Securistan. Țara specialilor

12 January 2022

Vești bune, dacă nu chiar minunate, pentru noii securiști: “prigoana” împotriva impostorilor din sistemul de învățământ paralel românesc, în frunte cu Academia SRI, această floare de colț a școlii românești, e pe cale să înceteze. Preș. Iohannis a promulgat legea care secretizează deopotrivă numele profesorilor și cursanților de la Academia Noii Securități, ura, ura!

Bravo noilor securiști. Așa trebuie. Era și păcat să fie ca ordinarii, precum civilii, într-un Registru Matricol Național. Li se cuvenea unul Special. Dar ce nu li se cuvine securiștilor noștri, mândria țării? De unde credeți dumneavoastră că ne-a emanat floarea clasei politice? Răspuns corect, dar nu câștigător.

Gata, deci, ai nevoie de certificat de acces la informații clasificate ca să mai afli școlarii de la școala de cadre a Noii Securități. Păi, cum?

Vești excelente și pentru căruța de plagiatori din SRI. Nici profesorii nu vor mai fi știuți, o să stea în pădure la ei (curios: a lor nu s-a furat încă de tot), apoi o să stăpânească peste vlahi, practic la fel ca până acum, doar că la secret, cum îi șade bine țării care era România și a ajuns Securistan. În curând nu va mai fi clasă de mijloc între turma de sclaveți de rând și securiștii care s-au scurs ca o flegmă peste toată harta “statului” român.

Intangibilii, specialii

De dragul pulimii, se va mai simula o vreme democrația, alba-neagra cu partide, hopa, hocus-pocus, poftiți de alegeți securiștii de pe stânga, securiștii de pe dreapta, avem chiar și de extremă dreapta, spre a fi frumos. Iar la butoane va fi în continuare aceeași castă. Intangibilii. Mai intangibili decât indienii. Specialii. Iubiții noștri securiști, care se vede ce frumos, ce armonios au dezvoltat țara, glorie lor, aleluia, aleluia.

Noua Securitate dă clasă vechiului Partid Comunist Român și tovarășului secretar-general Nicolae Ceaușescu. Ea chiar este în toate cele ce sunt, n-a mai rămas nimic neparazitat de “interesul național”.

Și așa am ajuns astăzi aici: statul român este o salbă de instituții de forță, iar societatea face târâș pe coate, prin viață, către nicăieri, lasă, că ne descurcăm noi, merge și așa.

Căci așa cum zic vlahii de dimineață până seara: asta e. Tot înainte, deci, spre tomberonul istoriei. Asta e.

Pe Andrei îl găsiți cu totul aici.

Și tu poți scrie pe Catchy!🙂

Trimite-ne un text încă nepublicat, cu diacritice, pe office@catchy.ro.Citiţi şi

Portretul robotului

România moare. Cui îi pasă?

Gata, s-a înfăptuit și “România Educată”

Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.


Nu rata urmatoarele articole Catchy!

Inscrie-te la newsletterul gratuit. Avem surprize speciale in fiecare zi pentru cititorii nostri.
  • Facebook
  • Twitter
  • Google Bookmarks
  • LinkedIn
  • RSS

Your tuppence

My two pennies

* required
* required (confidential)

catchy.ro