13 iulie 2022, ora 21:38 – Lună Plină în Capricorn: unde suntem, cine suntem și unde vrem să mergem

13 July 2022

“Luna pe gradul 21:22 Capricorn în opoziție cu Soarele pe gradul 3:28 Rac (faza de Lună Plină în Capricorn) ne cere să găsim un echilibru între carieră, viață socială, responsabilități de lungă durată, autorități și familie, neam, părinți, copii, rădăcini, trecut. Fiecare lună plină poartă un anumit grad de tensiune din cauza soarelui și a lunii care ne trag în direcții opuse, dar complementare. Racul reprezintă familia, în timp ce Capricornul reprezintă cariera. Această axă funcționează cel mai bine atunci când se obține un echilibru între dependență (Rac) și independență (Capricorn); între casă (Rac) și carieră(Capricorn).

Dacă Soarele în Rac ne încurajează să ne prețuim viața de acasă și rădăcinile noastre familiale, în special atașamentele și relațiile familiale, Luna în Capricorn ne convinge să luăm în considerare simțul datoriei și responsabilității în viața publică și profesională. Această Lună Plină în semnul de pământ al Capricornului aduce în atenția noastră dezechilibrele, temerile noastre, legate de carieră, funcții înalte, familie, părinți, cămin, tradiții, fundații solide, planificări pe termen lung, stabilitate, autorități.  Fie că vorbim despre planul material, fie că vorbim despre planul spiritual, această slujbă astrală deschide o cale nouă pentru recunoașterea limitelor noastre, pentru concentrarea pe ceea ce contează cu adevărat, pentru înțelegerea “unde suntem, cine suntem și unde vrem să mergem”, pentru a urca pe muntele de care avem nevoie, pentru evoluție.

Una dintre lecțiile oferite de această Lună Plină în Capricorn este despre acceptarea realității și a limitelor, dar și de stabilire a obiectivelor realiste și concentrarea pe ceea ce este important pentru fiecare.

Avem șansa de a face schimbări importante în viața noastră. Luna Plină în Capricorn este cu siguranță totul despre timp, la urma urmei, planeta guvernatoare a semnului Capricorn este Saturn, conducătorul timpului aici, pe pământ. Iar această Luna Plină cântărește acest cadou prețios al omului – timpul nostru aici, pe Pământ. Acum, întrebările sunt destul de simple, dar profunde…“Ai profitat la maximum de timpul pe care îl ai la dispoziție? Ți-ai făcut datoria, trăiești în mod responsabil, ești conștient de scopul vieții tale?”

Luna plină în Capricorn activează axa XII-VI, o axă a sănătății, dar și a limitărilor. O Lună Plină în Capricorn și în casa XII ne arată unde ne sabotăm singuri, unde suntem dușmanii propriei vieți, unde continuăm să căutăm aprecierea celorlalți uitând că sentimentul propriei valori nu poate fi dobândit decât lăuntric. Este timpul să devenim conștienți de “omul divin” din noi. Potențialul acestei case este invizibil, cum casa XII este o casă naturală a Peștilor, putem ”înota” acum prin fel de fel de emoții, sentimente, trăiri, trecut, pentru a decoda mesajul acestei lunații. Aici, ne întâlnim cu legile spirituale, cu karma noastră, cu dușmanii noștri. Casa XII este un loc menit să ne transforme, în spatele întunericului se află o lumina strălucitoare, dar pentru a ajunge la ea avem nevoie de credință, de dezvoltare spirituală, de dorința de a înota în lumi necunoscute, dar care ne conduc la adevăruri spirituale, la Dumnezeu. Aici învățăm că viața are un scop divin, aici învățăm că scopul unei vieți este iubirea necondiționată, compasiunea, iertarea, sprijinul celorlalți, credința care poate muta și munții din loc. O Lună Plină în casa XII este ca o poartă către renașterea noastră, către datoriile noastre karmice, către înțelegerea valorilor spirituale. Dar jocul umbrei este lent și ne putem confrunta cu durerile noastre, cu secretele noastre, cu dușmanii ascunși. Aici, trecutul, păcatul ne izolează, blochează, închide sau ne unește cu ceilalți pentru mântuire. Este cea mai bună perioada pentru a scapă de stres, pentru acceptarea unor situații care nu mai pot fi schimbate, ci doar acceptate și iertate, iar acest lucru poate aduce pacea și liniștea în noi. Eșecul (dar și vinovățiile, păcatele, vulnerabilitățile noastre) este ca pământul  mișcător (Capricorn în casă XII), cu cât stăm mai mult în el, cu atât sunt mai mari șansele să fim trași în jos. Trebuie să ieșim de acolo rapid. Câteodată e foarte greu, dar Dumnezeu ne va ajuta. În mâinile lui Dumnezeu, nici o înfrângere nu este o înfrângere finală!

