Sir George Iacobescu s-a retras din afaceri

20 August 2019

La mijlocul săptămânii trecute, presa britanică anunţa că afaceristul de origine română George Iacobescu (73 de ani), preşedinte şi director executiv al Grupului Canary Wharf, centru financiar din Londra mai mare decât cel din Frankfurt, va părăsi funcţia pe care o ocupase în ultimele două decenii.

Locul său va fi luat de Shobi Khan, preşedintele grupului de investiţii imobiliare General Growth Properties, grup cumpărat recent de canadienii de la Brookfield, ce deţine Canary Wharf în coproprietate cu Qatar Investment Authority.

“Trebuie să înnoim compania. Avem o nouă generaţie care vine din urmă, iar eu nu mai sunt un puişor. Trebuie să fii realist. Vrem să creştem compania, să îi permitem să funcţioneze bine şi să dezvolte alte proiecte”, a explicat Iacobescu pasul făcut.

George Iacobescu a fugit din România în 1975 şi a fost cel care a pus bazele centrului Canary Wharf, proiect dezvoltat de Paul Reichman şi susţinut de Margaret Thatcher.

Citiţi şi Sir George Iacobescu, chapeau!

De altfel, pentru meritele sale, George Iacobescu a fost distins cu titlul de Cavaler pe 31 decembrie 2011 de către Regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii, devenind primul român care posedă un astfel de titlu, care îi dă dreptul la folosirea apelativului “Sir” înaintea prenumelui. Anterior, în iunie 2003, a fost decorat cu titlul de Comandor al Ordinului Imperiului Britanic, iar în anul 2007 a fost numit custode al British Museum.

SursaCitiţi şi

Splendidul brad de la Claridge’s, Londra

Latergram

În ianuarie, biletele de avion mai ieftine cu până la 60%

Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.


Nu rata urmatoarele articole Catchy!

Inscrie-te la newsletterul gratuit. Avem surprize speciale in fiecare zi pentru cititorii nostri.
  • Facebook
  • Twitter
  • Google Bookmarks
  • LinkedIn
  • RSS

Your tuppence

My two pennies

* required
* required (confidential)

catchy.ro