Vagon doar pentru femei la metroul din New Delhi

28 September 2010

Începând din 2 octombrie a.c., serviciul de metrou din capitala indiană va rezerva primul vagon de după locomotivă special pentru femei și minori sub 12 ani.  Măsura a fost luată ca urmare a unui studiu făcut de guvernul indian, care arăta că mai mult de jumătate din femeile capitalei nu se simțeau în siguranță în mijloacele de transport în comun.  Măsura prevede, de asemenea, că bărbații care vor încerca să folosească același vagon vor fi amendați. Ce credeţi, este o măsură discriminatorie ori este oportună (de protecţie) ? Ţine de cultura locului sau de starea generală a lumii?Citiţi şi

Nu cred așa ceva!

Despre cadouri – confesiunea unui băiat cuminte

Fetelor, femeilor, doamnelor, gagicilor, sexoaselor, zeițelor, sunteți minunate așa cum sunteți!

Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.


Nu rata urmatoarele articole Catchy!

Inscrie-te la newsletterul gratuit. Avem surprize speciale in fiecare zi pentru cititorii nostri.
 • Facebook
 • Twitter
 • Google Bookmarks
 • LinkedIn
 • RSS

Your tuppence

 1. Constanta Antonov / 28 September 2010 20:05

  Citesc cu placere the hand-picked news. Ideea de a prezenta un portpuriu de stiri scurte dar semnificative este bine-venita.

  Dupa atita ani de ignorare a conditiei femeii si a copilui de Guvernul Indian, aceasta mica revendicare arata ca vocea femeii conteaza sa aduca schimbari sociale, politice, legislative si chiar morale pina si in culturi in care femeia era arsa pe rug cind sotul trecea in lumea spiritelor.

  Dar nu uitati ca sacrificiile pe care ea le face sint foarte dureroase.

  Reply
 2. WZ / 28 September 2010 12:23

  excelenta selectie!

  Reply

My two pennies

* required
* required (confidential)

catchy.ro