Sex, șantaj, politică, monden și servicii secrete

12 December 2014

Eduard Ovidiu OhanesianExistă în lumea mondenă bucureșteană, presă, cultură, politică, o întreagă pleiadă de odrasle rezultate din căsătorii mixte, încurajate de agentura sovietică. Nemuritoare la televiziunea publică este fata tovarășului Almășan (coleg de studii cu Iliescu la Moscova) și a tovarășei Osipova, profesoară de limbă rusă la liceul Petru Groza (actual colegiu Tudor Vianu). Recent au ieșit la iveală informații amănunțite despre o adevărată Mata Hari de România.

Gabriela Drâmbă, cea pe care fostul general DIE Ion Mihai Pacepa o numește în cartea sa, Orizonturi Roșii, “agent model” al Securității ceaușiste, este fosta doamnă Bokassa, în prezent, femeie de afaceri de succes pe plaiuri mioritice. Conform dezvăluirilor apărute în presa centrală, negocierile din perioada 1970-1975 dintre Nicolae Ceaușescu și conducătorul Republicii Centrafricane Jean-Bedel Bokassa s-au soldat cu detașarea Gabrielei direct în patul sângerosului dictator african. Fiica adoptivă a unei croitorese care locuia în preajma Gării de Nord, Gabriela Drâmbă, ar fi fost racolată de Securitate de la o vârstă foarte fragedă, fiind “adusă la cursuri cu un autoturism Volga negru”.

portretul-unui-fost-agent-die-gabriela-bokassa-spion-ceausist-sotie-de-dictator-si-femeie-de-afaceri-99443-1

 

Viitoarea doamnă Bokasa, tânără, frumoasă, blondă cu ochi albaștri, a ajuns cu ușurință să frecventeze cercurile sus puse și anturajele în care se învârteau odraslele nomenclaturii comuniste. Apoi, a intrat (ca multe alte frumuseți ale vremii) în vizorul canibalului Bokassa, fiind trimisă mai întâi la Bangui, pe post de translatoare, apoi livrată acestuia ca nevastă. Întoarsă în țară, doamna Drâmbă s-a implicat în business-uri imobiliare și cu bijuterii.

La-Bucuresti-cu-Bokassa_interior

***

În zilele noastre, când morala socialistă a dispărut, iar ziarele și emisiunile TV colcăie de sex-simboluri colorate, lumea mondenă, politicul, afacerile și interlopii par a se contopi într-o mahala totală, în care maneaua și ratingul fac legea. De ani buni, în peisajul mondenului dâmbovițean, Cătălin Botezatu ocupă un loc aparte. Scos mai curat și mai uscat din lenjeria intimă urât mirositoare a miliardarului Alexandru Răducan, Bote, acest Inversace al nostru, s-a strecurat cu pricepere printre hoardele de oane, pepe și moni, bahmuțence sau tatoi și ciuvici ce au invadat mondenul televizat. Prezență constantă și relativ decentă pe sticla micilor ecrane, îndemânaticul Bote a reușit să-și ferească hăinuțele (de firmă) de stropii lăturilor în care se scaldă showbizul românesc. Cum lumea se cam plictisise de lătrăii pro și anti-Băsescu, stăpânul chiloților Swarovski s-a înfipt cu precizie într-o nișă liberă de pe retina telespectatorului sătul de atâta politichie. Bote nu s-a mărginit doar la haine de lux și lenjerie intimă, el este fără doar și poate formator de parașute îmbrăcate în danteluțe și mătase sau călător pe meleaguri exotice pe banii nu știu cui. Negându-și cu tărie statutul de “bulangiu”, dizainerul nu pare foarte deranjat de comentariile presei de scandal vizavi de înclinațiile sale sexuale. De unde aceste zvonuri? Pentru a intra în lumea lui Bote, trebuie să ne întoarcem la mijlocul anilor ’90, când acesta bătea Calea Moșilor între restaurantul Odobești și crama Miorița. Două stabilimente frecventate intens de mafia țigănească, recte Fane Spoitoru și adjunctul său Oane, Regele Cerșetorilor.

