#stopviolenceagainstwomen

2 December 2015

Lupta împotriva violenţiei domestice este lupta fiecăreia dintre noi. De aceea și gestul unora dintre cele mai frumoase şi faimoase femei din lumea showbizului de a participa la campania-şoc „No Women is Immune from Domestic Violence” este unul firesc. Artistul activist AleXsandro Palombo a editat poze ale unor celebrităţi precum Kim Kardashian, Kendall Jenner şi Emma Watson, astfel încât acestea să pară victime, cu ochii vineţi, nasul spart sau alte urme lăsate de data aceasta de photo-shop.

Violence Against Women Posters!

Kim Kardashian

Scopul acestei campanii, lansate în preajma Zilei Internaţionale pentru Eliminarea Violenţei împotriva femeii, marcată anual pe 25 noiembrie, a fost acela de a convinge victimele abuzurilor în familie să rupă tăcerea şi să iasă din acest cerc vicios, mai ales că numărul deceselor şi al femeilor care rămân cu dizabilităţi permanente în urma violenţei partenerilor de viaţă este prea mare.

Violence Against Women Posters!

Kendall Jenner

Din păcate, nicio femeie nu este imună la aşa ceva, nici măcar vedetele, de unde şi numele proiectului (în traducere: „Nicio femeie nu este imună la violenţa în familie”). Iar realitatea confirmă acest lucru, însăşi Kim Kardashian suferind în urmă cu câţiva ani abuzuri din partea fostului său soţ, Damon Thomas. Căsătoria s-a celebrat în ianuarie 2000, când Kim avea numai 19 ani. Trei ani mai târziu, cuplul divorţează, documentele procesului relevând detalii ale comportamentului violent al lui Thomas – acesta îşi bătea constant soţia, lovind-o peste faţă, trântind-o de pereţi şi de podea, în dorinţa de a exercita un control complet asupra ei. Mai mult, o obliga să renunţe la proiecte, la prieteni şi la familie.

„Violenţa în familie este un cancer social care nu cunoaşte graniţe sau statut social, care poate afecta pe oricine, indiferent dacă este o persoană normală sau o celebritate. Pentru a-l înfrânge trebuie să folosim antidotul educaţiei prin conştientizarea nevoii de Respect şi Egalitate. Fiecare dintre noi trebuie să participe activ la schimbarea acestei situaţii” afirmă AleXsandro Palombo. Iar vedetele participante la acestă campanie asta fac, Angelina Jolie fiind o cunoscută luptătoare pentru drepturile femeilor.

Violence Against Women Posters!

Angelina Jolie si Emma Watson

Fotografiile campaniei sunt însoţite de sloganul „Viaţa poate fi de poveste dacă rupi tăcerea” şi de haștagul #stopviolenceagainstwomen.

Violence Against Women Posters!

Gwyneth Paltrow si Kristen Stewart

Violence Against Women Posters!

Madonna și Miley Cyrus

Palombo este cunoscut şi pentru alte proiecte în care a folosit elemente satirice Neo Pop Art pentru a sprijini diferite cauze sociale, cele mai de impact fiind ilustraţiile cu prinţese Disney cu dizabilităţi sau prezentate ca supravieţuitoare ale cancerului de sân.Citiţi şi

Am învățat că iubirea…

Cangrena în plic

Despre estetica intervențiilor estetice

Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.


Nu rata urmatoarele articole Catchy!

Inscrie-te la newsletterul gratuit. Avem surprize speciale in fiecare zi pentru cititorii nostri.
  • Facebook
  • Twitter
  • Google Bookmarks
  • LinkedIn
  • RSS

Your tuppence

My two pennies

* required
* required (confidential)

catchy.ro