Când ești disperată, bărbații simt

19 February 2016

miriam soareEa are cont pe Facebook. E tânără, e drăguță, e de bun-simț, e isteață, dar, clasica poveste, e singură și ușor disperată. Sigur că postează fotografii cu ea în diverse ipostaze și că-și dorește like-uri, pentru că Facebook-ul e pentru extrovertiți. Altfel ne facem acasă un album cu poze și ne uităm seara în el.

Când ești mai mult sau mai puțin disperată, bărbații simt asta așa cum prădătorul simte teama și slăbiciunea prăzii lui. Așa cum hiena miroase hoitul de la mare distanță. Și ce poate fi mai simplu și mai distractiv când ești departe de casă, într-o bază militară, unde nu se întâmplă niciodată nimic, decât să-ți umpli timpul cu vrăjitul pe Fb. Mai un compliment, mai un sex virtual, ca să nu spunem o mică l*bă, că nu-i frumos. Tu îi povestești cum ești în pericol și ea își imaginează cum ești tu un fel de RoboCop. Ea adoarme cu el în gând, iar el le povestește, râzând, camarazilor, cât ești tu de fraieră și cât e el de macho. Vai de noi! Și uite așa, ea „tricotează la un pulover”, iar el vrăjește la vreo șapte femei ca ea. Fete bune, pe bune! Convinse că el este un bărbat integru și dornic să-și întemeieze o familie când se va întoarce de pe front. Care front, de fapt, este o tabără prin vreun sat prăfuit unde ei joacă table, fotbal și tenis cu piciorul și mor de plictiseală vrăjitorind pe Fb. Nuuuuu, nu generalizez. Sunt și soldați care merg în misiuni și unii, din păcate, își pierd viața. Dar eu nu despre aceia vorbesc. Credeți-mă, știu eu ce spun!

Întorcându-ne la ale noastre, el, în mesajele private, îi trimite poze în care el este îmbrăcat în uniformă și cu pușca în mână. O atenționează că nu are voie să facă asta, că este o poză doar pentru ochișorii ei. Desigur că el a mai trimis-o altor câtorva femei și, desigur că și ea, la rândul ei, pe principiul „…și le-am spus și fetelor, la-la-la” le arată poza prietenelor ca să cadă toate „pe spate”. Și începe marea așteptare. Amândoi numără zilele până ce el va veni acasă, în concediu.

Și fac planuri, freamătă amândoi de nerăbdare. În timp ce el jonglează cu mesajele și cu stabilirea întâlnirilor și le permutează pe Angelica cu Anemona și pe Mariana cu Wilhelmina, pe care, de fapt, o cheamă Florica în acte, ea aleargă năucă prin magazine să-și cumpere lenjerie intimă. Nimic, dar nimic din ce are prin sertarul comodei, nu i se pare potrivit și destul de sexi pentru marea întâlnire.

În sfârșit, ziua cea mare a venit! El la tehnicile de luptă a învățat și tehnica luatului prin surprindere și, ca atare, dacă stabilise cu iubita virtuală să se vadă mâine seară la șase ca să mergă în oraș la o prăjitură, că, de, se văd și ei pentru prima oară, el schimbă brusc programul. Îi bagă un text de înduioșare, cum ar fi, „Draga mea, nimic pe lume nu-mi doream mai mult decât să te întâlnesc, dar nu cred că sunt pregătit. Mi-e teamă să nu-ți rănesc sentimentele. Mi-e teamă că nu voi fi la nivelul așteptărilor tale. Nu știu dacă sunt pregătit pentru o relație serioasă (de unde până azi asta era tot ce-și visa). Poate că ar fi mai bine să nu ne vedem”. Ea, când citește, se simte lovită de amoc. O ia inima. E ruptă de dor și de mila lui care nu se consideră suficient de bun. Ea deja și-a imaginat de o mie de ori cum el va fi tandru, gingaș și, totodată pasional. Ea n-a mai facut sex de nu mai știe când, pentru că, până să-l întâlnească pe acest curajos și brav bărbat, a tot cautat, dar toți i s-au părut și poate chiar au și fost, anoști. Deh, ghinion. Atunci, ea insistă și el, ca un bun tactician, o invită pe la el la o cafea, în creierii dimineții. Ea se duce ca o mielușică la tăiere. E convinsă că întâlnindu-se cu el ochi în ochi, după atâtea nesfârșite conversații pe mess, în care ei clar erau suflete pereche și respirau la unison, nu se poate să nu rămână împreună, forever.