botezatu

La vremea aceea, ofițerii Doi ș’un sfert spun că Bote era într-o relație nefiresc de apropiată cu vestitul Răducan (patronul firmei SANCA S.A.).Luat la ochi de serviciile secrete pentru nenumărate mânării, dar mai ales pentru țepuirea Bancorexului, Răducan a fost interceptat, dosarul său de la Direcția de Investigații Economice atingând proporții înspăimântătoare. Pe interceptări “a căzut”, printre alții, creatorul de modă Cătălin Botezatu, cu niște propuneri atât de indecente că roșeau până și obrăjorii celor mai versați ofițeri C.I. Poate că totul ar fi rămas îngropat în arhivele Ministerului de Interne, dacă Răducan nu ar fi avut intenții războinice cu firma SANCA. Mai precis, prin 1995, prietenul lui Bote ceruse MApN, autorizație de comercializare armament și echipamente militare. Așa a ajuns Botezatu în vizorul serviciilor speciale militare, Departamentul Înzestrării Armatei intrând în posesia dosarului SANCA și a discuțiilor telefonice fără perdea.

Având în vedere că la vremea aceea mai erau în lucru niște dosare vizând legăturile dintre lumea interlopă și înalți oficiali din guvern, SIE și armată (generalii Popa Florentin și Constantin Silinescu versus securiștii Gavrilă Vălean și Teodor Ilieș), s-a trecut la verificarea informativă a obiectivului SANCA-Răducan, prilej de noi interceptări audio/video cu Bote în rolul principal. De la Big Brother-ul militarizat i s-au tras Burlacului zvonurile “răuvoitoare” că ar fi pe invers. Închis și eliberat, judecat și condamnat în dosarul SANCA-Bancorex, creatorul de modă a avut multe probleme cu justiția și cu portăreii. Dar cum orice șut în cur înseamnă un pas înainte, Bote a renăscut din casetele contrainformațiilor precum pasărea Phoenix din propria cenușă. Așa a ajuns stăpânul chiloților Swarovski să croșeteze știrea anului 2007 la români, lipind mii de cristale pe budigăii micuței Irina, fiica craiului monden Irinel Columbeanu.

Povestea agențiilor de modele folosite pentru a satisface plăcerile demnitarilor intrați în obiectivul serviciilor secrete este veche. Cu secole în urmă, gheișele spionajului nipon știau că “perna vorbește”. Școlile ninjutsu își pregăteau femeile mortale, având în vedere calitățile lor fizice, dar și unele caracteristici intime ale viitorilor spioni. Nu putem ști numărul exact al diplomaților (acoperiți sau nu), victime ale “Borcanului cu miere”. Un caz cunoscut al acestor “caracteristici intime” de care vorbeam este fostul ambasador elvețian în România, Jean Pierre Vettovaglia, care a plătit scump pentru relația de scurtă durată cu o cunoscută jurnalistă. Nu vom afla niciodată nici întreaga listă a “personalităților” implicate în filiera prostituției de lux dirijată de Andreea Marta, (soția șefului de cabinet al fostului președinte ANAF, Sorin Blejnar). O afacere profitabilă, falimentată de DIICOT în momentul în care gașca de la conducerea fiscului a intrat în dizgrația Palatului Cotroceni. Soțul matroanei, Codruț, nu a fost reperat de autoritățile române, fiind dispărut fără urmă. Procurorii DIICOT au descopeit că “tinerele ce practicau prostituţia erau racolate de către membrii grupării, din rândul participantelor la diferite concursuri de frumuseţe sau prezentări de modă, selecţia fiind riguroasă, în principal datorită faptului că beneficiarii prestaţiilor sexuale proveneau din rândul persoanelor publice, mediul oamenilor de afaceri, politicieni, sportivi, diferiţi cetăţeni străini potenţi financiar sau persoane din lumea mondenă”. Clienții erau dispuși să plătească sume importante, fetele primind între 250 și 1000 de euro pentru prestațiile lor.

coperta Servesc Patria !

(fragmente din cartea Servesc Patria, capitolul Sex, șantaj, politică, monden și servicii secrete)Citiţi şi

Jurnal de Arizona – Femeia care îmbrățișează cactușii

Dacă nu împărtășești cel puțin 10 valori cu mine și nu înțelegi ce fac, nu-mi pasă ce părere ai despre mine

Ziua orgasmului feminin

Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.


Nu rata urmatoarele articole Catchy!

Inscrie-te la newsletterul gratuit. Avem surprize speciale in fiecare zi pentru cititorii nostri.
  • Facebook
  • Twitter
  • Google Bookmarks
  • LinkedIn
  • RSS

Your tuppence

My two pennies

* required
* required (confidential)

catchy.ro