Un bărbat stăpân pe situaţie

Catchy

22 April 2016

Era un bărbat realizat. La 40 de ani bătuţi pe muchie, Marius avea propria lui agenţie imobiliară care mergea binişor, astfel că nici cei cinci angajaţi ai săi nu o duceau prea rău. Ba chiar avea tranzacţii şi prin ţară, aşa că, uneori, pleca în scurte delegaţii. Problema era că, oricum ar fi făcut, trebuia să evite să plece cu vreo colegă, nu de alta, dar nevastă-sa era geloasă foc. Totuşi, la ultima deplasare nu a avut ce face. Singura care vorbea italiana era Ioana, cea mai proaspătă angajată, aşa că a luat-o cu el. Dar, ca să fie toată lumea mulţumită, a trimis-o acasă cu o zi mai devreme.

Când ajunse şi Marius la firmă, a găsit-o umflată de plâns. Printre sughiţuri, Ioana i-a povestit cum, ajunsă acasă mai devreme și neanunțată, că deh, a vrut să-i facă o surpriză soțului, a avut ea parte de surpriza vieții: l-a găsit în dormitor cu o altă femeie. După ce le-a făcut un scandal scurt, a plecat la maică-sa, dar nu cu mâna goală, ci cu superba geantă a doamnei. A pescuit-o instinctiv în drumul val-vârtej spre ieșire, cu gândul să afle măcar cine e nemernica.

– Să vă spun drept, merita să-i iau tot, s-o las în fundul gol, să fi plecat de-acolo în costumul Evei…

femeie geanta

– Foarte bine că ai plecat. Şi eu, dacă, Doamne fereşte, aş fi în situaţia asta, nu aş mai sta pe gânduri, aş divorţa imediat… Şi, ai găsit în geantă ce căutai?

– Nu. Nişte chei, nimicuri, dar niciun card sau act. A, şi o brăţară ruptă pe care scrie „Cu dragoste, Botic”…

Marius se înroşi, apoi se înverzi, dar femeia tulburată din fața lui nu avea ochi pentru el. O rugă calm să aducă a doua zi geanta la birou, că are el o cunoştinţă unde trebuie care sigur o s-o ajute să afle mai multe.

După ce Ioana ieşi mai liniştită din biroul lui, Marius puse mâna pe telefon.

– Da, Botic, îi răspunse vocea languroasă a nevesti-sii.

– Iubito, cred că am găsit hoţul care ţi-a furat poşeta la restaurantul unde-ai fost cu Elena alaltăieri. Da… nenorocitul! Mâine o recuperez, stai liniştită…

După care închise telefonul şi mormăi doar pentru sine: „Ce lipsă de imaginație, restaurantul ăla e închis pentru renovare de mai bine de doi ani…”

Guest post by T.L.Citiţi şi

Asta era! Va trebui să renunţi la ciocolată!

Sunt eu, soția fostului tău amant

Ce faci, iei la rând toate prietenele mele?

Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.


Nu rata urmatoarele articole Catchy!

Inscrie-te la newsletterul gratuit. Avem surprize speciale in fiecare zi pentru cititorii nostri.
  • Facebook
  • Twitter
  • Google Bookmarks
  • LinkedIn
  • RSS
6,987 views

Your tuppence

My two pennies

* required
* required (confidential)

catchy.ro