Ajunsă la ușa lui, fata asta bună și blândă, dar neiubită, e ca o ciută. Numai că el e doar un vânător de duzină. O ia în brațe pasional, așa cum a văzut prin filme. Cu buzele pe gâtul ei îi spune în șoapte ce dor i-a fost. Ce fericit este că ea, totuși, a venit și se pun pe sărutat, pe pipăit, pe adulmecat, ea sperând că, la final, el își va spune că ea e aleasa și femeia vieții lui, iar el întrebându-se dacă și-a închis telefonul, ca să nu sune Anemona sau Angelica sau cum le-or mai fi chemând pe alelalte și să le deranjeze intimitatea.

Nicio clipă să nu credeți că el e vreun taur comunal insațiabil. Nu. Pe toate le „compostează” jalnic și, la sfârșit, se scuză sub pretextul că n-a mai făcut sex de mult timp și că este atât de emoționat și de excitat de cât este ea de sexi, încât nu a putut face nimic mai de Doamne ajută. Ea… alege să-l creadă. Oricum, experiențele ei cu „masculii” au fost, toate, un șir de eșecuri. Unul în plus… El începe să se agite și îi explică cum deja e în întârziere, trebuie neapărat să ajungă la bunica de la țara, unde nu are semnal la telefon și nici internet. Poți crede că bunica asta a lui locuiește în vreo peșteră. Îi mai aruncă două vorbe cum că e cam dezorientat și cam debusolat în ceea ce privește viitorul lui și că n-ar vrea să o încurce pe ea prea tare. Se preface că nu știe că ea nimic nu-și dorește mai mult decât să o încurce el. Dar… o va suna negreșit când se întoarce de la bunică-sa.

Ea, însă, mai speră că cel care i-a scris seri întregi vorbe minunate și planuri pline de candoare chiar trebuie să-și vadă bunica și chiar o va suna. Pentru că el este integru, soldat, inteligent, ușor poet uneori și sigur un om sincer și departe de orice îndoială. Apoi, constată că el nici like pe Facebook nu-i mai dă, cu toate că e activ. Tot pe Fb vede că el a uitat să mai sune și deja este înapoi la „periculoasa” lui datorie. Dacă și-ar imagina ea că există o Angelica și o Anemona și ar sta toate trei la o cafea, s-ar vindeca de naivitate și de tristețe, dumirindu-se că el nu e decât o l*bă tristă care a folosit aceeași scuză jalnică cu abstinența lui îndelungată. Că e un închipuit cu pretenții de luptător pentru pace. Că nu e decât o tinichea pe care imaginația lor de femei neiubite a poleit-o și-a șlefuit-o, ca pe o bijuterie de preț.

Pe Miriam o găsiți cu totul aici.

Și tu poți scrie pe Catchy! :)  Trimite-ne textul pe office@catchy.ro.



Citiţi şi

Viața

Ținute pentru domni, în funcție de geaca purtată

Nichita, de Ziua Dorului

Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.


Nu rata urmatoarele articole Catchy!

Inscrie-te la newsletterul gratuit. Avem surprize speciale in fiecare zi pentru cititorii nostri.
  • Facebook
  • Twitter
  • Google Bookmarks
  • LinkedIn
  • RSS

Your tuppence

  1. eva / 11 October 2016 10:32

    un text foarte bun in care m-am regasit. mult si putin 😀 numai ca individul mi-a devenit sot, fost sot, pardon!

    Reply
  2. Yvona / 25 February 2016 1:15

    Miriam, cred ca e printre cele mai bune texte ale tale. E atat de ..precis!

