„Un etaj mai jos” a câștigat Marele Premiu la Hamburg

14 October 2015

Încă un premiu pentru cinematografia românească a fost obţinut la Filmfest Hamburg, al treilea festival internațional de film din Germania, de către regizorul Radu Munteanu şi lung-metrajul său Un etaj mai jos. Acesta a câştigat cel mai important premiu pentru Co-producții Europene (în care au fost implicate și companii germane).

Un etaj mai jos_Teodor Corban

Teodor Corban

Premiul – în valoare de 25.000 de euro oferiți co-producătorului german al peliculei, Neue Mediopolis Filmproduktion GmbH din Leipzig, și servicii de post-producție (corecție de culoare) în valoare de 15.000 de euro, acordați companiei din România, Multi Media Est – se alătură selecțiilor în cele mai mari festivaluri de film din lume: Cannes, unde filmul a avut premiera în secțiunea Un Certain Regard, Toronto Film Festival (premiera nord-americană) și BFI London Film Festival, cel mai important eveniment de gen din Marea Britanie. Un etaj mai jos rulează din 18 septembrie în cinematografele din România, iar până pe 15 octombrie, filmul poate fi văzut la Cinema City AFI Cotroceni, Cinemateca Union din București și la Cinema Victoria din Cluj.

Un etaj mai jos povesteşte istoria lui Pătrașcu, prins între un vecin ucigaş – la a cărui crimă a fost martor – şi propria sa conştiinţă. Protagoniştii filmului sunt actorii Teodor Corban, Iulian Postelnicu şi Oxana Moravec. Cu acest film, Radu Muntean se află la al cincilea lungmetraj din carieră.

Aici puteţi urmări trailerul filmului.Citiţi şi

Despărțiri (3) „Îngăduie-mi să rămân în inima ta”

Imensul tribut din peneluri – Loving Vincent

Dragoste și ură în umbră – In the Fade/Aus dem Nichts

Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.


Nu rata urmatoarele articole Catchy!

Inscrie-te la newsletterul gratuit. Avem surprize speciale in fiecare zi pentru cititorii nostri.
  • Facebook
  • Twitter
  • Google Bookmarks
  • LinkedIn
  • RSS
282 views

Your tuppence

My two pennies

* required
* required (confidential)

catchy.ro