Teatrală și Cinematografică „I. L. Caragiale” din Bucureşti și a regizat scurtmetraje selecționate și premiate în festivaluri: Vacanța la țară (2015), distins cu Premiul Luna la NexT Film Festival și selecționat la TIFF, Festivalul Internațional al Filmului Francofon de la Namur, Timishort, Filmfest Dresden, Claudiu și crapii (2013), proiectat la Cottbus, TIFF, Namur sau Molodist (Kiev), Kings of the Castle (co-regizat cu Vlad Ilicevici, scurtmetraj documentar, 2010), Mc Russia (scurtmetraj documentar, 2008), Love Forever (2006), Myriapod (2004).

Sursă: Noizz.roCitiţi şi

Nominalizările pentru Globurile de Aur 2021

NOPȚILE CABIRIEI, proiecție specială la Festivalul Internațional de Film Independent ANONIMUL

A murit Ennio Morricone

Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.


Nu rata urmatoarele articole Catchy!

Inscrie-te la newsletterul gratuit. Avem surprize speciale in fiecare zi pentru cititorii nostri.
  • Facebook
  • Twitter
  • Google Bookmarks
  • LinkedIn
  • RSS

Your tuppence

My two pennies

* required
* required (confidential)

catchy.ro