Metamorfoza bărbatului însurat

16 January 2012

Până se vede în pat cu tine, bărbatul e atent, spiritual, politicos, rafinat, curtenitor, generos, spune lucruri inteligente, n-are vicii (cel mult fumează, asta e totuși greu de ascuns, dacă întâlnirile durează mai mult de cinci minute) și, bineînțeles, caută ceva serios. Încă n-a găsit, deși caută de mult (aici n-ai cum să nu-l crezi fiindcă știm cu toții cât e de greu să găsești o femeie care vrea ceva serios – în general, femeile nu vor altceva decât sex, iar când simt pericolul de măritiș își iau imediat tălpășița).

three_wise_men

Bărbatul care încă nu s-a culcat cu tine detestă din suflet vodca, romul, pălinca sau rachiul (nu înțelege pur și simplu cum cineva poate bea ceva atât de odios), iar berea e o chestie amară, cu un gust infect. Bea cel mult un pahar de vin bun, demidulce, așa, „la câte o ocazie”.

(Fac o scurtă paranteză. În nemărginita Lui bunătate, Dumnezeu mi-a dăruit cândva o relație cu o femeie printre ale cărei pasiuni se număra și gătitul. Cum gătea în fiecare seară, iar eu veneam după o perioadă austeră de salam crud-uscat, conserve de pateu și ouă ochiuri, aveam zilnic parte de un mic ospăț. Și, ca să fie ospăț până la capăt, goleam și o jumătate de sticlă de vin, să însoțesc bucatele. Cam peste vreo lună, trecându-i puțin din aburii îndrăgostelii, mi-a înmânat o porție de vițel în sos de piper alb și mi-a zis, cu o ironie fină în glas, în timp ce eu mă pregăteam să dau pe gât un păhărel: „Parcă ziceai că nu bei deloc”. Am lăsat jos paharul, ofensat, și m-am apărat de această insinuare nedreaptă: „Păi nu beau! Doar așa, la masă…” „Slavă Domnului”, a răsuflat ușurată. „Nici nu vreau să-mi imaginez cum ar fi fost dacă obișnuiai să bei!”)

Revenind la eroul nostru, bărbatul care încă nu s-a culcat cu tine, să mai spunem despre el că: îi place să cumpere flori, adoră comediile romantice cu Ben Stiller, merge la teatru, e pasionat de fotografie, ascultă radio Guerilla și Gold FM, de două ori pe lună își cumpără cărți de la librăria Cărturești, și o să mă opresc aici până nu mi se face de tot greață de mine.

De asemenea, bărbatul care încă nu s-a culcat cu tine habar nu are cine e Messi. Sau ce este „messi”. Sau „mesi” – iertați-mă, eu nu știu nici măcar cum naiba se scrie.

A doua zi dimineață, acest noroc chior care ți-a ieșit în cale se metamorfozează brusc într-un tip plin de tabieturi, zgârciob, bețiv, fumător și care se holbează după femei mai des decât clipește. Chiar dacă l-ai cunoscut în bibliotecă la Harvard, imediat ce te-ai culcat cu el o să facă numai glume cazone, la care o să râdă zgomotos, iar seara poți să-ți muți gândul de la film dacă începe „În puii mei” cu Bendeac sau e ceva interesant pe GSP. Vei afla că pe GSP e mereu ceva interesant.

Și mai rău e dacă ai apucat să-l iei deja de bărbat, caz în care vei ajunge să te gândești cu nostalgie la clipele minunate când îl lăsai la Bendeac și uitai că e acolo. E un fapt dovedit științific că bărbatul însurat devine în timp mai leneș și mai lipsit de chef, umblă tot timpul nebărbierit, îi crește păr în locuri ciudate și produce diverse zgomote pe care le atribuie metabolismului (oamenii de știință însurați au descoperit asta). Aveam pe vremuri un coleg care ajunsese până acolo încât făcea glume porcoase la birou despre propria lui nevastă. Nu l-am judecat prea aspru fiindcă avea deja și copii și, în plus, e bine să fii rezervat, că nu știi niciodată când ajungi în locul lui.

Bine, bine, și atunci ce e de făcut?”, vei întreba. Teoretic, e destul de simplu: scapi de el. Practic, știm foarte bine că nu vrei să rămâi din nou singură.

PS: Și uite-așa rămâi toată viața cu mocofanul și nu ne dai o șansă și nouă, bărbaților atenți, spirituali, politicoși, rafinați, curtenitori, generoși, fără vicii, care caută ceva serios.



Citiţi şi

Fetelor, femeilor, doamnelor, gagicilor, sexoaselor, zeițelor, sunteți minunate așa cum sunteți!

De ce nu se mai căsătorește lumea?

Faceți mai mult seex, vă rog!

Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.


Nu rata urmatoarele articole Catchy!

Inscrie-te la newsletterul gratuit. Avem surprize speciale in fiecare zi pentru cititorii nostri.
  • Facebook
  • Twitter
  • Google Bookmarks
  • LinkedIn
  • RSS

Your tuppence

  1. Lu / 24 February 2022 23:28

    :)) chiar a fost amuzant textul. Dintre mine si sot, dupa ce ne.am casatorit, eu sunt cea care scoate zgomote ciudate, bea si fumeaza pe ascuns. Cate are de suportat, saracul!

    Reply
  2. Aimee / 19 December 2015 9:00

    Si mai ales e absolut nevinovat pentru-ca a ramas singur, fosta fiind o nemernica. Bietul de el, ce norocoasa ești ca l-ai cunoscut!

    Reply
  3. Ella / 19 December 2015 6:02

    Oh…dar eu fumez, beau si ma uit la meciuri de fotbal mai des ca el. :)) Comediile cu Ben Stiller ma enerveaza, iar de flori nici nu vreau sa aud. Ce-i drept, nu-mi place Messi…il prefer pe David Luiz. 🙂

    Reply
  4. alta / 18 December 2015 23:13

    Bietele de noi….ne plânge de milă un domn amabil!!!!câtă bunăvoință,câtă modestie mai ales la final când ne găsește tot lângă semenul lui satisfăcut fiindcă acceptăm lângă noi-perfectele!!!-asemenea specimene……

    Reply
  5. Cris / 7 February 2015 13:22

    am uitat sa zic 17 ani de relatie 11 de casnicie

    Reply
  6. Cris / 7 February 2015 13:21

    Exagerat peste masura! Sotul meu nici acum nu bea, nu fumeaza etc

    Reply
  7. Anais nin / 7 February 2015 10:19

    Dar voi chiar luati totul atat de in serios ca nu va mai puteti bucura de o bucata de text amuzanta si autoironica?

    Reply
  8. Nadine / 7 February 2015 5:26

    un barbat care scrie asta este departe de a fi barbatul perfect……….. dar este un NARCIS cu siguranta si un cusurgiu grupa mare, ala care bea un pahar de vin la masa si scoate gaze macar este fun, bun, atent, iubitor- ceea ce tu nu vei sti niciodata sa fii

    Reply
  9. Raluca / 6 February 2015 18:54

    Unde sunt, dl Julius, domnii atenti, spirituali etc?

    Reply
  10. OMU_FARA_PAR / 8 August 2014 17:02

    Si uite asa cine a scris acest articol se admira pe sine, in loc sa incerce sa admire ce are in jur si sa interactioneze, sa ajunga la aceste femei inaintea altora !

    Reply

My two pennies

* required
* required (confidential)

catchy.ro