Sauditele pot călători în străinătate fără acordul unui bărbat din familie

3 August 2019

Un decret al prinţului încoronat Mohamed bin Salman le acordă de acum femeilor din Arabia Saudită dreptul de a călători peste hotare, fără acord din partea paznicului masculin, fie el soţ, tată sau altă rudă de sex masculin, aşa cum se obişnuia până în prezent.

Astfel, toate femeile care au împlinit vârsta de 21 de ani pot aplica pentru paşaport indepedent, acesta fiind încă un pas înspre egalizarea drepturilor dintre sexe în ţara din Orientul Mijlociu, după ce în urmă cu doi ani sauditelor li s-a permis pentru prima oară în istorie să dea de permis şi să conducă maşini.

De asemenea, decizia are un impact şi în privinţa condiţiilor de angajare şi a oportunităţilor de muncă pentru femei, deoarece sub noua regula sunt interzise discriminările pe bază de gen, dizabilităţi sau vârstă.

Citiţi şi Au primit permisiunea să conducă, dar mai au cinci interdicţii majore

Prinţul Mohamed bin Salman are în plan să transforme economia ţării sale până în 2030 cu includerea a tot mai multe femei în câmpul muncii, ceea ce va duce şi la o sporire a forţei de muncă. În plus, reducerea discriminărilor reprezintă o condiţie pentru deschiderea comercială a Arabiei Saudite.

SursaCitiţi şi

Pentru cele care judecă amantele

Psihologia dragostei la bărbați

Toantă să fii să nu spui da. Așa exemplar, cum să ratezi?

Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.


Nu rata urmatoarele articole Catchy!

Inscrie-te la newsletterul gratuit. Avem surprize speciale in fiecare zi pentru cititorii nostri.
  • Facebook
  • Twitter
  • Google Bookmarks
  • LinkedIn
  • RSS

Your tuppence

My two pennies

* required
* required (confidential)

catchy.ro