    Reply
  3. proasta pamantului / 24 February 2016 19:05

    Asa e cel mai corect, proasta pamantului sa mi se spuna de acum inainte! Pai fa, tu (adica eu) de ce nu ai citit articolul asta inainte sa te comporti fiiiix asa? Ma rog, singura diferenta e ca nu era militar, in rest se potriveste de parca as fi spus-o eu. Sa-mi fi vandut nenorocitul povestea la gazeta? Iaca fa, te facui de ocara ca asa meriti! Sa-ti fie de invatatura, sa n-o mai faci si alta data! Si daca o mai faci, cu nume si cu adresa te dau aici! Pe cuvant ca nu credeam ca mai poate exista o asemenea proasta, decat poate pe alta planeta!

    Reply
    • Max / 11 October 2016 11:44

      ești proasta pământului fake, nicio proastă nu scrie așa, dar, na, ca valoare adăugată la articol, merge micul tău fantasy comment 🙂

      Reply
  4. Ghe. / 21 February 2016 9:36

    Tante Soare, cum ai spus de laba, cum te-ai coborat din copac! Gandesc ca nu ai putut sa tastezi niste ganduri ravasite fara sa nu amintesti de frecat. Banuiesc ca aici era esenta, noi cu mana, voi cu degetele. O sa inteleaga tinerele sperante exact frustrarile tale! Bravo, ne-ai umplut de respect inca o data. Si mai intrebi de ce sa comporta baietii urat cu fetele, pai apare cate una si e chitita pe laba!

    Reply
  5. ghost / 21 February 2016 9:08

    Anul viitor caut si eu o fata din asta 🙂

    Reply
  6. danny / 20 February 2016 18:29

    Asa….sunt sigur ca urmatoarea poveste despre o ea care vrea sa se protapeasca groaznic va fi cu un tip office la patru ace , eventual avocat sau functionar de banca ; tip care o va f te 24 din 24 de ore fara oprire doar cu pauze de 59 de secunde pentru pipi. Ca aia care poarta uniforma au p*la mica si termina repede..toti!! :)))
    Pac pac..probabil doamna a avut o idila cu un tip de genul si asa a inteles ea sa se razbune :))). Precum barbatii care nu ajung intre cracii unei femei improasca cu noroi numind-o curva si alte cele .. 😀

    Reply
  7. Radu / 20 February 2016 15:21

    Emblematica poveste Miriam.
    Dar asa sunt ciutele, fiorii ii simt mai tare cu vanatorul decat cu cerbul.
    Si ce te face sa crezi ca daca se intalnesc ciutele intre ele, ies la o cafea in loc sa se paruiasca?
    Daca o ciuta afla ca vanatorul mai vaneaza alte 3 ciute, fiorii sunt de 3 ori mai puternici!
    Daca n-o vaneaza si pe ea, o fi ceva in neregula cu ea?

    Reply
  8. O alta / 20 February 2016 14:39

    Respect pentru tine ca le ajuti sa constientizeze. Nu ca altele care scriu articole de genul “Vedea-v-as fara barbati!”. Nu stiu prin ce a trecut ea, dar, clar, vrea sa le faca si pe altele sa treaca. Prin genul acela de experiente care te seaca, dar, ea recunoaste prin articolele ei ca ii place marea, inclusiv adancurile – insa, are o foarte mare importanta, ceea ce gasesti pe acolo -, spre deosebire de altele, carora le place mult muntele si inaltimile. Si, nu oricine ajunge acolo. Sinele, este acel ceva, la care, nu oricine ajunge. Mi-as dori sa vad mai multe femei cu respect de sine. Si, care, sa sara in ajutorul unei alteia si, nu sa se bucure, ca a trecut si ea pe acolo.

    Reply
  9. ella / 20 February 2016 12:56

    Pentru ca ciutele sunt atat de multe, incat vanatorii s-au inmultit si ei exponential, valorile in cadere libera, a feminitatii, a stimei de sine, lipsa unei scoli de acasa mama-fiica, aceiasi lipsa la scoala cu dirigintele, le fac pe aceste ciute sa se prostitueze in fel si chip distrugandu-si viata si sufletul !

    Reply
  10. Flore / 20 February 2016 11:32

    Frumos spus “tinichea”!

    Reply

My two pennies

* required
* required (confidential)

catchy.ro