S-ajungă magneţii prieteni?

6 November 2013

Este posibil? Vă întreb și eu. La rându-mi. Căci eu, unul, nu am reușit să răspund acestei întrebări. Până acum. Adicătelea iei două bucăți de magnet, le așezi alături și ele, bucățile care se atrag firesc, vor sta cumințele, indiferente și senine.

Cam cum vine asta? Că nici EL, Creatorul, nu a reușit să-i țină departe, unul de celălalt, pe strămoșii noștri. Din punctul meu de vedere, chestiunea prieteniei dintre un bărbat și o femeie merită tot atâtea discuții precum cea despre sexul îngerilor.

Și, da, a curs suficient de multă cerneală, inclusiv tipografică, în a stabili cu maximă acuratețe al cui sex îngeresc o fi mai tare. Citești, accepți argumentația. Ba, de multe ori, te și încumeți să mai adaugi, să mai comentezi. Dar simți cumva gustul fad al prăjiturii pictate pe care știi bine că nu ai cum să o capeți vreodată. Admiți, totuși, că de n-ar fi, nu s-ar povesti și reiei șirul gândurilor.

Ca într-o serie de șiruri remarcabile de care îți mai aduci aminte de la orele de matematici speciale. Și gândul îți zboară iute spre anii studenției. Înflăcărate și cam știurlubatice, când, da, erai prieten, la grămadă, cu băieți și fete. Dormind pe unde apucați la sfârșitul improbabil al nesfârșitelor chefuri. Sau la drumețiile pe cărărui întortocheate de munte, când mâna de ajutor care te trăgea să nu aluneci în cine știe ce baltă era bine primită.Indiferent ce sex avea purtătoarea ori purtătorul acelei mâini.

Erați doar prieteni, sprijinindu-vă reciproc, cu altruism și voioșie. Cu toate astea, era de ajuns o singură scânteie, o privire mai nu știu cum, pentru ca secunda să fie imortalizată și rememorată de noul cuplu format pe ceva mai mult decât amiciția de mai-nainte. Și acea clipă arunca în aer, deja, toate valorile găștii de prieteni. Se coagula, pe dată, o lume aparte. A lui și a ei, în care nimeni altcineva nu mai avea loc. În care conceptul de prietenie pălea în fața a tot mai interesantei pasiuni exclusiviste.Citiţi şi

Ea a plecat. El n-a oprit-o

„Ți-a făcut plăcere să mă umilești, să mă înșeli. Mi-ai jurat iubire veșnică, dar…”

Învățați-vă fiicele că despărțirile nu sunt eșecuri

Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.


Nu rata urmatoarele articole Catchy!

Inscrie-te la newsletterul gratuit. Avem surprize speciale in fiecare zi pentru cititorii nostri.
  • Facebook
  • Twitter
  • Google Bookmarks
  • LinkedIn
  • RSS

Your tuppence

  1. Ana-Maria / 25 December 2013 13:03

    Ideea e sa ramai prieten cu femeia de care NU esti atras sexual. Poate avea un barbat aceasta capacitate?

    Reply

My two pennies

* required
* required (confidential)

catchy.ro