Și a fost Sibiu Jazz Festival 2021

16 August 2021

Lumea jazzului s-a îmbogățit cu încă o ediție Sibiu Jazz Festival. Timp de trei zile(13-15 august) publicul a putut experimenta un veritabil jazz happening, un amestec sui generis de stiluri consacrate acestui gen muzical. Formațiile cuprinse în line up au recompus pe scenă farmecul jazului profund legat de entuziasmul creației muzicale.

foto: Adi Tudose

Rațiunea din acest an a acestui line up aconstat în exploatarea și valorificarea acestui mix din punct de vedere muzical la cote cât mai înalte. Piața Mare din Sibiu a devenit locul unde sunetul a căpătat forme noi de exprimare, exprimând esența libertății ce definește jazzul.

Când vorbim despre jazz atingem subiectul volatilității, jazzul fiind o pasăre Phoenix prin natura sa. Sibiu Jazz Festival se adaptează noilor tendințe în jazzul internațional, înglobând elemente clasice ale genului. Guillaume Perret a vorbit într-un limbaj modern al genului jazz, abordând sunetul din perspectivă electrică, tehnologică, digitală.Astfel se obține un sunet în cosonanță cu timpurile pe care le trăim. Formația Trigon împreună cu Geta Burlacu au primenit scena cu toată eforescența de sunete transpuse în emoții pe tonalități specifice spațiului moldav. Irina Gorga și bandul său care împreună reprezintă o avangardă a jazzului și, totodată, noul val al genului în România au adus la Sibiu bucuria de a cânta în ton cu viața și de a vibra la unison cu publicul”, a explicat Simona Maxim, director Sibiu Jazz Festival.

Suprizele din acest an în ceea ce privește line up-ul și abordarea managerială au pus în valoare unicitatea Sibiu Jazz Festival, o caracteristică ce sintezizează, definește în ochii publicului acest eveniment ce are o longevitate inegalabilă în România (peste patru decenii).

Sibiu Jazz Festival este o carte de vizită pentru România în sfera muzicală mondială prin care s-a consacrat un anume fel de a gândi muzica în termeni de jazz și, totodată, un simbol pentru cei care caută elevația prin muzică în locurile comune ale sufletului ce așteaptă să vibreze pe note.Citiţi şi

25-30 octombrie – Sibiu Jazz Festival 2022 Ediția 50

Un line up din dragoste pentru jazz

Turneul național “Impressions de voyage en jazz: Enescu, Ellington, Ravel”

Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.


Nu rata urmatoarele articole Catchy!

Inscrie-te la newsletterul gratuit. Avem surprize speciale in fiecare zi pentru cititorii nostri.
  • Facebook
  • Twitter
  • Google Bookmarks
  • LinkedIn
  • RSS

Your tuppence

My two pennies

* required
* required (confidential)

catchy.ro