Tu nu meriți, tâmpitule, așa o femeie!

2 March 2020

Tu nu meriți, tâmpitule, nici dragoste, nici pasiune, nici frumusețe, nici gingășie, nici tandrețe…. nu, nu le meriți!

Nu, nu meriți să simți, alături de ea, sub tălpi, nisipul de pe plajă, nu meriți răsărituri de soare și nici plimbări liniștite sub clar de lună, nu meriți să simți ploaia cum îți udă mai întâi hainele, ca mai apoi să îți ude pielea înfierbântată și nici nu meriți sărutările umede sub stropii ploilor de vară…pentru că într-un final, ele vor fi pentru tine, doar haine ude și ore de somn ratate.

Nu meriți să dansezi desculț și nici să asculți melodii romantice, nu meriți să râzi cu lacrimi și nici să asculți poveștile prietenilor, până se face dimineață, pentru că oricum nu o să înțelegi nimic din ele!

Nu meriți să ai lângă tine un umăr, care chiar dacă este mai firav decât al tău, va fi acolo mereu să te sprijine, iar chiar dacă pe el îl va frânge, va fi acolo să-ți asculte tristețile sau frustrările și va fi gata oricând să te poți baza pe el atunci când te simți pierdut… nu, nu îl meriți, pentru că nu vei ști să-l prețuiești!

Nu meriți nici măcar o ciorbiță sau o tocăniță, pentru ele nu vor face decât să-ți potolească foamea!

Nu meriți lângă tine o femeie pe care societatea o numește ”puternică”, pentru că tu nu o să reușești să vezi niciodată în ea altceva decât o altă frustrare și nicidecum nu o să fii în stare să apreciezi munca, sacrificiul sau zbuciumul ei pentru a fi ceea ce este.

Tu nu meriți, tâmpitule, așa o femeie, pentru că în mintea ta o femeie, dacă e prea frumoasă și se îngrijește, probabil că are pe un altul, iar dacă miroase a mâncare când ajungi tu acasă, pentru că ți-a gătit toată ziua meniul preferat, o consideri o șleampătă!

Monica Bellucci în Dobermann (1997)

Da, știu, recunoști că ai lângă tine o femeie deșteaptă, care te scoate din toate rahaturile în care te bagi de bou ce ești, dar în același timp îți cam vine să o legi de cratiță sau să o bagi cu totul, dacă se poate, în mașina de spălat, pentru că ea este capabilă să le rezolve pe toate…. și casă, și masă, și afaceri, și copii, pe când pe tine te copleșește că… s-a ars becul de la veioză!

Știi ceva, tâmpitule? Tu nu meriți o astfel de femeie! Pentru că, indiferent cât de sus și tare afirmi că o apreciezi, nu ai să faci nimic altceva decât să-i vânezi mereu greșelile, întru satisfacerea egoului tău, asta dacă poți să o recunoști, iar dacă nu, doar ca să poți să te justifici de ce ți-ai găsit o alta! Te pup, ura și la gară!

Guest post by Raluca Tomescu 

Curaj, și tu poți scrie pe Catchy! 🙂

Trimite-ne un text încă nepublicat, în format .doc, cu diacritice, pe office@catchy.ro.Citiţi şi

Pierce Brosnan iubește aceeași femeie de 28 de ani, nu contează cât s-a schimbat ea

Scrisoare către Charles Bukowski

Linguriță de silicon pentru bebeluși – diversificarea începe cu distracție

Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.


Nu rata urmatoarele articole Catchy!

Inscrie-te la newsletterul gratuit. Avem surprize speciale in fiecare zi pentru cititorii nostri.
  • Facebook
  • Twitter
  • Google Bookmarks
  • LinkedIn
  • RSS

Your tuppence

My two pennies

* required
* required (confidential)

catchy.ro