Topul celor mai sexy nume de mașini

29 October 2020

Nu e deloc sexy să auzi, de exemplu, “CLS”, deși coupé-ul cu patru uși de la Mercedes-Benz arată de parcă a fost desenat de un pictor de nuduri. Nici “DB11” nu te face să privești printre gene, deși mașina lui James Bond are flerul agentului 007.

Dar care sunt totuși cele mai sexy denumiri de mașini? Am făcut lista!

5. Chevrolet Camaro

Chevrolet spune că denumirea sugerează camaraderia dintre două persoane, o relație strânsă, bazată pe încredere și loialitate, care trebuie să existe și între șofer și mașina sa. În septembrie 1966, la prezentarea oficială a rivalului Ford-ului Mustang la Detroit, atunci când jurnaliștii i-au întrebat pe reprezentanții Chevrolet ce este un Camaro, aceștia au primit un răspuns amuzant: “Este un animal fioros, care mănâncă Mustang-uri!”

4. Lamborghini Murcielago

Murcielago este doar unul dintre “taurii” Lamborghini, constructorul de hypercaruri care alege rase sau nume de tauri celebri pentru modelele sale. Succesorul lui Diablo, Murcielago (“Liliac” în limba spaniolă) a venit pe lume în 2001, iar numele său a fost inspirat de un animal care a supraviețuit celor 24 de lovituri de sabie primite în timpul unei coride. Forța și curajul său l-au convins pe matador să-l lase să trăiască. Doar 350 de astfel de mașini au fost construite.

3. Volkswagen Touareg

Impunător ca și SUV-ul pe care îl definește, Touareg a venit pe lume în 2002, ca un “Regele al deșertului”. Denumirea a fost inspirată de tuaregi, locuitorii deșertului Sahara. Aceștia sunt cunoscuți pentru rezistența lor și pentru capacitatea de a se adapta oricăror condiții. Cu Touareg cel grandios, Volkswagen își încurajează clienții să spună “Da” aventurii.

2. Porsche Carrera

Din momentul în care denumirea a apărut pe posteriorul modelului Porsche 356, în 1956, Carrera (“cursă” în limba spaniolă), a desemnat cea mai capabilă versiune. Carrera face referire la succesul înregistrat de brand-ul german în legendara cursă Panamericana și se laudă și cu faptul că este una dintre cele mai longevive denumiri folosite în industria auto.

1. Alfa Romeo Giulia

Shakespeare e de vină! Totul a pornit cu Giulietta, iar când Alfa și-a echipat modelul cu motoare mai mari și mai puternice, Giulietta a crescut și s-a transformat în Giulia. Dezvăluită în iunie 2015, prima limuzină Alfa de la 159 încoace, Giulia are la bază o platformă cu nume la fel de sexy: Giorgio. Și italieni nu se opresc aici. Versiunea de top a senzualei, Quadrifoglio (Trifoi cu patru foi) are motor V6 și 510 cai putere.

Nu cred că se găsesc asemenea masini de vanzare la un preț pe care să mi-l permit. Îmi plac, dar mă urc cu drag în mașinuța mea Peugeot despre care se face încă pe nedrept gluma aia nesuferită cu “pe jos”. Dar pe jos i-am lăsat și eu de câte ori am avut ocazia. 🙂Citiţi şi

Eu și Honey (mașina mea, nu iubitul meu)

Ce-i într-un nume?

Oslo: ZERO accidente cu pietoni sau bicicliști în 2019

Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.


Nu rata urmatoarele articole Catchy!

Inscrie-te la newsletterul gratuit. Avem surprize speciale in fiecare zi pentru cititorii nostri.
  • Facebook
  • Twitter
  • Google Bookmarks
  • LinkedIn
  • RSS

Your tuppence

My two pennies

* required
* required (confidential)

catchy.ro