Luna Plină în Capricorn face un aspect de conjuncție mai larg cu Pluto retrograd în Capricorn. Pluto este planeta transformării, regenerării dincolo de orice control al nostru, iar în semnul Capricornului această energie are de-a face cu reguli, regulamente, construcții, lideri, autorități, modalități demodate, ce trebuiesc transformate. Se poate să ne confruntăm  cu unele lucruri incomode. Interesele noastre pot fi redirecționate, metodologiile noastre schimbate sau pot fi alte schimbări în viața noastră personală. Planurile secrete ale unor autorități pot ieși în lumina. Poate că trebuie să acceptăm că unele lucruri nu vor fi niciodată așa cum ne dorim să fie sau să acceptăm că, dacă nu ne schimbăm, lucrurile nu se vor îmbunătăți. Trebuie să înțelegem că viața noastră are un mare potențial de transformare, regenerare, întinerire. Iar dragostea și credință din noi sunt cele care îmblânzesc haosul.

Această Lună Plină este oportunitatea noastră de a rescrie următorul capitol, de a ne remodela visurile și obiectivele care nu au funcționat și de a înțelege că fiecare experiență ne face mai puternici. Nu există cu adevărat cai greșite în această viață, doar lecții, care ne fac ființe umane mai înțelepte, mai bune și mai capabile.

Cine ne ajută acum

Neptun retrograd pe gradul 25 Pești este planeta mediatoare a opoziției Luna în Capricorn – Soare în Rac, arată o ieșire, o soluție a provocărilor acestui moment astral. Neptun este în esență o forță spirituală. Pentru a utiliza în mod eficient această energie, trebuie să credem în magia vieții, în rolul spiritualității, în acceptarea intuiției ca o forță invizibilă, dar binefăcătoare. Cum un aspect de sextil este un aspect ce face că cele două energii să lucreze la unison în favoarea noastră, este o cale ușoară de a obține beneficii, putem primi un ajutor important prin ghizi spirituali, intuiție, vise profetice, rugăciune.

Uranus în Taur este un alt participant la acest moment cosmic important. Uranus, planeta schimbării radicale și a inovației, în aspect benefic cu această lunație, generează surprize care ne fac să zâmbim.  Acest proces este facilitat și de un sextil armonios între Mercur (mintea) și Uranus (mintea superioară) care aduce vești incitante și conversații stimulatoare. Rutinele zilnice pot face o ocolire în direcții noi și neașteptate. Putem învață lucruri noi și putem întâlni oameni noi. Noile descoperiri pot veni și din vise sau o  intuiție fulgerătoare.

Nu putem schimba trecutul, dar putem schimba întotdeauna viitorul. Nu există viitor în trecut. Trebuie să ne ridicăm și trebuie să mergem înainte, să urcăm pe munte…

Această Lună Plină este cu siguranță destul de grea și provocatoare, dar aducătoare de beneficii imense pentru cei dispuși să lupte, să ceară îndrumare divină.

Cum  semnul Capricornului guvernează genunchii, această Luna Plină ne poate îngenunchea arătându-ne că viață trebuie tratată cu umilință, recunoștință și flexibilitate.

Influența majoră a acestei Luni Pline va fi asupra semnelor cardinale Berbec, Rac, Balanță, Capricorn, în special asupra celor născuți în jurul datei de 13 aprilie, iulie, octombrie, ianuarie (plus, minus trei zile).”

Mulțumim, Adriana Tudosă!

Citiți și Luna Plină în Capricorn din 13 iulie și zodiileCitiţi şi

Luna Nouă în Capricorn – să renunțăm la ceea ce nu mai funcționează

Horoscop săptămânal 4 – 10 ianuarie 2016

Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.


Nu rata urmatoarele articole Catchy!

Inscrie-te la newsletterul gratuit. Avem surprize speciale in fiecare zi pentru cititorii nostri.
  • Facebook
  • Twitter
  • Google Bookmarks
  • LinkedIn
  • RSS

Your tuppence

My two pennies

* required
* required (confidential)

catchy.ro