Ți-a dat o palmă? Nu mai sta, va veni și pumnul!

30 September 2014

În perioada 29 septembrie – 3octombrie a.c., Poliția Română derulează, la nivel naţional, cea de-a noua ediţie a evenimentului „Săptămâna Prevenirii Criminalităţii” în cadrul căruia sunt abordate cinci paliere de interes instituţional:

  • delincvenţa juvenilă (29.09),
  • victimizarea minorilor (30.09),
  • furturile (1.10),
  • infracţiunile comise cu violenţă (2.10),
  • siguranţa rutieră (3.10).

Manifestarea s-a bucurat, de-a lungul timpului, de un real succes în rândul populaţiei reuşind ca, prin activităţile desfăşurate, să sensibilizeze un număr mare de cetăţeni, organizaţii neguvernamentale, asociații profesionale şi autorităţi locale care, ulterior, s-au implicat în derularea unor proiecte şi campanii cu caracter preventiv.

fără violență

Acțiunea ce se va desfășura în data de 2 octombrie, începând cu orele 10.30, în pasajul Universității, este dedicată prevenirii violenței intrafamiliale.

Institutul de Cercetare și Prevenire a Criminalității din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române, în colaborare cu Asociația Necuvinte (Simona Voicescu), cu sprijinul unei trupe de teatru coordonate de dl Marian Simion – actor al teatrului Logos, vor prezenta un scurt moment artistic, bazat pe un scenariu despre violența domestică, urmat de o acțiune de distribuire de materiale de informare (flyere și scrisori cu recomandări pentru potențiale victime).

fără violență 3

Sceneta interpretată de adolescenți va reproduce mecanismul de manifestare a violenței din spatele ușilor închise, accentul punându-se pe capcana în care se găsesc victimele acestui tip de agresiune – dependență financiară față de partenerul agresor, lipsa martorilor și a dovezilor pentru situația de pericol trăită zi cu zi. Drama femeii agresate este dublată de suferința copiilor care cresc într-un mediu violent. Ei vor deveni, la rândul lor, potențiali parteneri abuzatori sau victime ale violenței domestice.

Vă invităm să fiți alături de noi la aceste activități și să tragem împreună un semnal de alarmă asupra dramelor trăite de victimele acestui tip de violențe.Citiţi şi

La Civil, debutul premiat al Teodorei Ana Mihai, în deschiderea Les Films de Cannes à Bucarest

Peste o treime dintre șoferii români depăşesc aproape zilnic viteza legală

Iana: o poveste

Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.


Nu rata urmatoarele articole Catchy!

Inscrie-te la newsletterul gratuit. Avem surprize speciale in fiecare zi pentru cititorii nostri.
  • Facebook
  • Twitter
  • Google Bookmarks
  • LinkedIn
  • RSS

Your tuppence

My two pennies

* required
* required (confidential)

catchy.ro